De Petre Dobrescu,

La mai puțin de o săptămână de la anunțul făcut de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) că-și va revizui sistemul de vot prin care sunt făcute nominalizările la premii, după ce instituția a fost criticată că nu include pe listă regizori femei și actori de culoare sau din minorități etnice, nominalizările la Oscar dau apă la moară celor care acuză industria cinematografică de rasism și misoginism.

Pe lista nominalizărilor la cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar se află o singură actriță de culoare, Cynthia Erivo, la categoria “cea mai bună actriță într-un rol principal”, pentru prestația din “Harriet”!

Vezi aici nominalizari Oscar 2020!

Topul nominalizărilor din acest an la Premiile Oscar e condus de controversatul “Joker”, cu 11 nominalizări, inclusiv la categoriile “cel mai bun film”, “cel mai bun actor într-un rol principal” (Joaquin Phoenix), “cel mai bun regizor” și “cel mai bun scenariu adaptat”.

Joker - adisul filmului
”Joker” are cele mai multe nominalizări, iar Joaquin Phoenix e favorit/ Foto: Hepta

Joaquin Phoenix e favorit la categoria “cel mai bun actor într-un rol principal”, iar la “cea mai bună actriță într-un rol principal” e creditată cu cele mai multe șanse de a lua Oscarul Renée Zellweger.

Pe locul al doilea, cu câte 10 nominalizări, se află “The Irishman” al lui Martin Scorsese, “1917”, regizat de Sam Mendes, și “Once Upon a Time… in Hollywood”, semnat de alt titan de la Hollywood, Quentin Tarantino. Toate trei sunt nominalizate la “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor” și pentru scenariu – adaptat sau original.

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”
Recomandări

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”

 
Joker - scena din filmul The Irishman
”The Irishman”, cu Robert De Niro și Al Pacino, are 10 nominalizări

“Once Upon a Time… in Hollywood” e nominalizat și la “cel mai bun actor într-un rol principal” (Leonardo di Caprio), însă “The Irishman” are două nominalizări la “cel mai bun actor într-un rol secundar”: Al Pacino și Joe Pesci.

Pe treapta a treia a podiumului, cu câte 6 nominalizări, se află “Little Women”, “Parasite” și “Marriage Story”. Toate trei se află în cursa pentru “cel mai bun film”.

“Parasite” e nominalizat și pentru regie, scenariu original, și “cel mai bun film străin”, în vreme ce “Little Women” ar putea lua premiu pentru scenariu adaptat sau “cea mai bună actriță într-un rol principal/secundar”: Saoirse Ronan și Florence Pugh.

Joker - scena din Marriage Story
Scarlett Johansson și Adam Driver ar putea lua Oscarul pentru prestația din ”Marriage Story”

Și “Marriage Story” are nominalizări la scenariu, “cea mai bună actriță într-un rol secundar” (Laura Dern) și “cea mai bună actriță/ cel mai bun actor într-un rol principal”: Scarlett Johansson și Adam Driver.

Citeşte şi:

Dragoș Săvulescu s-a predat în Italia. Omul de afaceri fugise din țară după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța

Cauza morții Cristinei Țopescu. Primele concluzii ale legiștilor

Detalii șocante în cazul crimei de la spitalul din Piatra Neamț! Directoarea făcuse plângere la poliție împotriva soțului agresiv

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”
GSP.RO

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi