Mergi direct la conținut »
Ce țări sunt favorite să câștige Eurovision 2018. Marea finală are loc pe 12 mai
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Ce țări sunt favorite să câștige Eurovision 2018. Marea finală are loc pe 12 mai

Ce țări sunt favorite să câștige Eurovision 2018. Marea finală are loc pe 12 mai

Ce țări sunt favorite să câștige Eurovision 2018. Dacă la început reprezentanta Israelului a fost principala favorită, casele de pariuri indicau, marți, 8 mai, că noua favorită este solista din Cipru.

Cipru a trecut pe primul loc, la toate casele de pariuri, urmat de Israel, Norvegia şi Estonia. Până marți, favorită la câștigarea trofeului Eurovision 2018 era reprezentanta Israelului. În prima semifinală Eurovision 2018, care a avut loc pe 8 mai, cele două principale favorite s-au calificat fără emoții în finală.

Ce țări sunt favorite să câștige Eurovision 2018

Această ediţie a Eurovision are cel mai mic buget din ultimii 10 ani – aproximativ 20 de milioane de euro. Totuşi, partidele politice de stânga au criticat cheltuirea banilor publici şi faptul că reţeaua de televiziune RTP a externalizat serviciile tehnice.

La Eurovision 2018, România este reprezentată de trupa The Humans. The Humans vor cânta în cea de a doua semifinală Eurovision piesa “Goodbye”, pe data de 10 mai, şi intră în concurs cu numărul 2.

Portugalia este calificată direct grație faptului că este țara gazdă a concursului de anul acesta. Celelalte cinci țări calificate sunt cunoscute sub numele de Big Five. Este vorba despre Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și Italia.

Despre Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Citește și

VIDEO EXCLUSIV. Matteo a ajuns celebru în China din întâmplare! “Un tânăr s-a filmat pe piesa mea și filmulețul s-a viralizat”

Close
Închide
  Close