Mergi direct la conținut »
Damian Drăghici se reinventează la 49 de ani și dă muzica țigănească pe cea populară. “O să cânt folclor, la nai”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Damian Drăghici se reinventează la 49 de ani și dă muzica țigănească pe cea populară. “O să cânt folclor, la nai”

Damian Drăghici se reinventează la 49 de ani și dă muzica țigănească pe cea populară. “O să cânt folclor, la nai”

După 10 ani de bătut toba și colindat Europa cu trupa lui de muzică țigănească, Damian & Brothers, Damian Drăghici schimbă și instrumentul, și stilul. Muzicianul de 49 de ani își lasă frații acasă și se relansează în compania naiului și a ritmurilor populare.

De Florian Gheorghe,

 

“Asta știu să fac cel mai bine, mă reprezintă 100%, să cânt folclor la nai”, își justifică schimbarea de stil Drăghici, care face eforturi să revină în actualitatea muzicală după un mandat de senator și unul de europarlamentar.

“De anul trecut, de la participarea mea la Cerbul de Aur, mă gândesc la un nou proiect muzical, cu maestrul Nicolae Botgros. O întoarcere a mea la ceea ce am învățat când eram mic, ceea ce mă reprezintă. Dumnezeu mi-a dat un talent, acela de a cânta la nai, și, așa cum se spune, talentul trebuie înmulțit! Vreau să fac un album de folclor, pentru a face oamenii fericiți și pentru a dărui ceea ce am ținut doar pentru mine ani buni. Așa că aștept orice propunere de cântece din partea fanilor, a prietenilor, piese ce aparțin folclorului și care credeți că mi se potrivesc, piese care vă fac mai fericiți, vă alină sufletele”, spune muzicianul de etnie romă.

A cântat pe străzi în tinerețe

Viața fostului politician e una plină de picanterii, cu suficient material pentru un film! A fugit din țară pentru a cânta pe străzi, a ajuns la elev la prestigioasa școală de muzică Berklee University din Boston, unde au studiat mari muzicieni ai Americii, apoi s-a întors în România, unde, timp de 10 ani, a concertat sub titulatura Damian & Brothers.

Are o fată de 20 și ceva de ani, Nikolina, făcută cu o grecoaică, despre existența căreia nu s-a știut până anul trecut și urmează să se însoare a treia oară, cu o cântăreață mai tânără decât el cu 23 de ani, Cristina Stroe, pe care a cerut-o de soție toamna trecută, când a aflat că e gravidă.

CITESTE SI:Ronan Keating va cânta în România doar pentru milionari! Starul britanic va susține un spectacol exclusivist în Poiana Brașov, la vară

 

Close
Închide
  Close