Filmele cu cai transmit povești impresionante de viață. Frumusețea lor naturală inspiră devotament și pasiune, iar acesta este motivul principal pentru care filmele sunt vizionate și apreciate. Îți prezentăm cele mai admirate filme cu cai.

Top 15 filme cu cai 2023 de neratat

The Black Stallion – Armăsarul negru

Este unul dintre cele mai apreciate filme cu cai, iar acțiunea se petrece în anul 1946, chiar la scurt timp după încheierea celui de-al doilea război mondial. Povestea filmului îl are în prim plan pe Alec, un băiețel de 10 ani, care călătorește împreună cu tatăl său spre Anglia.

Pe vas, băiatul urmărește cu atenție și este fascinat de un armăsar negru, adus acolo cu scopul de a fi dus către Orient. Băiețelul merge să îl viziteze destul de des pe cal, îi oferă cuburi de zahăr și se împrietenesc tot mai mult.
În urma unei furtuni, vasul naufragiază, iar băiețelul și calul sunt singurii supraviețuitori, iar mai târziu, cei doi ajung pe o insulă pustie.

The Black Stallion – trailer

Poți viziona și:

  • Filme cu câini – colecții de filme emoționante, celebre și mai puțin cunoscute cu căței;
  • Filme cu dragoni – lista filmelor fantastice și de comedie cu dragoni
VIDEO REPORTAJ Sub plafonul sărăciei, umanitatea rezistă. Două mame singure din satul Lespezi reușesc să-și țină copiii cu ajutorul oamenilor din comunitate: „Turci, români, căutăm ajutor pentru toți”
Recomandări
VIDEO REPORTAJ Sub plafonul sărăciei, umanitatea rezistă. Două mame singure din satul Lespezi reușesc să-și țină copiii cu ajutorul oamenilor din comunitate: „Turci, români, căutăm ajutor pentru toți”

The Horse Whisperer – Îmblânzitorul de cai

Povestea tristă, dar emoționantă a filmului te va captiva de la bun început. Vei urmări povestea celor două prietene, Grace și Judith, care hotărăsc să iasă la o plimbare călare, însă un teribil accident urmează să schimbe totul. Judith și calul ei își pierd viața, în timp ce Grace și calul său, Pilgrim, sunt grav răniți. Totul se desfășoară acum în jurul lor, pentru a-i ajuta să se refacă în urma traumei suferite.

The Horse Whisperer – trailer

Seabiscuit – un film cu cai inspirat din fapte reale

Filmul prezintă o adevărată lecție de viață. Vei putea urmări povestea a trei bărbați care au pierdut tot ce aveau mai de preț, însă trebuie să o ia de la capăt. Unul dintre băieți încearcă să își refacă viața după moartea unicului său copil și hotărăște să-și încerce norocul și la cursele de cai.

Seabiscuit – trailer

Filme cu cai – National Velvet – Vis de glorie

Este unul dintre cele mai apreciate filme cu cai, cu trei nominalizări și două premii la Oscar. Filmul o are în prim plan pe Micuța Velvet, o fetiță care provine dintr-o familie înstărită din Sussex și iubește foarte mult caii. Fetița câștigă un cal la loterie și îl convinge pe un fost jocheu să o antreneze pentru cursa de cai “Grand National”.

Înlocuiri pe bandă rulantă. 21 de prefecți și subprefecți numiți de Guvernul Ciolacu. Ce culoare politică au nou-veniții
Recomandări
Înlocuiri pe bandă rulantă. 21 de prefecți și subprefecți numiți de Guvernul Ciolacu. Ce culoare politică au nou-veniții
National Velvet – trailer

Spirit: Stallion of the Cimarron – Spirit, armăsarul Vestului Sălbatic

Film de animație care prezintă povestea unui armăsar liber pe nume Spirit, care este privat de libertate atunci când oamenii îl capturează. Norocul său vine din partea unui tânăr indian, care îl eliberează și îl duce în tribul său. Totul se schimbă atunci când în peisaj apare și iapa Rain, de care frumosul armăsar se îndrăgostește.

Stallion of the Cimarron – trailer

Hidalgo, supraviețuire în echipă – filme cu cai

Un cowboy decide să plece în aventura vieții sale, să se descopere pe sine, într-o călătorie de 3.000 de mile prin deșertul Arabiei, împreună cu calul său Mustang, Hidalgo.

Cursa devine o adevărată cursă de supraviețuire, motiv pentru care producția a fost extrem de apreciată de public.

Hidalgo – trailer

War Horse – Calul de luptă

Filmul apărut în 2011 este unul dintre cele mai apreciate filme cu cai și prezintă povestea unui tânăr și a armăsarului său, cumpărat la o licitație cu bani împrumutați. Pentru că banii nu pot fi returnați, calul urmează să fie luat și oferit din nou spre vânzare. Calul este cumpărat cu scopul de a fi folosit în primul război mondial, care tocmai începuse, chiar dacă acesta era prea tânăr pentru a fi înrolat în armată. Băiatul decide să plece în căutarea prietenului său, iar povestea întregului film se dovedește a fi extrem de emoționantă.

Managerul Spitalului Sf. Pantelimon spune că „nu sunt date care să ateste o viciere a tratamentului la ATI”, din primele cercetări. „Aceste decese nu puteau fi evitate”
Recomandări
Managerul Spitalului Sf. Pantelimon spune că „nu sunt date care să ateste o viciere a tratamentului la ATI”, din primele cercetări. „Aceste decese nu puteau fi evitate”
War Horse – trailer

Secretariat – producție bazată pe o poveste adevărată

Secretariat este filmul care o prezintă pe Penny Chenerz, o mamă gospodină care acceptă să preia herghelia tatălui său, atunci când el se îmbolnăvește. Temătoare, pentru că nu cunoaște acest domeniu dominat de bărbați, Penny ajunge chiar să concureze la competiții importante de cai.
Un film care aduce în prim plan voința, forța și curajul.

Secretariat – trailer

Dreamer: Inspired by a True Story – filme cu cai și povești impresionante

Este un film cu o poveste emoționantă ce îl are în prim plan pe Ben, un dresor celebru, care se lovește de neajunsuri financiare și viața sa devine tot mai grea. Totul se schimbă atunci când apare Sonya, iapa care aparținea șefului său care voia să o ucidă din cauza faptului că s-a accidentat în timpul unei curse. Ben consideră că iapa merită să trăiască, așa că acceptă iapa drept plată compensatorie pentru concedierea sa.

Dreamer: Inspired by a True Story – trailer

Black Beauty, o poveste fascinantă

Este unul dintre cele mai apreciate filme cu cai din toate timpurile. Povestea fascinantă îl are în prim plan pe armăsarul negru care trece printr-o mulțime de schimbări, iar asta îl face să devină nesigur și trist. El caută siguranță și fericire într-o familie care să iubească animalele.

Black Beauty – trailer

Filme cu cai – All the pretty horses

Pasiune neimblanzita este povestea unui tanar cowboy texan pe nume John Grady Cole (Matt Damon) care decide sa plece departe de sondele care au cotropit ranch-urile, in Mexic, unde caii salbatici alearga inca liberi. Impreuna cu prietenul lui, Lacey Rawlins (Henry Thomas), John trece Rio Grande pentru a-si implini visul de a duce o viata de cowboy adevarat. Este anul 1949, cand petrolistii incep sa cumpere pamanturile fermierilor, iar autostrazile isi croiesc drum prin peisajul altadata salbatic si pur al Texasului.

Film cu cai – Buck

Înțelepciunea pe care nu o obții după ce te-ai chinuit îndelung, nu merită să fie avută. „Buck” e un documentar artistic, selectat la Festivalul de la Sundance. Subiectul este Buck Brannaman, un cunoscut antrenor american de cai, un adevărat cowboy. El susține că un cal îți oglindește sufletul, iar uneori s-ar putea să nu îți placă ceea ce vezi. Buck călătorește prin toată America timp de nouă luni pentru a-i ajuta pe caii ce au probleme cu oamenii. Buck, care a crescut în abuzuri, a dezvoltat abilități aproape magice de a transforma caii și oamenii prin compasiune, respect și înțelegere.

Filme cu cai – The Derby Stallion

Un fost dresor de cai alcoolic vede într-un puști de 15 ani o vocație specială pentru călărit și se hotărăște să-l ajute pe băiat să-și îndeplinească visul. Filmul este perfect pentru familii și îl are în rol principal pe Zac Efron. Fără să aibă un limbaj licențios și cu puține spruturi, filmul are însă pasaje despre alcoolism, diferențe de rasă și sociale. Este un film intens, cu scene tulburătoare, care pot fi marcante pentru publicul foarte tânăr. Poate fi considerat unul dintre cele nai intense filme cu cai de văzut în 2023.

Filme despre cai – The Electric Horseman

Un film cu cai frumos, romantic, asa cum se faceau pe vremuri. Sonny Steele e un fost multiplu campion mondial de rodeo. Imbracat intr-un costum „electrificat” de cowboy, colinda tara in lung si-n lat facand publicitate cerealelor „Ranch Breakfast”, iar chipul sau ars de soare apare pe tot felul de postere si cutii de ambalaj. Aproape tot timpul e beat; in aceasta stare, Sonny isi face aparitia la o conventie care se tine in Las Vegas, unde insa descopera ca armasarul Rising Star, faima conglomeratului, e masiv dopat. La conferinta de presa, jurnalista Hallie Martin ii pune o serie de intrebari, ca apoi sa plece in cautarea lui, dupa ce sufletistul cowboy nu ezita sa-l fure pe Rising Star si sa dispara in desert, calare. Pe urmele fugarilor se pune in miscare o intreaga armata de politisti, cu masini, motociclete si chiar elicoptere, insa doar Hallie, cu flerul ei de ziarista, il gaseste pe Sonny, apeland la prietenii lui si chiar la fosta sotie. Intre cei doi, desi radical diferiti, se naste totusi o poveste de dragoste.

Filme cu cai 2023 – Flicka

Derulata in mijlocul unor peisaje montane spectaculoase, aceasta poveste despre maturizare este o adevarata sursa de inspiratie si prezinta o distributie de exceptie, intre care starul muzicii country Tim McGraw, Maria Bello si Alison Lohman. incapatanata Katy McLaughlin (Lohman), in varsta de 16 ani, isi doreste sa lucreze la ferma de cai pe care familia ei o are la marginea muntilor. Cu toate acestea, tatal ei, (McGraw), insista ca ea sa termine mai intai scoala. Ca urmare, cand Katy gaseste un mustang pe dealuri, isi propune sa il imblanzeasca si sa demonstreze ca, intr-o buna zi, va fi capabila sa preia ferma aflata in dificultate. Se produce insa o tragedie si va fi nevoie de toata dragostea si forta pe care o poate aduna aceasta familie pentru a-si redobandi speranta, in acest film captivant, induiosator, potrivit pentru orice varsta.

Racing Stripes

Stripes este o zebra cu inima de campion si cu un vis special: sa concureze in cadrul celei mai prestigioase curse de cai din Kentucky!

Intr-o curte plina cu animale vorbitoare se desfasoara o multime de discutii spirituale pe intelesul cailor, in timp ce iutele Stripes face echipa cu jocheul Channing Walsh pentru a se antrena si pentru a castiga circuitul.

Vor reusi Channing si Stripes sa fie pregatiti pentru cursa si aventura vietii lor?

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Creaturile ciudate care au fost descoperite în apele mării. Au mii de ochi
FANATIK.RO
Creaturile ciudate care au fost descoperite în apele mării. Au mii de ochi
Ți-o mai amintești pe Marina Florea? Cele mai recente imagini cu frumoasa artistă a anilor 1980 au stârnit un val de reacții
Viva.ro
Ți-o mai amintești pe Marina Florea? Cele mai recente imagini cu frumoasa artistă a anilor 1980 au stârnit un val de reacții
Cum arăta Vica Blochina în tinerețe, când dansa la Melody și era balerina lui Pițurcă. Pozele de care a uitat toată lumea
Libertateapentrufemei.ro
Cum arăta Vica Blochina în tinerețe, când dansa la Melody și era balerina lui Pițurcă. Pozele de care a uitat toată lumea
Ioana Timofeciuc, soția lui Florinel Coman, s-a apărat după ce a fost acuzată că a condus cu copilul la volan
GSP.RO
Ioana Timofeciuc, soția lui Florinel Coman, s-a apărat după ce a fost acuzată că a condus cu copilul la volan
Parcul din București despre care se spune că e bântuit. Sute de mii de oameni au trecut prin el fără să îi știe povestea
FANATIK.RO
Parcul din București despre care se spune că e bântuit. Sute de mii de oameni au trecut prin el fără să îi știe povestea
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Știrileprotv.ro
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Imaginea cu Prințul Archie pe care toată lumea a ratat-o. Cât de mult seamănă cu Prințul Harry
Unica.ro
Imaginea cu Prințul Archie pe care toată lumea a ratat-o. Cât de mult seamănă cu Prințul Harry
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Cursă terminată pe patul de spital, în Târgu Jiu. Doi tineri, în stare gravă după ce s-au luat la întrecere cu mașinile pe un drum închis
Observatornews.ro
Cursă terminată pe patul de spital, în Târgu Jiu. Doi tineri, în stare gravă după ce s-au luat la întrecere cu mașinile pe un drum închis
Horoscop 13 aprilie 2024. Leii sunt cu ochii pe ocaziile de a crește pe plan profesional, ca să poată fructifica acest capital de imagine
HOROSCOP
Horoscop 13 aprilie 2024. Leii sunt cu ochii pe ocaziile de a crește pe plan profesional, ca să poată fructifica acest capital de imagine
RECOMANDĂRI