Chiar dacă el și-ar dori o aniversare liniștită, familia și prietenii sigur nu vor lăsa să treacă nemarcată schimbarea prefixului. Nu știe dacă i se pregătește o petrecere-surpriză, dar știe sigur că soția lui, Andra, de care îl leagă foarte multe lucruri frumoase, îl va surprinde plăcut, cu un cadou pe sufletul lui. O face mereu, încă de când s-a îndrăgostit de ea, în timpul unor sărbători de iarnă, cum a povestit el pentru Libertatea.

Libertatea: Anul acesta, ziua de 27 ianuarie e ceva mai deosebită: împlinești 40 de ani. Ce ai în plan, o petrecere mare sau una restrânsă, cu familia?

Cătălin Măruță: Da, e un număr rotund, e ceva special. Dar să vă spun un secret: eu mă simt cam la fel ca pe la 27-28 de ani! De atunci, timpul a trecut, multe lucruri frumoase s-au întâmplat în viața mea, dar eu îmi simt sufletul la fel. Am la fel de mult chef să învăț, să mă distrez, să iubesc, să fac lucruri. Sper să fie așa în fiecare an! O să sărbătoresc, ca de obicei, cu familia, dar și cu colegii de la muncă, doar sunt familia mea și ei, de 10 ani!

Se spune că 40 e un prag, până atunci îți fixezi lucruri de făcut și e momentul când faci “inventarul”. Din ce visai pe la 20 de ani să faci în viață, ce-a mers cum ai vrut și ce nu?

Cred că mereu am fost un optimist. Sunt foarte norocos. Am o familie care mă face foarte fericit, am o soție pe care o iubesc parcă din ce în ce mai mult și doi copii care mă uimesc și mă emoționează zilnic. Profesional, sunt împlinit. Visam să lucrez la PRO TV de când s-a lansat postul și, iată, am una dintre cele mai longevive emisiuni de la această televiziune! Asta mi-a dat ocazia să întâlnesc o mulțime de oameni deosebiți, să învăț de la persoane speciale ce înseamnă compasiunea, succesul și eșecul, dar să învăț și din propriile mele greșeli. Sunt pe un drum frumos și sunt recunoscător pentru fiecare zi, sincer.

Cătălin Măruță împlinește 40 de ani. Dorința lui cea mai mare: «Să nu am regrete»

Ce dorințe speciale îți pui la 40 de ani? Pe lângă “clasicele” sănătate, fericire…

Îmi doresc să trăiesc în continuare după cum simt, să nu am regrete.

Te sperie vârsta asta ori gândul că trec anii și îmbătrânești? Sau te vezi deja cu copiii mari, cu nepoți pe genunchi, grădinărind, jucând table cu prietenii?

Nu mă sperie vârsta, mi se pare că fiecare an și fiecare etapă din viața unui om aduc lucruri noi, interesante. Nu am același program sau aceleași dorințe ca acum 20 de ani, dar lumea e într-o continuă schimbare, cred că, în loc să avem nostalgii, mai bine am vedea ce mai apare la orizont. Și da, mă văd cu copiii în viitor, abia aștept să îi văd adolescenți, dar și să îi văd pe drumul lor, ca adulți.

«Când m-am îndrăgostit de Andra eram pregătit să fac o alegere pentru toată viața»

Andra și Catalin Maruta

Andra și Cătălin Măruță formează un cuplu de 13 ani

Ai prieteni sau cunoștințe care au trecut prin ceea ce se numește criza vârstei mijlocii? Te bate vreun gând să-ți lași plete, să-ți iei motor, să-ți retrăiești tinerețea?

Da, am o mulțime de astfel de prieteni! Trăim vremuri în care mulți sunt la a doua sau a treia căsnicie, călătoresc în jurul lumii, își lasă plete, o iau de la capăt într-un fel sau altul. Eu cred că mulți au regrete pentru că s-au grăbit când au făcut alegeri importante sau nu au apucat să își trăiască tinerețea cum trebuie și încearcă să recupereze. Eu am fost norocos, m-am și distrat mult, am avut și plete, am făcut greșeli din care am învățat și când m-am îndrăgostit de Andra eram pregătit să fac o alegere pentru toată viața. Știam ce e important pentru mine când m-am dedicat unei relații și unei profesii și acum, la 40 de ani, nu aș schimba nimic.

Crezi că Andra și restul familiei îți pregătesc vreo surpriză, i-ai surprins șușotind?

Nu am observat nimic și, trebuie să recunosc, Andrei îi e greu să țină un secret față de mine. Cred că s-ar da de gol până la urmă. Dar niciodată să nu spui niciodată, cine știe când mă va surprinde? Anul ăsta nu suspectez nimic. Să vedem…

Ce cadouri deosebite ai primit de la Andra de când sunteți împreună și care îți sunt cele mai dragi dintre ele?

Andra mă cunoaște bine, știe ce îmi place și mereu îmi face cadouri frumoase. Uneori sunt experiențe deosebite, cum ar fi să mergem la un concert sau la un altfel de spectacol, alteori înseamnă gadgeturi care mă interesează, un ceas sau un nou aparat de făcut cafea bună, sunt un mare iubitor de cafea. Nu aș putea face un top al cadourilor, fiecare a însemnat ceva special la vremea lui, fiecare a avut și un mesaj pe care numai noi îl înțelegeam.

Își amintește cu nostalgie de petrecerile din adolescență

Îți amintești de aniversările din copilărie și adolescență? Ți-ai păstrat prietenii de atunci?

Da, am păstrat legătura cu unii prieteni vechi, mai mult cu cei care s-au mutat în București. Dacă sunt încă în Târgu-Jiu, știi cum e, mai mult “ne vedem” pe Facebook. Îmi aduc aminte cu drag de petrecerile de atunci, în apartament, dansând în sufragerie, cu lumina stinsă. Ascultam muzică pe casete făcute de noi. Aveam o pasiune pentru asta! Făceam tot felul de compilații, mai târziu am lucrat și ca DJ.

Nu v-ați luat vacanță în ianuarie, cum au făcut majoritatea vedetelor – tu te-ai întors la emisiune pe 3 ianuarie, Andra are de pregătit concertele de la Sala Palatului. Pe când v-ați programat următoarea vacanță și unde veți pleca?

Până mai cresc Eva și David încercăm să găsim destinații aproape de casă, cu soare și mare. Asta le place cel mai mult, ne bălăcim toată ziua, mâncăm salate și fructe de mare, admirăm apusul în fiecare zi. Poate mai încolo vom încerca un paradis exotic pe alt continent, deși nu ținem neapărat. Zborurile foarte lungi nu ne încântă și nici nu cred că trebuie să mergi în alt capăt al lumii ca să fii fericit.


VIDEO EXCLUSIV/Testul suprem pe care l-a avut de trecut iubitul Andreei Marin. “Contează în primul rând părerea copilului meu!”

O femeie a intrat într-un centru de vaccinare și i-a dat pe ascuns un bilet asistentei. Aceasta a chemat urgent poliția
PARTENERI - GSP.RO
O femeie a intrat într-un centru de vaccinare și i-a dat pe ascuns un bilet asistentei. Aceasta a chemat urgent poliția
Luiz Lazarus, mesaj violent de pe patul de spital: ‘Mâncați rahat, plătiți lumea să se vaccineze’
Playtech.ro
Luiz Lazarus, mesaj violent de pe patul de spital: ‘Mâncați rahat, plătiți lumea să se vaccineze’
Cine au fost cei trei prieteni morţi în Maserati, la Poiana Stampei. Parcă având o presimţire, un alt prieten a mers după ei
Observatornews.ro
Cine au fost cei trei prieteni morţi în Maserati, la Poiana Stampei. Parcă având o presimţire, un alt prieten a mers după ei
Horoscop 17 mai 2021. Fecioarele își măsoară cuvintele și sentimentele mai mult decât de obicei
HOROSCOP
Horoscop 17 mai 2021. Fecioarele își măsoară cuvintele și sentimentele mai mult decât de obicei
Și-a umflat mușchii cu ulei de motor, dar abia acum a realizat greșeala. Ce s-a întâmplat cu „Popeye”. FOTO
Știrileprotv.ro
Și-a umflat mușchii cu ulei de motor, dar abia acum a realizat greșeala. Ce s-a întâmplat cu „Popeye”. FOTO
Cîţu, schimbare de ultim moment! Unde le este interzis persoanelor nevaccinate să intre. Totul s-a modificat în câteva ore
Telekomsport
Cîţu, schimbare de ultim moment! Unde le este interzis persoanelor nevaccinate să intre. Totul s-a modificat în câteva ore
VIDEO: 10 suporteri din fotbalul românesc „zboară pe sub apă” (Publicitate)
PUBLICITATE
VIDEO: 10 suporteri din fotbalul românesc „zboară pe sub apă” (Publicitate)