Mergi direct la conținut »
Frances McDormand a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Frances McDormand a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal

Frances McDormand a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal

Frances McDormand a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal , la cea de-a 90-a ediție a premiilor Oscar, pentru interpretarea din filmul Three Billboards outside Ebbing, Missouri.

LIVE TEXT Premiile Oscar 2018 / Cine sunt câștigătorii premiilor Academ

Premiul a fost prezentat de actrițele Jennifer Lawrence și Jodie Foster. Acesta este al doilea trofeu Oscar câștigat de Frances McDormand. Ea era considerată principala favorită la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal. A câștigat și Globul de Aur, precum și premiul BAFTA pentru interpretarea sa din Three Billboards outside Ebbing, Missouri.

„Hiperventilez, dacă e să cad, ridicați-mă că am ceva de spus!”, și-a început ea discursul. Ulterior, Frances McDormand le-a cerut tuturor femeilor prezente în sală să se ridice în picioare, îndemn care a fost urmat de ropote de aplaude.

Celelalte nominalizări la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal:

  • Sally Hawkins – The Shape of Water
  • Frances McDormand – Three Billboards outside Ebbing, Missouri
  • Margot Robbie – I, Tonya
  • Saoirse Ronan – Lady Bird
  • Meryl Streep – The Post

Gala de decernare a Premiilor Oscar, ajunsă la cea de-a 90-a ediție, se desfășoară la Dolby Theatre din Hollywood. Evenimentul este organizat, ca-n fiecare an, de Academia Americană de Film, o organizaţie alcătuită din peste 8.000 de artişti şi tehnicieni din lumea cinematografiei. Ediția de anul acesta s-a desfășurat după mai multe luni în care Cetatea Filmului a fost zguduită de scandalul #metoo, care a izbucnit după primele acuzații la adresa producătorului Harvey Weinstein.

Close
Închide
  Close