UPDATE 3 iunie: „MasterChef România” 2022 a ajuns la final. Emisiunea culinară de la Pro TV și-a desemnat aseară, 2 iunie, marele câștigător. Gabriela Dima a plecat acasă cu trofeul „MasterChef” 2022 și cu premiul în valoare de 50.000 de euro.

Gabriela Dima a reușit să-i convingă pe chefi că ea merită premiul cel mare, scrie Pro TV. Radu Dumitrescu, Chef Foa și Joseph Hadad au analizat cele trei preparate ale concurentei din finală, dar și evoluția ei în cele 20 de săptămâni de concurs și au decis să-i acorde titlul de MasterChef.

Ea a primit și premiul în valoare de 50.000 de euro. „Titlul de MasterChef România 2022 înseamnă pentru mine faptul că mi-am atins scopul pentru care am venit aici”, a spus Gabriela emoționată, la Pro TV.

În urmă cu puțin timp, în emisiune, ea a dezvăluit și ce va face cu marele premiu dacă îl va câștiga. „Dacă o să câștig marele premiu, o să-mi fac un studio de gătit”. Pe locul doi s-a clasat Marco Genna.

UPDATE 2 iunie: Gabriela Dima, Andrei Klabacs și Marco Genna sunt concurenții care se vor întrece în marea finală a competiției din 2 iunie.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală
MasterChef finala 2022
INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”
Recomandări
INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”

Maria Stănciuc a fost eliminată de la „MasterChef” 2022, în ediția de miercuri seară, 1 iunie. Din păcate, concurenta nu a făcut față probelor dure, iar preparatele sale au fost slabe, motiv pentru care a părăsit competiția.

UPDATE 1 iunie: Patru concurenți. Un singur câștigător. Totul se decide săptămâna aceasta! Ultimele 2 bătălii pentru titlul suprem: Semifinala și Finala MasterChef – astăzi și joi, de la 21:30, la PRO TV.

„Am început această călătorie cu multe săptămâni în urmă și am fost martorii a multor întâmplări și transformări de-a lungul timpului. V-am văzut cum v-ați ridicat după fiecare cădere sau cum ați cedat presiunii. Nicio emoție nu a rămas netrăită!

andrei-1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Suntem conștienți că a fost o perioadă extrem de grea pentru voi, că ați făcut eforturi mari să ajungeți până aici, că v-ați neglijat familia, prietenii – toate ca să dați curs pasiunii și să vă testați limitele și abilitățile în bucătăria MasterChef”, le vor spune chefii concurenților, în această seară.

„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș.  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL
Recomandări
„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș. INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL

Finala este la doar un pas, iar chefii vor urmări fiecare mișcare pe care concurenții o vor face în timpul probelor. „Asta nu e farfurie de marea finală. Mai aveți 28 de minute și vreau să văd altă farfurie!”, îi va spune chef Hadad unuia dintre ei. „E frustrat că m-am chinuit psihic toată proba”, va răspunde concurentul.

UPDATE 19 mai: Competiția MasterChef se apropie de final! Au mai rămas 6 bucătari amatori care sunt dispuși să demonstreze că merită să ajungă în finală și să aibă o șansă la marele premiu! Diseară, de la 21:30, concurenții vor fi nevoiți să gătească în bucătăria unui restaurant – o premieră în acest sezon. „Astăzi vă veți testa aptitudinile departe de confortul MasterChef. Nu aveti bancul vostru, nu aveți aragazul vostru – totul este la comun”, le vor spune chefii. 

Cei 6 participanți vor fi împărțiți în două echipe și vor fi nevoiți să pregătească câte trei feluri de mâncare pentru clienți. Presiunea gătitului în bucătăria unui restaurant scoate la iveală tensiunea dintre concurenți: nu sunt suficiente ochiuri de aragaz pentru fiecare, iar ei trebuie să se adapteze. 

„Când s-a dat start gătit, efectiv ei și-au pus trei oale pe aragaz, iar eu a trebuit să fac desertul lângă tigăi din care sărea ulei de la vită în preparatul meu… a fost destul de dificil pentru mine”, va spune Maria Stănciuc. Cât de greu este să împarți cu adversarii ustensilele și spațiul cu echipa adversă, aflăm în câteva ore.

INTERVIU Atac dur și la Euroins, și la ASF. „Euroins și-a devoalat metodele, involuntar, chiar în conferința de presă pe care apoi au șters-o. Iar cei din ASF ori au fost fraieri, ori au fost înțeleși cu Euroins”
Recomandări
INTERVIU Atac dur și la Euroins, și la ASF. „Euroins și-a devoalat metodele, involuntar, chiar în conferința de presă pe care apoi au șters-o. Iar cei din ASF ori au fost fraieri, ori au fost înțeleși cu Euroins”

„Lucrați în echipă! Fără orgolii!”, le va spune Chef Joseph Hadad când va observa că în loc să se concentreze pe ce au de făcut, găsesc motive de intrigă între ei. „Experiența de azi va fi una completă și ii va pune în fața unei realități pentru care, poate, nu sunt încă pregătiți”, va concluziona și Chef Foa când îi va vedea cât de agitați vor fi la început. 

În urma probei din restaurant, atât clienții, cât și chefii vor avea un cuvânt de spus, iar concurenții din echipa pierzătoare vor ajunge la testul sub presiune. „Mă descurc mai bine pe cont propriu și cam de fiecare dată când am lucrat singură, am urcat la balcon”, va spune una dintre fetele care va ajunge în fața luptei finale din această seară.

„Sunt terminat, nu vreau să las șorțul, vreau să ajung în finală!”: cine își va păstra râvnitul șorț, dar și care va fi concurentul care va părăsi bucătăria MasterChef, aflăm diseară, de la 21:30. Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.

UPDATE 12 mai: Risipa alimentară se regăsește în foarte multe bucătării, așa că chefii de la „MasterChef” sunt determinați să-i provoace pe cei 7 bucătari amatori rămași în emisiune să gătească cu absolut tot ce au pe bancul de lucru!

Diseară, de la 21:30, în prima probă, concurenților nu li se va impune nimic, ci doar să gătească cu tot ce aleg din cămară și să nu arunce nimic. „Abordați proba de azi ca și cum nu ar exista coșul de gunoi. Avem o singură Planetă și trebuie să avem grijă de ea”, vor spune ei. „M-a speriat ideea că nu trebuie să arunc nimic pentru că eu, de obicei, iau mult și ce nu folosesc, arunc”, va spune Adrian. Pentru Gabriela și Marco, însă, aceasta nu va fi o problemă: „Nu o să arunc absolut nimic. O să fac starter și fel principal din care nu voi pierde nimic, nimic. Sunt obișnuită cu aspectul ăsta”; „Se poate găti cu mai puțin și chiar mai bine!”.

Prima probă din competiție va fi una foarte importantă pentru că vor rămâne doar 2 locuri la balcon, așa că cei aflați în bucătăria „MasterChef” vor trebui să gătească perfect pentru a nu ajunge la testul sub presiune. Bucătarii care vor trece de prima etapă vor avea și un avantaj decizional: „Fiecare are o strategie în momentul în care este într-o poziție de superioritate față de colegii lui. Am vrut să o încurc cu whiskey, se vede că nu are capacitate, așa, pune puțin mai mult și… la revedere.”

Fiecare dintre ei se vede cu un pas mai aproape de marele premiu, așa că încearcă să-și înlăture adversarii prin… diferite metode. „Andrei face parte dintr-o gașcă care nu mă place. Nu acceptă faptul că am preparate bune și de o vreme mă atacă și se întâmplă și în spatele camerelor. Tot timpul este presiunea asta”, va spune Oana Ioniță care simte că sunt colegi care vor să o saboteze. Cum vor decurge lucrurile, dar și cine va îmbrăca pentru ultima dată șorțul în bucătăria „MasterChef”, aflăm diseară, de la 21:30.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

UPDATE 5 mai: „Bucătăria este un portal către o întreagă lume de simțuri și emoții. Ce se întâmplă aici este mai mult decât o competiție, este o călătorie virtuală în lumea întreagă”, le vor spune chefii celor 8 concurenți care au mai rămas în show-ul MasterChef. Cu ce noi provocări se vor confrunta în bucătărie aflăm diseară, de la 21:30.

Prima probă din această seară va fi una pe echipe, iar doi dintre concurenți vor deveni… căpitani. Competiția este din ce în ce mai strânsă, iar bucătarii amatori, din ce în ce mai puțin dispuși să asculte de un coordonator. Așa că tensiunile dintre ei vor apărea imediat: „Doamne ferește! Ce știe să coordoneze?” vor fi remarcile participanților la adresa unuia dintre căpitani. „Cred că, de fapt, se simt amenințați de mine” va fi răspunsul acestuia. 

Proba eliminatorie va aduce și ea frustrări printre concurenți: „Eu nu pot, Chef!”; „Verigile slabe sunt deja la balcon, din păcate…”; „Din păcate pentru adversarii mei de astăzi, eu am avut o farfurie astronomică”, cine va ajunge în punctul celui mai tensionat moment al show-ului culinar aflăm de la 21:30.

Tot proba eliminatorie va aduce surprize din partea chefilor, iar cei aflați la testul sub presiune vor fi puși în mare dificultate: „Eu, personal, n-am văzut așa ceva în România” va spune unul dintre concurenți. În urma acestei probe, cineva îndrăgit de toată echipa va părăsi competiția: „A plecat personajul nostru preferat” va fi concluzia celor rămași în bucătăria MasterChef. 

UPDATE 15 aprilie: În ediția de aseară, la proba de eliminare, Nicolle Scripcar a ales să gătească „aperitiv cu somon, cremă de cartofi cu praz, cremă de broccoli și midii în sos de vin; Adrian Popița – „Tacos cu pui coquelet”, iar Daniela Nicorescu – „Somon blanșat cu castraveți”.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

Preparatul prezentat de Nicolle nu s-a ridicat la așteptările chefilor. Ea este concurenta care a părăsit competiția MasterChef.

UPDATE 14 aprilie: În seara asta, de la 21:30, concurenții din bucătăria MasterChef vor avea parte de o nouă provocare, iar reacțiile lor vor fi… șocante! Sub cutiile misterioase, bucătarii amatori vor găsi de la creier și limbă de rață, până la fudulii sau rinichi.

Disputa organelor le va da mari bătăi de cap: „E scârbos, moale, vascularizat așa – îmi vine să vomit”; „N-am mai gătit niciodată limbi de rață”, vor spune unii dintre concurenți.

„Probele sunt tot mai dificile și-i forțează pe concurenți să-și depășească limitele, să gândească repede și eficient, să inventeze și să se reinventeze”, va explica Chef Foa.

adrian-neagoeIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Pe de altă parte, vor fi și concurenți care vor accepta proba, ba chiar vor fi deranjați de reacțiile rivalilor: „Nu mi se pare deloc ciudată proba și nu înțeleg de ce se strâmbă toți ceilalți”, va spune Gabriela, cea care, în trecut, nu a dat greș atunci când a fost vorba să gătească preparate din carne.

„Știam că nu sunt om de finală, știam că într-o zi o să plec, dar parcă nu am vrut să plec așa, de asta plâng. Cum să ajung aici din cauza asta?!”, va spune concurentul care va părăsi în această seară competiția.

UPDATE 31 martie: În ediția din această seară, surprizele se vor ține lanț. De data asta, Chef Foa va găti alături de fratele lui, care îi va fi alături în calitate de invitat. Cei doi vor face echipă împreună, iar concurenții trebuie să țină pasul cu ei.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

UPDATE 25 mai: Presiunea competiției își spune cuvântul, iar unii concurenți se vor simți epuizați după proba eliminatorie din această seară. Chef Hadad o încurajează pe Maria, care a simțit că nu mai are forță.

La finalul probei, și Daliana este copleșită de emoții, simțind că preparatul ei nu s-a ridicat la așteptările chefilor. Concurenta a crezut până în ultima clipă ca va pleca acasă. Surpriza chefilor i-a bucurat pe toți. În această seară, nimeni nu a fost eliminat din competiție.

UPDATE 24 martie: În această seară, de la 21:30, concurenții din bucătăria MasterChef vor avea o… surpriză. Pe bancurile de lucru sunt pregătite două cutii misterioase, iar ei vor fi nevoiți să aleagă care vor fi ingredientele pe care le vor folosi pentru prima probăa serii.

„Puteți să renunțați la cutia raiului și să vă asumați riscul de a găti cu ingredientele din cealaltă cutie, a iadului”, le va spune chef FOA când vor păși în bucătărie.

„Când am intrat în platou am văzut 2 cutii, una dintre ele… cu foc. Mie lucrurile simple nu prea îmi plac, îmi place să mă aventuriez, așa că… mergem spre iad”; „Am trecut de mult ori prin iad. Mă simt ca acasă”; „De mic copil am riscat și am câștigat tot timpul”, vor spune cei mai curajoși dintre ei, potrivit masterchef.protv.ro.

În a doua etapă a competiției, în proba eliminatorie, tensiunile vor crește iar unii dintre concurenți se vor simți neîndreptățiți.

UPDATE 18 martie: La ultima probă din această seară, concurenții au trebuit să gătească burgeri și să le dea și o denumire. Unii s-au arătat încântați, pentru că au mai gătit acest preparat tipic pentru street food.

Burgerul prezentat de Alin Marinica nu s-a ridicat la așteptările chefilor. „Carnea nu este suficient de legată”, i-a spus Chef Foa. Chef Hadad a fost cel care a dat nota finală, spunându-i lui Alin să lase șorțul jos. Înainte însă de a părăsi platoul, concurentul a primit câteva încurajări din partea chefului: „Continuă să gătești. Ai mâini bune, sufletul bun. Vreau să vii aici și să-mi aduci un burger extrem de bun.”

UPDATE 17 martie: Au mai rămas doar 14 participanți în bucătăria MasterChef, iar în această seară, de la 21:30, un alt bucătar amator va părăsi competiția. Probele sunt din ce în ce mai dificile, iar presiunea concurenților se resimte la fiecare pas.

Prima probă din această seară îi va pune într-o situație dificilă pe toți cei care aspiră la trofeul MasterChef! Chefii vor alege doi căpitani care vor forma echipe. Concurenții vor fi nevoiți să gătească alături de colegii lor, dar să și asculte de cei care sunt, pentru proba aceasta, chefi!

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

„N-am mai coordonat oameni, abia mă coordonez pe mine!”; „Nu cred că sunt capabilă!”, vor spune Andrei și Maria, cei doi care vor avea responsabilitatea echipelor din prima probă.

UPDATE 11 martie. Rând pe rând, concurenții au urcat la balcon și au răsuflat ușurați. În fața chefilor, la testul sub presiune au rămas Oana Ioniță și Delia Florea.

Fetele au avut de gătit Chao Mian chinezesc cu legume și o ultimă șansă de a-i convinge pe chefi că merită să păstreze șorțul MasterChef.

„Prietenia nu mă face să lupt mai puțin. Datoria mea e să lupt pentru mine aici, în acest concurs și cu siguranță Delia gândește la fel”, a spus Oana Ioniță. După ce chefii au gustat din preparatele pregătite de cele două concurente, au decis ca Delia Florea să părăsească MasterChef.

UPDATE 10 martie: Competiția culinară din bucătăria MasterChef continuă în această seară, de la 20.30. Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu le-au pregătit concurenților o probă prin care să le testeze capacitatea de a se descurca în fața unor situații noi.

Concurenții vor avea diferite provocări: dacă unii vor trebui să gătească 45 de minute într-un singur picior, alții nu vor avea voie să-și folosească o mână, vor fi și „norocoși” care nu vor putea gusta din preparate sau vor începe proba mai târziu decât ceilalți colegi.

„Pare că ați gătit amândoi același fel de mâncare și vrem să vedem cine de la cine a furat”, le va spune Chef Radu Dumitrescu Gabrielei și lui Andrei, care au riscat să gătească același preparat, anunță PRO TV.

UPDATE 4 martie: Proba sub presiune i-a pus în dificultate pe Nicolle, Giacomo și Delia. Preparatele celor trei concurenți nu s-au ridicat la așteptările chefilor. Emoțiile i-au copleșit în momentul când chefii au trebuit să ia o decizie.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

„Mi s-au muiat picioarele”, a spus Delia. „Giacomo, urcă la balcon, salută-ți colegii! Tu pleci acasă!”, i-a spus Chef Radu Dumitrescu tânărului de 19 ani. Pentru o clipă băiatul a crezut că merge mai departe, iar vestea l-a făcut să izbucnească în plâns.

UPDATE 3 martie: O nouă ediție „MasterChef” începe diseară, de la 21.30, cu noi tensiuni între concurenții rămași: „Consider că există o persoană care nu avea ce să caute la balcon cu mizeria aia de farfurie”, va spune unul dintre bucătarii amatori despre o adversară. „Cu tot respectul pentru ea și farfuria ei, dar nu e de «MasterChef»”, va fi o altă afirmație.

Concurenții însă vor încerca să-și saboteze colegii în încercarea de a scăpa de eliminare, lucru care l-a enervat pe Joseph Hadad. Cheful le va explica foarte clar: „Trebuie să învățați că aici este un concurs! Dacă noi, jurații, spunem că nu este bine, chiar NU este bine. Lăsați orgoliul!”.

UPDATE 25 februarie: În ediția de joi, 24 februarie, doi concurenți au fost eliminați de la „MasterChef”. La proba eliminatorie doar câțiva concurenți au reușit să reproducă perfect rețeta lui Chef David Contant. Printre cei norocoși, care au fost felicitați de chefi s-au numărat Alin Marinica și Adrian Neagoe, cei doi având cele mai reușite farfurii.

Eduard Acsente a fost eliminat de la „MasterChef” 2022, după ce farfuria sa nu s-a ridicat la așteptările juraților. Andrei Klabacs a făcut câteva greșeli, însă a mai primit o șansă și a fost salvat de la eliminare.

Alex Lenghel a fost eliminat din competiția „MasterChef”, fiindcă a refuzat să gătească. Ajuns la proba sub presiune, concurentul a fost nevoit să gătească rețeta franțuzească a lui Chef David Contant (invitatul special din cadrul ediției), care a preparat mușchi de vită. Însă, fiind un vegan convins, acesta nu a acceptat să pregătească farfuria.

UPDATE 24 februarie: În această seară, concurenții vor găti sub presiunea timpului și a ingredientelor, însă sunt nevoiți să-și testesteze și abilitățile de lucru… în echipă!

„Este o probă care vă va testa adaptibilitatea, spiritul de echipă, răbdarea”, le va spune chef Foa. Proba nu va fi una ușoară, însă cei care se vor salva și vor urca la balcon, vor reuși să scape de testul sub presiune care va fi cu…. surprize. Cei rămași la proba eliminatorie vor trebui să gătească un preparat franțuzesc, chiar în același timp cu un invitat special.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

Pe durata probei, însă, vor exista tensiuni între concurenți și chefi, iar un pretendent la trofeul MasterChef va fi descalificat și trimis acasă. „Colegul vostru a părăsit concursul MasterChef!”, va spune chef Radu Dumitrescu. Cine va ajunge în această situație, aflăm împreună în doar câteva ore.

UPDATE 17 februarie: O nouă ediție din competiția MasterChef începe în seara aceasta, de la 21.30. Pe lângă provocările din bucătărie, concurenții vor fi nevoiți să facă preparate din ce în ce mai complicate, chefii trebuie să ia decizii radicale, iar pericolele reale vor fi la tot pasul! La finalul ediției, un alt concurent va lăsa șorțul jos și va merge acasă!

Vegan convins și declarat cu fiecare ocazie, Alex Lenghel va întâmpina probleme încă de la prima probă din această seară: va trebui să gătească cârnați!

„Nu o să fie cârnați de porc. Sunt vegan, am ales în viață niște principii și am decis că eu nu vreau să gătesc niciun preparat din carne”, va spune concurentul. Răspunsul lui chef Foa va veni imediat: „Noi am avut o cerință clară pe care tu nu o poți onora, așa că pentru tine este STOP gătit!” – ce repercusiuni va avea alegerea lui Alex, aflăm în câteva ore.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

UPDATE 27 ianuarie: Primii concurenți au ajuns aseară în topul celor mai buni bucătari amatori, acolo unde se vor lupta pentru titlul de MasterChef România și marele premiu. Chef Radu Dumitrescu și chef Foa și-au folosit jokerii și au salvat doi participanți de la eliminare.

Astfel, cei doi norocoși se vor confrunta pentru ultimul loc din bucătăria „MasterChef”, alături de concurentul pe care îl va alege chef Joseph Hadad în această seară, de la 20.30, la PRO TV. „Sunt convins că o să rămân cu șorțul, pentru că am un înger care mă veghează mereu”, va spune Constantin, tatăl care a rămas fără unul dintre copiii săi cu puțin înainte de preselecțiile show-ului culinar.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

„Mă bucur că ai ținut cont de sfatul meu! Ai început bine, dar ai terminat prost”, îi va spune chef Hadad. Tensiunea din bucătăria „MasterChef” este din ce în ce mai apăsătoare și va fi resimțită de fiecare concurent: „Mi-am dorit să se termine cât mai repede acel moment ca să respir, pentru că nu-mi amintesc să fi respirat în acele secunde cât chef Foa s-a uitat în ochii mei”.

„Numai când mă uit la dumneavoastră, mă apucă căldurile alea mari”, le va mai spune o concurentă chefilor. „N-am mai gătit niciodată inimă… mai ales cu ciocolată, cu hrean și celelalte ingredinete de sub coș” – ce se va ascunde sub cutiile concurenților din seara asta și dacă vor reuși să găsească rețeta ideală pentru a merge mai departe în competiția „MasterChef”, aflăm de la 20.30.

UPDATE 21 ianuarie: Aseară, noi concurenți au trecut prin emoțiile audițiilor și s-au prezentat în fața juraților MasterChef cu un preparat ales de ei, pe care l-au gătit sub presiune. Chefii au dat ultimele șanse, iar toți cei care au primit șorțuri până acum urmează să se lupte în următoarea etapă a competiției.

Săptămâna viitoare, miercuri și joi, de la 20:30, concurenții care au reușit să obțină șorțul vor avea parte de o nouă provocare: etapa duelurilor. Competiția avansează, iar tensiunea va fi din ce în ce mai mare. Vor găti câte trei participanți în același timp, sub atenta supraveghere a juraților. Cine va ține cont de sfaturile chefilor și va merge mai departe aflăm de săptămâna viitoare.

masterchef-2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 1

Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu vor avea, fiecare, câte un as în mânecă. Dacă vor fi impresionați de unul dintre concurenții care se vor lupta la duel și simt că merită o șansă să treacă mai departe, pot să-l salveze și să-l trimită direct în bucătăria MasterChef, acolo unde se va da lupta pentru marele premiu. Cine îi va impresiona aflăm miercuri și joi, de la 20:30.

UPDATE 20 ianuarie: Chef Hadad, Chef Foa și Chef Radu au dat aseară încă 14 șorțuri unor concurenți care au reușit să impresioneze prin tehnică, gust și plating. Au mai rămas doar câteva șanse pentru pasionații de bucătărie care își doresc să lupte în competiție, iar diseară, de la 20.30, vedem care sunt ultimele preparate care merită să treacă mai departe.

Au mai rămas doar câteva șorțuri, iar chefii sunt foate atenți la detalii atunci când decid dacă o farfurie merge sau nu mai departe în competiție. „Nu cred că am simțit apogeul acesta nici când am ieșit pe locul trei la europenele de lupte”, va mărturisi una dintre participante.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

UPDATE 19 ianuarie: Chefii încep să rămână fără șorțuri, ceea ce înseamnă că mai sunt doar câteva locuri în bucătăria MasterChef, acolo unde concurenții urmează să se lupte, sub presiune, în următoarea probă pentru a ajunge în top 20. Diseară, de la 20:30, urmează o nouă rundă a audițiilor, iar cei care demonstrează că merită vor primi o șansă.

Tensiunea este din ce în ce mai mare la „Masterchef” 2022, iar stresul de a face un preparat care să impresioneze și să gătească în fața celor care le vor decide viitorul în competiție, îi va lăsa pe concurenți fără respirație. „Pur și simplu am clacat!”; „Am trecut de la agonie la extaz”; „Simit că-mi îngheață sângele” – sunt câteva dintre stările pe care le vor simți participanții în fața juriului. „Am făcut înconjurul Pământului de 120 de ori. Și pentru că îmi place să mă joc cu focul, am venit la MasterChef să le arăt chefilor că pot pregăti un preparat deosebit din călătoriile mele”, va spune o concurentă încrezătoare care povestește că „a purtat multe pălării” până și-a găsit vocația.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

Show-ul culinar de la Pro TV își deschide porțile după o pauză de aproape doi ani. Cristi și Vlad Munteanu sunt primii invitați în bucătăria „MasterChef”, unde vor avea parte de una dintre cele mai mari provocări: trebuie să gătească. Presiunea va fi și mai mare pentru că cei doi frați vor fi nevoiți să prepare o rețetă alături de Chef Joseph Hadad.

„MasterChef” 2022. În ce va investi Gabriela Dima cei 50.000 de euro câștigați în marea finală

Tot în prima ediție a show-ului culinar, mai mulți concurenți își fac apariția în fața juraților.

Cine sunt jurații „MasterChef” 2022

Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu formează echipa de specialiști care va juriza preparatele celor înscriși în cel mai cunoscut show culinar. Emoționați și motivați să impresioneze, concurenții sunt pregătiți să aducă în fața bucătarilor farfuria în care au pus speranță, creativitate și toate cunoștințele lor culinare. Ca să poată avea șansa la marele premiu, cei care s-au înscris în competiție trebuie să primească cel puțin doi de „da”.

Odată ajunși în bucătăria „MasterChef”, va începe adevărata luptă culinară, iar cei mai buni se vor califica pentru probele finale. Dueluri, provocări, situații-limită și, cel mai important, gândul că preparatele lor trebuie să fie pe gustul bucătarilor. Chefii sunt pregătiți să descopere cel mai bun bucătar. Au stiluri diferite, însă împreună sunt combinația perfectă pentru a găsi următorul câștigător „MasterChef România”.

„Mă bucur și mă simt onorat să fac parte din juriul «MasterChef» și în acest sezon. Este un show culinar ce promovează pasiunea adevărată pentru gastronomie. Am alături de mine doi colegi de breaslă profesioniști, cu care sunt convins că voi face o echipă foarte bună. Aștept cu nerăbdare să cunosc toți concurenții, să descopăr gusturi și idei, să le văd bucuria din priviri și dorința de a ajunge cât mai departe. Vreau să văd în farfurie creativitate, combinații de arome și texturi, gust și mult suflet. Ca în orice competiție, cel mai important este să pui suflet în ceea ce faci și asta doresc să le transmit tuturor concurenților”, a spus Chef Joseph Hadad.

Când se difuzează „MasterChef” 2022

„MasterChef România” 2022 se difuzează la Pro TV în zilele de miercuri și joi, după Știrile Pro TV, la ora 20.30.

masterchef-romania-2022-2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Cine a câștigat „MasterChef” în celelalte ediții 

În anul 2019, „MasterChef” a fost câștigat de Alina Gologan. În finala „MasterChef” din seara de 14 noiembrie 2019 au intrat Alina Gologan, Ionuț Mărieș și Cezar Marin – victimă a incendiului din Colectiv. În urma probelor la care au fost supuși cei trei de jurații Joseph Hadad, Cosmin Tudoran și Silviu Chelaru, Alina a fost declarată câștigătoare a ediției și a luat premiul de 50.000 de euro.

Cele șapte sezoane ale show-ului culinar „MasterChef” România au fost câștigate de: Petru Buiucă, Aida Parascan, Jesica Zamfir, Ciprian Ogarcă, Andrei Voica, Robert Petrescu și Alina Gologan.

Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
GSP.RO
Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Carmen Iohannis, criticată pentru ultima apariţie! Obiectul care ar fi făcut-o de râs pe Prima Doamnă: 'Când dai cu mătura...
Playtech.ro
Carmen Iohannis, criticată pentru ultima apariţie! Obiectul care ar fi făcut-o de râs pe Prima Doamnă: 'Când dai cu mătura...
Cazul bizar al unui bărbat a cărui piele s-a făcut albastră după un gest banal. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Paul
Viva.ro
Cazul bizar al unui bărbat a cărui piele s-a făcut albastră după un gest banal. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Paul
Staţiunea din România cu "ape miraculoase", ce atrăgea mii de turişti înainte de Revoluţie, are un destin tragic. "Am ajuns aici şi am plâns"
Observatornews.ro
Staţiunea din România cu "ape miraculoase", ce atrăgea mii de turişti înainte de Revoluţie, are un destin tragic. "Am ajuns aici şi am plâns"
Doi frați, de 7 și 9 ani, găsiți sugrumați în dormitor. Cadavrul mamei lor a fost descoperit în aceeași casă, în Londra. Cazul a șocat o comunitate întreagă
Știrileprotv.ro
Doi frați, de 7 și 9 ani, găsiți sugrumați în dormitor. Cadavrul mamei lor a fost descoperit în aceeași casă, în Londra. Cazul a șocat o comunitate întreagă
Ce a descoperit un bărbat în timp ce își renova casa. Tunelul misterios i-a lăsat pe toți fără cuvinte
FANATIK.RO
Ce a descoperit un bărbat în timp ce își renova casa. Tunelul misterios i-a lăsat pe toți fără cuvinte
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Unica.ro
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Horoscop 25 martie 2023. Racii beneficiază de mai multă energie, de mai mult curaj, dar ar fi bine să aibă grijă cum folosesc aceste beneficii
HOROSCOP
Horoscop 25 martie 2023. Racii beneficiază de mai multă energie, de mai mult curaj, dar ar fi bine să aibă grijă cum folosesc aceste beneficii
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!