La 41 de ani, Cosmin se poate mândri deja cu zeci de roluri în filme și alte câteva zeci în reclame și spectacole. Cu toate acestea, nu se consideră vedetă. „Noi, prin prisma meseriei de cascador, suntem întotdeauna în anonimat. Noi suntem cei care dublează actorii consacrați, îi facem și mai cunoscuți. Noi punem osul la bătaie, cum s-ar zice, și în scenele mai critice îi dublăm și facem în așa fel încât scena respectivă să iasă memorabilă”, spune concurentul de la „Ultimul Trib”. El a simțit cumva că va ajunge să facă această meserie încă din copilărie, când, ieșind din cinematografe, se credea un fel de erou de film, ca și cum ar fi putut să facă ceea ce făceau eroii peliculei.

„Inițial, când am început această meserie, undeva pe la vreo 17 ani jumătate, 18 ani, era de ajuns să fiu pe platoul de filmare. Poate că nici nu îmi doream să fiu plătit. Bine, nici nu știam să fac foarte multe. Aveam condiție fizică, pentru că făcusem sport, dar nu știam secretele filmului sau ale cinematografiei. Îmi doream doar să fiu acolo, pe platoul de filmare, alături de oameni importanți, de actori consacrați, de echipa de filmare. Practic, așa am învățat eu meserie. Eu nu am făcut o școală de cascadori. În ’94-’95, când am intrat eu în această branșă, nu mai existau școli de cascadori. Tot ce am învățat am învățat la locul faptei, pe platoul de filmare. Și, din păcate, se întâmplă în continuare la fel. Nu există o școală de cascadori omologată unde să poți să înveți o luptă corp la corp sau o luptă medievală cu săbiile sau o căzătură. Nu ai unde să le înveți decât la filmare”, mai spune Cosmin, care a jucat în aproape 100 de filme și spectacole.

Cosmin Pădureanu, înainte de „Ultimul Trib”

Cosmin Pădureanu, înainte de plecarea spre Madagascar, pentru „Ultimul Trib”  Foto: Florin Ghioca

„Au fost proiecte în care făceam spectacole în aer liber, cu actori cunoscuți de la noi, din România și de la teatrele importante din țară, cum ar fi Carmen Tănase, George Alexandru, Dumnezeu să-l ierte, care a murit, și mulți, mulți actori consacrați, Maia Morgenstern, Ion Besoiu… Chiar am făcut la Craiova, odată, un spectacol despre bătălia de la Călugăreni cu Mihai Viteazul, unde un coleg de-al meu, Adrian Pavlovschi care, din păcate, s-a stins din viață anul acesta, a interpretat magistral rolul Viteazului. Ion Besoiu a apărut și el în acea piesă de teatru în aer liber, el, care a făcut parte și din distribuția filmului Mihai Viteazul din 1970, regizat de maestrul Sergiu Nicolaescu”, își amintește Cosmin, care consideră că toate cascadoriile pe care le face sunt grele și niciuna nu seamănă cu alta.

Și, ca orice cascador care se respectă, a avut și el „o coastă, două fisurate, un cap spart, o entorsă, un picior rupt”. „A fost, într-adevăr, o cascadă grea, aveam cred că vreo 3 sau 4 ani de meserie la vremea respectivă, când am sărit de la etajul trei printr-o fereastră care a fost cuprinsă de flăcări. Eu am fost pregătit, prin costumul pe care îl aveam pe mine, în momentul când sar prin acea fereastră să iau și eu foc. Deci pentru mine asta a fost atunci o cascadă grea. Poate că eram și la început de meserie și de asta mi s-a părut mai complicată. Acum, spun că poate nu ar mai fi așa de complicată, pentru că am mai făcut între timp”, recunoaște tânărul cascador.

Cu actrița Glenn Close

Alături de actrița americană Glenn Close

De-a lungul timpului, a lucrat cu o mulțime de actori consacrați, atât români, cât și străini. „Am lucrat cu Jean-Claude Van Damme, care este un actor și un om deosebit, un om cu bun simț, care, în cazul în care se întâmplă, la repetiții, să te lovească sau chiar în timpul filmării, vine și își cere scuze: «Iartă-mă, te rog frumos, n-am apreciat bine distanța!». Mai sunt și actori ca Steven Seagal, de exemplu, chiar am fost dublura lui într-un film făcut acum vreo 2-3 ani în România, într-o scenă de acțiune, o căzătură de la etajul 2. Eu pot să mă număr printre cascadorii norocoși, care nu au luptat direct cu el, pentru că eram dublura lui. Colegii mei luptau cu el. El nu este la fel ca Jean-Claude Van Damme, de exemplu, pentru că el este mai dur, mai atinge din când în când cascadorii… și poate chiar și în zonele intime. El schimbă de fiecare dată coregrafia. Nu știu care e principiul pe care merge, dar nu respectă 100% coregrafiile de luptă pe care noi le pregătim înaintea filmului”, dezvăluie Cosmin, care a mai lucrat, printre alții, cu Glenn Close, Willem Dafoe și Mickey Rourke. „Danny Trejo, acel mustăcios mexican din filmul «Machete», este un superbăiat, un băiat de zahăr, un om foarte bun, cu bun-simț”.

În serial HBO „Umbre”, Cosmin a fost unul dintre cascadorii care au făcut urmăriri cu mașini mari, pe serpentinele Brașovului. Însă cele mai dragi amintiri pe care le are sunt legate de colaborarea cu Sergiu Nicolaescu. Regizorul și l-a dorit pe Cosmin într-unul dintre filmele sale, fiindcă l-a văzut în el pe comisarul Moldovan în tinerețe! „M-a remarcat și și-a dorit să îl joc pe comisar”, declară Cosmin, care într-un final a ajuns să îl dubleze chiar pe regizor, în ultimul film pe care acesta l-a realizat înainte să moară.

Sergiu Nicolaescu i-a fost mentor

Regizorul Sergiu Nicolaescu i-a fost mentor lui Cosmin Pădureanu

Înainte de plecarea în Madagascar, Cosmin avea un moral bun, crezând că o să facă o figură bună. „Până la urmă, eu cred că psihicul este cel care va prima. Fiecare concurent, dacă nu va sta foarte bine la capitolul psihic, va claca. Poți să fii pregătit fizic foarte bine și să clachezi psihic. Acum am văzut și echipa sportivilor, și echipa vedetelor, și chiar dacă în echipa vedetelor sunt câțiva musculoși care merg frecvent la sală și pot face față fizic, mai sunt și alte probe. Nu vor fi doar cele fizice. Este și munca de echipă. Degeaba ești tu bun, poate te trag alții în jos”, a concluzionat Cosmin Pădureanu pentru Libertatea.

la 10 zile de la premieră, „Ultimul trib” bate deja toate recordurile în materie de nenorociri. Dacă, înainte, defunctul show „Dansez pentru tine” înregistra cele mai multe accidentări, emisiunea de la Antena 1 a reușit să bată deja recordul. Lui Dorian Popa i-a sărit genunchiul și a fost nevoit să se întoarcă acasă, Sorana a avut nevoie de medici după ce a fost trântită de o adversară, iar Paula Chirilă s-a rănit la un ochi. În plus, alte două necazuri au lovit concurenții celebri din emisiune: lui Ionuț Iftimoaie i-a murit tatăl când se afla în Madagascar, iar lui Dima Trofim i-a murit sora.


VIDEO/ Narcisa Suciu vrea să se întoarcă în România. Soțul ei finlandez e de acord, îi place la noi!

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
IREAL! Informații de ultimă oră despre Elena Merișoreanu. În ce stare se află și cât mai stă în spital
Playtech.ro
IREAL! Informații de ultimă oră despre Elena Merișoreanu. În ce stare se află și cât mai stă în spital
Săptămâna viitoare am putea avea record de îmbolnăviri. Medicii fac scenarii sumbre: "Mortalitate care poate ajunge la 5-10% din populație"
Observatornews.ro
Săptămâna viitoare am putea avea record de îmbolnăviri. Medicii fac scenarii sumbre: "Mortalitate care poate ajunge la 5-10% din populație"
Horoscop 22 septembrie 2021. Gemenii încep o nouă etapă pentru sfera sentimentală, una luminoasă și frumoasă
HOROSCOP
Horoscop 22 septembrie 2021. Gemenii încep o nouă etapă pentru sfera sentimentală, una luminoasă și frumoasă
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Știrileprotv.ro
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Laptopurile ASUS OLED ajută ochii asediați de lumina albastră
PUBLICITATE
Laptopurile ASUS OLED ajută ochii asediați de lumina albastră