Filme cu vampiri – producții înfricoșătoare, dar extrem de bine realizate

Elementele care apar adesea în filme horror sunt vampirii, demonii, fantomele, monștrii și o mulțime de alte personaje care, la prima vedere, inspiră frică. Am făcut o selecție a celor mai bune filme cu vampiri, acolo unde groaza inspirată de personajele malefice creează evenimente fabuloase.

Filme cu vampiri pe care nu trebuie să le ratezi

Dracula – unul dintre cele mai bune filme cu vampiri din toate timpurile

Dracula este o producție care aduce în prim plan vampirii, cu o acțiune emoționantă de la început până la sfârșit. Filmul Dracula se bazează pe versiunea originală scrisă de Bram Stoker, atunci când un tânăr avocat este trimis într-un sat îndepărtat din estul sălbatic, acolo el este capturat și luat prizonier de vampirul Dracula. Imediat cum Dracula vede fotografia iubitei tânărului, acesta pornește în căutarea ei și începe un adevărat joc al seducției și crimei.

Dracula – trailer

Interview with the Vampire – Interviu cu un vampir. Cronicile vampirilor

O adevărată capodoperă cu personaje extrem de bine gândite și conturate. Filmul îi are în prim plan pe Louis și Lestat, doi vampiri diferiți de tot ceea ce știai până acum, cărora li se adaugă și Claudia, Kirsten Dunst, o copilă nevinovată, dar a cărei transformare este șocantă. Cei trei trăiesc o perioadă împreună, dar după un timp Louis lu Claudia încearcă să scape de Lestat, iar acțiunea ia cu totul altă întorsătură.

Ad placeholder
Raed Arafat, mesaj cinic pentru protestarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital
Recomandări
Raed Arafat, mesaj cinic pentru protestarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital
 

Interview with the Vampire – trailer

Queen of the Damned – Regina Damnaților

Regina Damnaților este al treilea roman scris de Anne Rice din seria Cronicile Vampirilor, după “Interviu cu un vampir” și “Vampirul Lestat”. În film vei putea urmări povestea lui Aaliyah, regina vampirilor și Lestat, bătrânul vampir care este întotdeauna în căutare de distracție și oportunități. Regina vampirilor îl alege pe Lestat drept rege, soț și companie nocturnă eternă. Face parte din topul celor mai bune filme cu vampiri, unde toate elementele sunt extrem de bine gândite, inclusiv coloana sonoră reușită.


Queen of the Damned – trailer

From Dusk Till Dawn – De la apusul la răsăritul soarelui

Un film horror cu vampiri în care vei avea plăcerea să vizionezi o mulțime de scene macabre, dar extrem de bine gândite, cu personaje fascinante, care se luptă cu tot felul de creaturi pentru a scăpa cu viață la final. Mai exact, vei putea urmări povestea celor doi frați, Seth Gecko și Richard, care se ascund de autorități după o spargere în Texas, ajung să treacă granița în Mexic, iar acolo începe distracția, când trebuie să supraviețuiască mai multor vampiri.

Ad placeholder
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
Recomandări
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
 

From Dusk Till Dawn – trailer

Vampires – Vampirii

Este considerat unul dintre cele mai bune filme tematice ale ultimilor 20 de ani. Filmul “Vampirii” nu este considerat un film de acțiune, ci chiar un film cu vampiri în care îl vei vedea pe James Woods în rolul principal, un vânător obsedat de vampiri, care încearcă din răsputeri să scape de aceste specii ale întunericului.

Vampires – trailer

Underworld – Lumea de dincolo

Un film cu vampiri care surprinde adevăratul război dintre vampiri și vârcolaci, cele două rase întunecate. Vârcolacii sunt întotdeauna pregătiți să își distrugă rivalii, în timp ce nici vampirii nu se lasă mai prejos și caută mereu arme să îi atace.

Ad placeholder
 
Underworld – trailer

Filme cu vampiri – Blade

Filmul cu vampiri Blade este unul dintre primele filme de acest gen, un film de acțiune ce poate fi considerat un deschizător al acestui gen. Este un film de groază, cu o acțiune înfricoșătoare chiar din primele secvențe. Mai exact, la începutul filmului vei vedea o femeie însărcinată, internată în spital, cu sângerare în zona gâtului. Doctorii fac tot posibilul să salveze mama și copilul, însă, din păcate, mama nu poate fi salvată și așa se naște Blade, jumătate om, jumătate vampir. Blade este personajul care va deveni cel mai mare dușman al celor care i-au ucis mama.

Îți recomandăm să citești și:

Ad placeholder

Phantom der Nacht – Nosferatu, fantoma nopții

Filmul începe cu o poveste emoționantă a celor doi protagoniști, Jonathan și Lucy, proaspăt căsătoriți. Cei doi trăiesc o viață fericită și lipsită de griji, până când Jonathan este trimis în Transilvania, pentru a stabili o tranzacție imobiliară în numele lui Dracula. Odată ajuns la locul faptei, acesta începe lupta pentru supraviețuire.

Nosferatu The Vampyre – trailer

Byzantium – unul dintre cele mai vizionate filme cu vampiri

Un film care le are în centrul acțiunii pe două vampirițe, mamă și fiică, femei ce sunt pe fugă de peste 200 de ani în speranța de a avea o viață normală. Cele două sunt întotdeauna în căutare de sânge proaspăt pentru a supraviețui, dar sunt atente să se ascundă de vampirii din “Frăție”. Chiar dacă ajung să se stabilească într-un orășel de la malul mării, cele două nu reușesc să scape de trecut, pentru că acesta le ajunge din urmă.

Ad placeholder
Byzantium – trailer

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant – Circul ororilor: asistentul vampirilor

Film de fantezie cu vampiri în care vei putea urmări povestea unui adolescent, care încalcă, fără să vrea, armistițiul de 200 de ani dintre două facțiuni de vampiri. Adolescentul era un puști normal, dar viața lui se schimbă odată cu salvarea celui mai bun prieten și devine o creatură a nopții.

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant – trailer

Filme cu vampiri – Vampire Academy

Un film cu o acțiune fantastice ce are în prim plan două tipuri diferite de vampiri: moroii și strigoii. Moroii sunt vampirii buni, care se află în strânsă legătură cu tainele magiei, iar strigoii sunt vampirii malefici. În personajul principal o vei putea urmări pe Rose Hathaway, o fată dhampir, mai exact, o specie creată dintr-un vampir și un om. Aceasta se antrenează intens la Academia Sf. Vladimir, pentru a deveni gardă de corp a prietenei sale, prințesa mori Lissa.

Ad placeholder
Vamoire Academy – trailer

Dark Shadows – unul dintre cele mai interesante filme cu vampiri

În rolul principal îl vei putea urmări pe Johnny Deep, un bărbat bogat și puternic ce este transformat în vampir și îngropat de viu, după ce îi frânge inima vrăjitoarei Angelique Bouchard. Acesta este eliberat din mormânt după două secole, din întâmplare, și reușește să se întoarcă la conacul său, pe care îl găsește aproape în ruină.

Dark Shadows – trailer

Mai sus ai lista celor mai bune filme cu vampiri pe care îți recomandăm să le vizionezi cel puțin o dată în viață. Poveștile impresionante te vor ține cu sufletul la gură pe toată durata filmului.

Citeşte şi:

Filme SF – Top 20 de filme SF pe care să le vezi într-o viață

Filme acțiune – cele mai bune filme de acțiune pe care nu trebuie să le ratezi

Filme seriale – top 20 de seriale de neratat pe Netflix sau HBO

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează