Filme cu dragoni – 12 dintre cele mai bune producții

Dragonii sunt acele creaturi fictive, fantastice pe care îi vedem adesea în filme de acțiune și care ne impresionează prin poveștile captivante, terifiante sau chiar emoționante. Există producții unde dragonii sunt personaje pozitive, cei mai buni prieteni ai omului, dar și filme cu dragoni înfricoșătoare, reprezentate doar de un personaj negativ.

Dragonheart – producție încadrată printre cele mai bune filme cu dragoni

Un film de acțiune, dar și comedie în același timp, deoarece dragonul este în acest caz un personaj pozitiv. Dragonul denumit Draco este ajutorul unui cavaler și îl ajută pe acesta în lupta sa împotriva unui tiran. Este un film antrenant, cu o acțiune intensă, dar cu ușoare note de comedie, deoarece se îndepărtează ușor de nota obișnuită și vine cu ceva diferit.

Dragonheart – trailer

Cum să îți dresezi dragonul – cel mai iubit film de animație

Unul dintre cele mai iubite filme cu dragoni, acesta spune povestea unei comunități vikinge care se luptă cu turme de dragoni. Povestea se schimbă atunci când fiul conducătorului comunitățiii descoperă un dragon rănit cu care se împrietenește și formează împreună o pereche extrem de unită și pusă pe aventuri.

Cum să îți dresezi dragonul – trailer

Regatul de foc

Un film care se bazează pe o poveste post-apocaliptică și în care sunt prezenți o mulțime de actori cu renume precum Gerard Butler sau Christian Bale. O producție cinematografică în care vei vedea cu Londra este atacată de dragoni care scuipă flăcări și care distrug totul în calea lor. Pentru că locuitorii orașului trăiesc o adevărată teroare, ei se hotărăsc să pună capăt și să salveze orașul și întregul regat. Este considerat unul dintre cele mai bune filme cu dragoni datorită efectelor speciale folosite pe toată durata filmului.

Ad placeholder
Raed Arafat, mesaj cinic pentru protestarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital
Recomandări
Raed Arafat, mesaj cinic pentru protestarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital
 
Regatul de foc – trailer

Harry Potter și talismanele morții

Poate te-ai obișnuit deja ca pe parcursul seriei Harry Potter să descoperi o mulțime de ființe spectaculoase, mai ales dragoni, însă acesta este un film care nu trebuie să lipsească de pe lista celor mai bune pelicule. Vei putea descoperi povestea unul dragon alb care și-a pierdut vederea, dar care oferă un adevărat spectacol.

Harry Potter și talismanele morții – trailer

Beowulf – filmul cu dragoni pe care trebuie să îl vezi

O poveste animată, dar extrem de interesantă și apreciată de un public variat. Filmul cu dragoni este bazat pe o poveste tradițională englezească, iar unul dintre cele mai improtante aspecte ale filmului este felul în care a fost realizat dragonul, personaj care domină mare parte a filmului și care pare cât se poate de real.

Ad placeholder
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
Recomandări
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
 
Beowulf – trailer

Frumoasa din pădurea adormită – una dintre cele mai apreciate producții animate

Filmul a fost inspirat din baletul lui Ceaikovski și a fost considerat unul dintre cele mai bune filme cu dragoni. Povestea filmului îl are în prim plan pe Prințul Phillip, care se apropie de castelul Frumoasei Adormite, dar acolo este oprite de vrăjitoarea Maleficent, care se transformă într-un dragon considerat unul dintre cei mai bine realizați dragoni.

Maleficent – trailer

Neverending Story

O carte despre un tărâm magic pe care un tânăr, care fuge de un grup de bătăuși și se ascunde într-un magazin vechi de cărți, o găsește și începe să o citească. Bastian începe să citească tot mai mult cartea, iar pe măsură ce înaintează în acțiune își dă seama că a fost prins de această poveste și chiar ajunge să se împrietenească cu dragonul.

Ad placeholder
 
Neverending Story – trailer

Filme cu dragoni – Dragonslayer

Un film realizat de Disney și considerat unul dintre cele mai violente filme pline de suspans și emoții. Dragonul a fost creat datorită efectelor speciale, iar asta l-a făcut să se afle în topul producțiilor de acest gen. Vermithrax Pejorative este numele dragonului care îl transformă într-un personaj cu adevărat complex.

Îți recomandăm să vizionezi și:

  • Filme fantastice – top 12 filme care îți formează un univers magic;
  • Filme acțiune – cele mai bune filme de acțiune pe care nu trebuie să le ratezi

Pete’s Dragon

Filmul spune povestea unui orfan adoptat de o familie care îl abuzează și care, într-un final, reușește să fugă de acasă, iar în drumului lui îl întâlnește pe un paznic și fiica acestuia. Cei doi încearcă să îl ajute și să îl protejeze pe copil, însă, fără să știe, ei primesc ajutor și din partea unui dragon invizibil pe nume Elliot. Dragonul se dovedește a fi unul dintre cei mai buni prieteni ai copilului orfan.

Ad placeholder

Pete’s Dragon – trailer

Cele mai urmărite filme cu dragoni – Eragon

Continuăm seria de filme cu dragoni și îți prezentăm filmul ce îl are drept personaj principal pe un băiețel de la țară, care găsește un ou de dragon și pe care se hotărăște să îl păstreze și să îl crească în secret. Însă, regele malefic vine în căutarea dragonului, dar în tot acest timp, băiețelul îl învață pe micul dragon să se lase încălecat și condus, astfel încât să scape și să supraviețuiască dacă regele îl va prinde.

Ad placeholder
Eragon – trailer

Fire & Ice – Cronica dragonilor

Liniștitul regat al Carpiei este acum devastat de un dragon de foc, care îi sperie pe oamenii din jur. Prințesa Luisa își dorește să își scape supușii de teroare și apelează la Gabriel, fiul unui vânător de dragoni. El trebuie să elibereze dragonul de gheață pentru a putea înfrunta monstrul care ajunge să le distrugă regatul, însă pericolul apare atunci când dragonul se transformă în cel mai mare dușman al lor.


Fire & Ice – trailer

Dragon Storm – La vânătoarea de dragoni

Totul se schimbă atunci când o ploaie de meteoriți se transformă în dragoni care suflă foc și totul cade asupra unei zone rurale. Aventura începe atunci când șase eroi, fără voia lor, pornesc într-o luptă care să asigure omenirii supraviețuirea.


Dragon Storm – trailer

Lista celor mai bune filme cu dragoni o găsești mai sus. Vizionare plăcută!

Citeşte şi:

Filme cu vrăjitoare – super producții de neratat anul acesta

Filme cu roboți – pelicule cinematografice de excepție pe care trebuie să le vezi

Filme cu vampiri – producții care întrec orice limită a imaginației

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează