Filme cu dragoni – 15 dintre cele mai bune producții

Dragonii sunt acele creaturi fictive, fantastice pe care îi vedem adesea în filme de acțiune și care ne impresionează prin poveștile captivante, terifiante sau chiar emoționante. Există producții unde dragonii sunt personaje pozitive, cei mai buni prieteni ai omului, dar și filme cu dragoni înfricoșătoare, reprezentate doar de un personaj negativ.

Dragonheart – producție încadrată printre cele mai bune filme cu dragoni

Un film de acțiune, dar și comedie în același timp, deoarece dragonul este în acest caz un personaj pozitiv. Dragonul denumit Draco este ajutorul unui cavaler și îl ajută pe acesta în lupta sa împotriva unui tiran. Este un film antrenant, cu o acțiune intensă, dar cu ușoare note de comedie, deoarece se îndepărtează ușor de nota obișnuită și vine cu ceva diferit.

Dragonheart – trailer

Cum să îți dresezi dragonul – cel mai iubit film de animație

Unul dintre cele mai iubite filme cu dragoni, acesta spune povestea unei comunități vikinge care se luptă cu turme de dragoni. Povestea se schimbă atunci când fiul conducătorului comunitățiii descoperă un dragon rănit cu care se împrietenește și formează împreună o pereche extrem de unită și pusă pe aventuri.

Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”
Recomandări
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”
Cum să îți dresezi dragonul – trailer

Regatul de foc

Un film care se bazează pe o poveste post-apocaliptică și în care sunt prezenți o mulțime de actori cu renume precum Gerard Butler sau Christian Bale. O producție cinematografică în care vei vedea cu Londra este atacată de dragoni care scuipă flăcări și care distrug totul în calea lor. Pentru că locuitorii orașului trăiesc o adevărată teroare, ei se hotărăsc să pună capăt și să salveze orașul și întregul regat. Este considerat unul dintre cele mai bune filme cu dragoni datorită efectelor speciale folosite pe toată durata filmului.

Regatul de foc – trailer

Harry Potter și talismanele morții

Poate te-ai obișnuit deja ca pe parcursul seriei Harry Potter să descoperi o mulțime de ființe spectaculoase, mai ales dragoni, însă acesta este un film care nu trebuie să lipsească de pe lista celor mai bune pelicule. Vei putea descoperi povestea unul dragon alb care și-a pierdut vederea, dar care oferă un adevărat spectacol.

Harry Potter și talismanele morții – trailer

Beowulf – filmul cu dragoni pe care trebuie să îl vezi

De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD
Recomandări
De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD

O poveste animată, dar extrem de interesantă și apreciată de un public variat. Filmul cu dragoni este bazat pe o poveste tradițională englezească, iar unul dintre cele mai improtante aspecte ale filmului este felul în care a fost realizat dragonul, personaj care domină mare parte a filmului și care pare cât se poate de real.

Beowulf – trailer

Frumoasa din pădurea adormită – una dintre cele mai apreciate producții animate

Filmul a fost inspirat din baletul lui Ceaikovski și a fost considerat unul dintre cele mai bune filme cu dragoni. Povestea filmului îl are în prim plan pe Prințul Phillip, care se apropie de castelul Frumoasei Adormite, dar acolo este oprite de vrăjitoarea Maleficent, care se transformă într-un dragon considerat unul dintre cei mai bine realizați dragoni.

Maleficent – trailer

Neverending Story

O carte despre un tărâm magic pe care un tânăr, care fuge de un grup de bătăuși și se ascunde într-un magazin vechi de cărți, o găsește și începe să o citească. Bastian începe să citească tot mai mult cartea, iar pe măsură ce înaintează în acțiune își dă seama că a fost prins de această poveste și chiar ajunge să se împrietenească cu dragonul.

Studiu InfoClima: Patru milioane de români, expuși zilnic la poluarea fonică produsă de traficul rutier. Cum sunt afectate starea de sănătate și calitatea viețiim sunt afectate starea de sănătate și calitatea vieții
Recomandări
Studiu InfoClima: Patru milioane de români, expuși zilnic la poluarea fonică produsă de traficul rutier. Cum sunt afectate starea de sănătate și calitatea viețiim sunt afectate starea de sănătate și calitatea vieții
Neverending Story – trailer

Filme cu dragoni – Dragonslayer

Un film realizat de Disney și considerat unul dintre cele mai violente filme pline de suspans și emoții. Dragonul a fost creat datorită efectelor speciale, iar asta l-a făcut să se afle în topul producțiilor de acest gen. Vermithrax Pejorative este numele dragonului care îl transformă într-un personaj cu adevărat complex.

Îți recomandăm să vizionezi și:

  • Filme fantastice – top 12 filme care îți formează un univers magic;
  • Filme acțiune – cele mai bune filme de acțiune pe care nu trebuie să le ratezi

Pete’s Dragon

Filmul spune povestea unui orfan adoptat de o familie care îl abuzează și care, într-un final, reușește să fugă de acasă, iar în drumului lui îl întâlnește pe un paznic și fiica acestuia. Cei doi încearcă să îl ajute și să îl protejeze pe copil, însă, fără să știe, ei primesc ajutor și din partea unui dragon invizibil pe nume Elliot. Dragonul se dovedește a fi unul dintre cei mai buni prieteni ai copilului orfan.


Pete’s Dragon – trailer

Cele mai urmărite filme cu dragoni – Eragon

Continuăm seria de filme cu dragoni și îți prezentăm filmul ce îl are drept personaj principal pe un băiețel de la țară, care găsește un ou de dragon și pe care se hotărăște să îl păstreze și să îl crească în secret. Însă, regele malefic vine în căutarea dragonului, dar în tot acest timp, băiețelul îl învață pe micul dragon să se lase încălecat și condus, astfel încât să scape și să supraviețuiască dacă regele îl va prinde.

Eragon – trailer

Fire & Ice – Cronica dragonilor

Liniștitul regat al Carpiei este acum devastat de un dragon de foc, care îi sperie pe oamenii din jur. Prințesa Luisa își dorește să își scape supușii de teroare și apelează la Gabriel, fiul unui vânător de dragoni. El trebuie să elibereze dragonul de gheață pentru a putea înfrunta monstrul care ajunge să le distrugă regatul, însă pericolul apare atunci când dragonul se transformă în cel mai mare dușman al lor.


Fire & Ice – trailer

Dragon Storm – La vânătoarea de dragoni

Totul se schimbă atunci când o ploaie de meteoriți se transformă în dragoni care suflă foc și totul cade asupra unei zone rurale. Aventura începe atunci când șase eroi, fără voia lor, pornesc într-o luptă care să asigure omenirii supraviețuirea.


Dragon Storm – trailer

Merlin

Merlin este un personaj legendar al povestirilor arturiene, simbolul unei lumi anacronice, care mai târziu avea să se stingă pentru a face loc unei lumi moderne și raționale. Dar înainte ca știința să evolueze și să ia locul magiei și misticului, a existat un tânăr vrăjitor pe nume Merlin. Serialul prezintă povestea acestui vrăjitor în orașul mitic al Camelotului, când Merlin era la vârsta fragedă de 12 ani. Chiar și la această vârstă el este destul de puternic, descoperid lumea fantasticp, dragostea, dragpnii și luptele. Episoadele seriei sunt captivante, iar cei cre adoră filmele cu dragoni, au acțiune de fiecare dată.

Filme cu dragoni – Shreck

A fost odata candva un capcaun pe nume Shrek (Mike Myers) care traia intr-o mlastina indepartata si a carui liniste pretioasa a fost din senin tulburata de invazia unor personaje din povesti – niste soricei orbi in mancarea lui, un lup mare si rau in patul lui, cei trei purcelusi … si inca o multime de alte personaje surghiunite din regatul lor de catre Lordul Farquaad cel rau (John Lithgow).

Determinat sa le salveze casa si pentru a-si recapata linistea din propriul camin, Shrek cade la intelegere cu Farquaad si pleaca sa o recupereze pe frumoasa printesa Fiona (Cameron Diaz) pentru a deveni mireasa Lordului. Tovarasul sau de calatorie este glumetul Donkey (Eddie Murphy) care ar face orice pentru Shrek … mai putin sa taca din gura. Salvarea printesei din mainile unui dragon (de fapt dragonita) care sufla flacari se dovedeste a fi usoara dar problemelor lor i-au amploare atunci cand secretul intunecat al printesei iese la iveala.

Shreck este un minunat film cu dragoni, perfect de văzut în familie, indiferent de vârstă.

Filme cu dragoni 2021 – Maleficent

Ăntre filmele cu dragoni online cu subtitrare în română, găsim și Maleficent. Frumoasa și tânăra Maleficent trăiește o viață idilică în pașnicul ei regat acoperit de păduri, visând că va deveni o puternică zână făcătoare de bine. Asta până într-o zi când armata unui rege invadator îi atacă semenii și o extraordinară trădare face inima zânei să se transforme în piatră. Setea de răzbunare o împinge pe Maleficent ca, ani mai târziu, să arunce un crunt blestem pe Aurora, fiica succesorului la tron a regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora crește, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deține cheia unui viitor pașnic al întregului ținut…

Dragonul din film, chiar dacă nu este o făptură din basme, ci este întrupat din loialul servitor al Angelinei Jolie, Diaval – e din categoria dragonilor moderni. Luptele cu dragoni din film, magia de la fiecare pas, fac din acest film cu dragoni unul dintre cele mai interesante de urmărit.

Lista celor mai bune filme cu dragoni o găsești mai sus. Vizionare plăcută!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
FANATIK.RO
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Libertateapentrufemei.ro
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
FANATIK.RO
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Un bărbat a primit o factură la telefon de 134.000 de euro după ce și-a petrecut vacanța într-o țară din Europa
Știrileprotv.ro
Un bărbat a primit o factură la telefon de 134.000 de euro după ce și-a petrecut vacanța într-o țară din Europa
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
Unica.ro
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Judecătoarea Ancuţa Popoviciu nu mai vrea să judece cazul Vlad Pascu. Întreg procesul ar putea fi reluat de la zero
Observatornews.ro
Judecătoarea Ancuţa Popoviciu nu mai vrea să judece cazul Vlad Pascu. Întreg procesul ar putea fi reluat de la zero
Horoscop 19 aprilie 2024. Balanțele caută siguranța pe care nu le-o poate oferi nimeni, să fie sigure că vor dispune de anumite resurse
HOROSCOP
Horoscop 19 aprilie 2024. Balanțele caută siguranța pe care nu le-o poate oferi nimeni, să fie sigure că vor dispune de anumite resurse
RECOMANDĂRI