Filme cu vampiri – producții înfricoșătoare, dar extrem de bine realizate

Elementele care apar adesea în filme horror sunt vampirii, demonii, fantomele, monștrii și o mulțime de alte personaje care, la prima vedere, inspiră frică. Am făcut o selecție a celor mai bune filme cu vampiri, acolo unde groaza inspirată de personajele malefice creează evenimente fabuloase.

Filme cu vampiri pe care nu trebuie să le ratezi

Dracula – unul dintre cele mai bune filme cu vampiri din toate timpurile

Dracula este o producție care aduce în prim plan vampirii, cu o acțiune emoționantă de la început până la sfârșit. Filmul Dracula se bazează pe versiunea originală scrisă de Bram Stoker, atunci când un tânăr avocat este trimis într-un sat îndepărtat din estul sălbatic, acolo el este capturat și luat prizonier de vampirul Dracula. Imediat cum Dracula vede fotografia iubitei tânărului, acesta pornește în căutarea ei și începe un adevărat joc al seducției și crimei.

Gunoiul ținut preș. A fost nevoie de un scandal sexual în Malta și de mărturia unei mame din Craiova ca să aflăm de la șefii Universității de ce l-au dat afară pe Devis Mangia
Recomandări
Gunoiul ținut preș. A fost nevoie de un scandal sexual în Malta și de mărturia unei mame din Craiova ca să aflăm de la șefii Universității de ce l-au dat afară pe Devis Mangia

Let the Right One In

Filmul suedez este o adaptare a romanului cu același nume scris de John Ajvide Lindqvist și prezintă povestea lui Oskar, un băiat de 12 ani, hărțuit la școală, care se împrietenește cu o fată vampir, pe nume Eli. Ea este cea care îl încurajează pe Oskar să se apere în față celor care îl barjocoresc. 

Dracula Untold

Povestea lui Vlad Țepeș captează continuu atenția producătorilor de filme de la Hollywood. „Dracula Untold” îl prezintă pe domnitorul român în tinerețe (jucat de Luke Evans) și relația turbulentă cu sultanul Mehmet. În versiunea peliculei regizate de Gary Shore, Vlad Țepeș își vinde sufletul diavolului, pentru a-și proteja familia, devenind astfel „cel mai faimos vampir din istorie”.

Ligia Deca, propusă de PNL ca ministru al educației. Premierul Ciucă l-a lăudat pe Cîmpeanu că „a muncit zi și noapte” la Legile educației
Recomandări
Ligia Deca, propusă de PNL ca ministru al educației. Premierul Ciucă l-a lăudat pe Cîmpeanu că „a muncit zi și noapte” la Legile educației

Daybreakers

În anul 2019, aproape întreaga populație umană este transformată în vampir, din cauza unei molime. Rezervele de sânge nu sunt suficiente pentru fiecare vampir, astfel este introdusă rația. Edward Dalton (Ethan Kawke), vampir și medic hematolog, lucrează la o formulă pentru sânge artificial, care să salveze specia care. Munca sa este întreruptă de un grup de oameni, conduși de un vampir care a reușit să se transforme înapoi în om. 

30 Days of Night 

Un film horror cu Josh Hartnett în rolul lui Eben Oleson, șeriful unui oraș din Alaska în care, pentru 30 de zile consecutive, în timpul iernii, este întuneric. Odată cufundat în întuneric, orașul este atacat de un grup de vampiri, iar locuitorii orășelului trebuie să găsească soluții pentru a supraviețui atacului până la finalul celor 30 de zile de întuneric. 

Klaus Iohannis spune că „avem nevoie de toleranță zero față de plagiat”, care este „un fenomen toxic”, fără a-i rosti numele fostului ministru Cîmpeanu
Recomandări
Klaus Iohannis spune că „avem nevoie de toleranță zero față de plagiat”, care este „un fenomen toxic”, fără a-i rosti numele fostului ministru Cîmpeanu

Only Lovers Left Alive

Adam și Eve sunt doi vampiri îndrăgostiți de sute de ani, care se regăsesc și își reînvie povestea de dragoste. Adam este un muzician deprimat din cauza direcției în care s-a dezvoltat societatea, în timp ce Eve este o femeie puternică și enigmatică. Idila lor este perturbată de apariția surorii lui Eve.

Thirst

Filmul sud-coreean prezintă povestea unui preot care, în timpul unui experiment cu un vaccin, aproape își pierde viața, dar este salvat cu ajutorul unei transfuzii de sânge, dar cu o consecință neașteptată: preotul se transformă într-un vampir. De aici, începe o luptă interioară a bărbatului care abandonează comportamentul ascet și se chinuie să păstreze ce i-a mai rămas din latura umană.

Twilight

Seria de filme „Twilight”, cu Kristen Stewart și Robert Pattinson în rolurile principale, a primit recenzii mixte, dar a cunoscut o popularitate uriașă în rândul adolescenților. Seria de 5 filme reprezintă ecranizare romanelor scrise de Stephenie Meyer și prezintă povestea de dragoste dintre Bella Swan și vampirul Edward Cullen. 

Fright Night (1985)

Charley Brewster, un tânăr de 17 ani pasionat de filme horror, descoperă că noul vecin este un vampir responsabil pentru dispariția misterioasă a mai multor persoane. Însă nici părinții, nici prietenii și nici autoritățile nu îl bagă în seamă. Singurul ajutor îl găsește în persoana lui Peter Vincent, gazda show-ului horror preferat al lui Charley. Nici acesta nu-i crede povestea, dar acceptă să-l ajute contra cost.

Interview with the Vampire – Interviu cu un vampir. Cronicile vampirilor

O adevărată capodoperă cu personaje extrem de bine gândite și conturate. Filmul îi are în prim plan pe Louis și Lestat, doi vampiri diferiți de tot ceea ce știai până acum, cărora li se adaugă și Claudia, Kirsten Dunst, o copilă nevinovată, dar a cărei transformare este șocantă. Cei trei trăiesc o perioadă împreună, dar după un timp Louis lu Claudia încearcă să scape de Lestat, iar acțiunea ia cu totul altă întorsătură.


Interview with the Vampire – trailer

Queen of the Damned – Regina Damnaților

Regina Damnaților este al treilea roman scris de Anne Rice din seria Cronicile Vampirilor, după “Interviu cu un vampir” și “Vampirul Lestat”. În film vei putea urmări povestea lui Aaliyah, regina vampirilor și Lestat, bătrânul vampir care este întotdeauna în căutare de distracție și oportunități. Regina vampirilor îl alege pe Lestat drept rege, soț și companie nocturnă eternă. Face parte din topul celor mai bune filme cu vampiri, unde toate elementele sunt extrem de bine gândite, inclusiv coloana sonoră reușită.


Queen of the Damned – trailer

From Dusk Till Dawn – De la apusul la răsăritul soarelui

Un film horror cu vampiri în care vei avea plăcerea să vizionezi o mulțime de scene macabre, dar extrem de bine gândite, cu personaje fascinante, care se luptă cu tot felul de creaturi pentru a scăpa cu viață la final. Mai exact, vei putea urmări povestea celor doi frați, Seth Gecko și Richard, care se ascund de autorități după o spargere în Texas, ajung să treacă granița în Mexic, iar acolo începe distracția, când trebuie să supraviețuiască mai multor vampiri.


From Dusk Till Dawn – trailer

Vampires – Vampirii

Este considerat unul dintre cele mai bune filme tematice ale ultimilor 20 de ani. Filmul “Vampirii” nu este considerat un film de acțiune, ci chiar un film cu vampiri în care îl vei vedea pe James Woods în rolul principal, un vânător obsedat de vampiri, care încearcă din răsputeri să scape de aceste specii ale întunericului.

Vampires – trailer

Underworld – Lumea de dincolo

Un film cu vampiri care surprinde adevăratul război dintre vampiri și vârcolaci, cele două rase întunecate. Vârcolacii sunt întotdeauna pregătiți să își distrugă rivalii, în timp ce nici vampirii nu se lasă mai prejos și caută mereu arme să îi atace.

Underworld – trailer

Filme cu vampiri – Blade

Filmul cu vampiri Blade este unul dintre primele filme de acest gen, un film de acțiune ce poate fi considerat un deschizător al acestui gen. Este un film de groază, cu o acțiune înfricoșătoare chiar din primele secvențe. Mai exact, la începutul filmului vei vedea o femeie însărcinată, internată în spital, cu sângerare în zona gâtului. Doctorii fac tot posibilul să salveze mama și copilul, însă, din păcate, mama nu poate fi salvată și așa se naște Blade, jumătate om, jumătate vampir. Blade este personajul care va deveni cel mai mare dușman al celor care i-au ucis mama.

Îți recomandăm să citești și:

Phantom der Nacht – Nosferatu, fantoma nopții

Filmul începe cu o poveste emoționantă a celor doi protagoniști, Jonathan și Lucy, proaspăt căsătoriți. Cei doi trăiesc o viață fericită și lipsită de griji, până când Jonathan este trimis în Transilvania, pentru a stabili o tranzacție imobiliară în numele lui Dracula. Odată ajuns la locul faptei, acesta începe lupta pentru supraviețuire.

Nosferatu The Vampyre – trailer

Byzantium – unul dintre cele mai vizionate filme cu vampiri

Un film care le are în centrul acțiunii pe două vampirițe, mamă și fiică, femei ce sunt pe fugă de peste 200 de ani în speranța de a avea o viață normală. Cele două sunt întotdeauna în căutare de sânge proaspăt pentru a supraviețui, dar sunt atente să se ascundă de vampirii din “Frăție”. Chiar dacă ajung să se stabilească într-un orășel de la malul mării, cele două nu reușesc să scape de trecut, pentru că acesta le ajunge din urmă.

Byzantium – trailer

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant – Circul ororilor: asistentul vampirilor

Film de fantezie cu vampiri în care vei putea urmări povestea unui adolescent, care încalcă, fără să vrea, armistițiul de 200 de ani dintre două facțiuni de vampiri. Adolescentul era un puști normal, dar viața lui se schimbă odată cu salvarea celui mai bun prieten și devine o creatură a nopții.

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant – trailer

Filme cu vampiri – Vampire Academy

Un film cu o acțiune fantastice ce are în prim plan două tipuri diferite de vampiri: moroii și strigoii. Moroii sunt vampirii buni, care se află în strânsă legătură cu tainele magiei, iar strigoii sunt vampirii malefici. În personajul principal o vei putea urmări pe Rose Hathaway, o fată dhampir, mai exact, o specie creată dintr-un vampir și un om. Aceasta se antrenează intens la Academia Sf. Vladimir, pentru a deveni gardă de corp a prietenei sale, prințesa mori Lissa.

Vamoire Academy – trailer

Dark Shadows – unul dintre cele mai interesante filme cu vampiri

În rolul principal îl vei putea urmări pe Johnny Deep, un bărbat bogat și puternic ce este transformat în vampir și îngropat de viu, după ce îi frânge inima vrăjitoarei Angelique Bouchard. Acesta este eliberat din mormânt după două secole, din întâmplare, și reușește să se întoarcă la conacul său, pe care îl găsește aproape în ruină.

Dark Shadows – trailer

Mai sus ai lista celor mai bune filme cu vampiri pe care îți recomandăm să le vizionezi cel puțin o dată în viață. Poveștile impresionante te vor ține cu sufletul la gură pe toată durata filmului.

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

„Mangia îi făcea copilului meu propuneri indecente în timp ce se masturba în fața lui”. Caz șocant în România
GSP.RO
„Mangia îi făcea copilului meu propuneri indecente în timp ce se masturba în fața lui”. Caz șocant în România
ȘOC TOTAL! Andreea Mantea a răbufnit la Kanal D: „Toată lumea aici face prostituție, se droghează” VIDEO
Playtech.ro
ȘOC TOTAL! Andreea Mantea a răbufnit la Kanal D: „Toată lumea aici face prostituție, se droghează” VIDEO
Mesaj strigător la cer pe o coroană de flori de la înmormântarea lui Alexandru Arșinel! Oamenii s-au revoltat când au citit
Viva.ro
Mesaj strigător la cer pe o coroană de flori de la înmormântarea lui Alexandru Arșinel! Oamenii s-au revoltat când au citit
Reacţia unor turişti din Israel, în vizită la Bucureşti. Ce i-a nemulţumit pe Moran şi Natalie: "Am căutat aici şi nu există"
Observatornews.ro
Reacţia unor turişti din Israel, în vizită la Bucureşti. Ce i-a nemulţumit pe Moran şi Natalie: "Am căutat aici şi nu există"
Șoferul ucis de bolovan pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca. Ce urma să facă
Știrileprotv.ro
Șoferul ucis de bolovan pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca. Ce urma să facă
Ce salariu primește o femeie care lucrează pe tractor, în România. Suma de bani câștigată lunar e foarte mare
FANATIK.RO
Ce salariu primește o femeie care lucrează pe tractor, în România. Suma de bani câștigată lunar e foarte mare
Reghecampf, lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan. Ce decizie a luat acesta
Orangesport.ro
Reghecampf, lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan. Ce decizie a luat acesta
Horoscop 4 octombrie 2022. Taurii sunt preocupați de imaginea lor pe plan profesional și la nivelul unui întreg grup social
HOROSCOP
Horoscop 4 octombrie 2022. Taurii sunt preocupați de imaginea lor pe plan profesional și la nivelul unui întreg grup social
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase
PUBLICITATE
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase