De Petre Dobrescu,

Bong Joon Ho, regizorul care a scris istorie la Gala Premiilor Oscar – pentru prima oară, un film vorbit în altă limbă decât engleza a luat trofeul pentru “cel mai bun film” -, a mărturisit că filmul “Parasite” este inspirat din viața lui.

Bong Joon Ho spune că ideea din “Parasite” i-a încolțit în minte cu mult timp în urmă.

Parasite (Parazit) - recomandare de film - Globurile de Aur
Poster oficial pentru „Parasite” / Foto: CJ Entertainment

“La vremea aceea, prietena mea îi dădea meditații la engleză unui puști dintr-o familie foarte bogată. Când părinții i-au spus că băiatul ar avea nevoie de meditații și la matematică, ea m-a recomandat pe mine”, a povestit regizorul.

În film, Woo-sik Choi, care e profesorul unei fete dintr-o familie avută, îi convinge pe părinții acesteia s-o angajeze și pe sora lui. Aceasta devine profesoara de artă a mezinului familiei.

Am lucrat împreună în acea casă, dar atât, povestea se oprește aici, n-am făcut nimic rău. După două luni, eu am fost concediat. Prietena de atunci îmi este acum soție.

Bong Joon Ho:

Bong Joon Ho a făcut o dezvăluire surprinzătoare și despre echipa sa, care nu a fost premiată la Oscar, nici nominalizată, însă a luat trofeul pentru “cea mai bună distribuție” la Screen Actors Guild (SAG) Awards.

Regizorul sud-coreean spune că și el, și actorii erau tensionați când au început să lucreze împreună, pentru că nu mai avuseseră proiecte comune și erau, practic, niște străini. Soluția pentru a se detensiona?

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 
Echipa filmului ”Parasite”, la întoarcerea în Coreea de Sud, după Gala Oscar / Foto: EPA

Cu ajutorul alcoolului, am reușit să ne relaxăm. Am băut, ne-am împrietenit, ne-am și certat un pic, dar a doua zi dimineață ne-am împăcat.

Bong Joon Ho:

Acum 4 ani, era pe lista neagră a guvernului, din cauza convingerilor liberale

Ironia sorții, Bong Joon Ho, care a adus cinematografia sud-coreeană în atenția întregii lumi cu capodopera sa, după care HBO urmează să facă un serial, era acum patru ani pe lista neagră a guvernului de la Seul, din pricina convingerilor liberale.

Miile de artiști aflați pe listă nu primeau acces la fondurile guvernamentale pentru proiectele lor.

Bong Joon Ho a reușit însă, fiind deja celebru la acea vreme în Coreea de Sud, să obțină finanțare de la companii private. Așa a făcut filmele Snowpiercer” și “Okja”.

Citeşte şi:

Copilul de patru ani, care a murit după un tratament stomatologic, sedat cu propofol. Anestezistul de la clinica Teddy Care, cercetat pentru ucidere din culpă

Mircea Beuran, cercetat în arest la domiciliu pentru acuzațiile de luare de mită

„Măsuri ca pentru timp de război” într-un oraș din China din cauza coronavirusului. Cine pleacă din casă e arestat pe loc!

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși