Cabral e printre cei mai pasionați susținători ai acestui tip de evadare, care oferă libertatea de mișcare aproape totală, însă nu e singurul. “Cu casa în spinare” merg în concediu și Octavian Strunilă, Bodo de la Proconsul, Paul Ipate și iubita lui Jojo, Codruț Kegheș (Dezbrăcatu) sau, mai nou în “gașca” rulotiștilor, Corneliu Ulici, prezentatorul emisiunii “Visuri la cheie”, de la PRO TV.

Vacanța cu rulota, “aroganța” hippy a vedetelor. Tot mai multe celebrități își fac concediul în “casa pe roți”

Corneliu Ulici: “Am hotărât că vreau și eu o rulotă a mea și să călătoresc. După doi ani, am reușit să strâng banii

Despre Corneliu Ulici am aflat întâmplător că e rulotist. Tip discret, el ține la secret tot ce e legat de viața personală. Însă o întrebare banală, legată de pasiunea lui pentru mersul pe bicicletă, a dus la descoperirea faptului că actorul și-a cumpărat destul de recent și mașină, dar numai ca să aibă cu ce tracta rulota…

Libertatea: Umblă vorba că mergi mai mult cu bicicleta… N-ai mașină sau ieși rar cu ea, din cauza traficului?

Corneliu Ulici: Am permis de vreo 15 ani, dar abia anul trecut mi-am cumpărat mașină. Și asta de nevoie, pentru că dacă îți dorești rulotă, trebuie să ai cu ce s-o muți dintr-o parte în altă. Mă hotărâsem că vreau să călătoresc. Și asta am făcut. Am cumpărat o rulotă și apoi o mașină cu care să o tractez.

Cât mai câștigă un miner? Cel mai tânăr ortac mort avea minimumul pe economie, șeful demis al Complexului Energetic câștiga 18.000 de lei pe lună
Recomandări
Cât mai câștigă un miner? Cel mai tânăr ortac mort avea minimumul pe economie, șeful demis al Complexului Energetic câștiga 18.000 de lei pe lună

Mă descurc foarte bine în București fără mașină, în cea mai mare parte a timpului, dar desigur sunt momente în care mă bucur că o am în parcare. Când vreau să fac cumpărături pentru casă, când plouă tare sau când ajut un prieten să se mute (râde) și poate mai sunt câteva cazuri, dar în rest folosesc bicicleta, scuterul, metroul sau celelalte mijloace de transport în comun și mă descurc bine. Prefer bicicleta, pentru că îmi permite cele mai multe improvizații și pentru că fac mișcare. Din cauza programului pe care îl am, simt că nu fac suficientă mișcare și atunci de fiecare dată când iau bicicleta, reușesc să îmi împac conștiința.

Ai avut parte de incidente în trafic, cu șoferii? Ți se pare sigur Bucureștiul sau ai avea câteva sugestii pentru primar?

Bucureștiul poate deveni sigur și atractiv pentru bicicliști doar dacă vor există suficiente piste speciale pentru biciclete. Piste pe carosabil, separate de borduri. Și nu doar bicicliștii au nevoie de atenția administrației locale, ci și persoanele cu dizabilități. Nu cu mult timp în urmă, am participat la un atelier organizat de o asociație pentru persoanele nevăzătoare. Sarcina mea era să însoțesc o persoană nevăzătoare pe un traseu pe care nu mai fusese, s-o protejez, dar să văd ce probleme întâmpina și dacă găsește soluții. Abia atunci am înțeles cât de mult le influențează viață lipsa noastră de atenție la nevoile lor.

Comuniunea om, natură, business de la Romsilva. Cine sunt și cât câștigă oamenii care decid soarta pădurilor și a vânatului din România
Recomandări
Comuniunea om, natură, business de la Romsilva. Cine sunt și cât câștigă oamenii care decid soarta pădurilor și a vânatului din România

Cum a apărut dorința de a-ți lua rulota? Te-a ajutat cineva cu sfaturi?

Vacanța cu rulota, “aroganța” hippy a vedetelor. Tot mai multe celebrități își fac concediul în “casa pe roți”

Corneliu și-a cumpărat rulota în 2017, după ce a strâns bani doi ani! Un prieten l-a ajutat cu sfaturi

Când lucrez la un film, am din partea producției o rulotă unde mă schimb, mă odihnesc sau îmi repet replicile până sunt chemat pe platou. De aici a început totul. Îmi amintesc că filmam “Valea Mută”, serialul de la HBO, când am hotărât că vreau să am și eu o rulotă a mea și să călătoresc. După doi ani, am reușit să strâng banii necesari și gândul ăsta s-a materializat. Vorbisem cu un prieten care își cumpărase o rulotă din străinătate. Am început imediat să caut și n-a mai fost drum de întoarcere. Tot el mi-a dat și câteva sfaturi despre cum se alege o rulotă și la ce trebuie să fiu atent.

Pe unde ai reușit să mergi cu rulota?

Am cumpărat-o anul trecut și imediat ce i-am scos numerele provizorii, am plecat cu ea la munte și am stat o săptămână într-o tabără. Apoi, am dus-o imediat la mare. Acolo parcasem aproape de plajă și mă trezeam în fiecare dimineață la răsărit. Mă bucuram de briză și de întregul peisaj, lăsam vântul să mă răcorească, și înotam. Vara asta am fost prins cu filmările pentru “Visuri la cheie” și n-am reușit să merg decât foarte puțin cu rulota, dar nu e timpul pierdut. Cu rulota poți campa și în sezonul rece.

Caracatița tăcerii. Instituția unde fostul șef a încasat peste 500.000 de lei salariu timp de 4 ani, deși nu a mers nicio zi la serviciu
Recomandări
Caracatița tăcerii. Instituția unde fostul șef a încasat peste 500.000 de lei salariu timp de 4 ani, deși nu a mers nicio zi la serviciu

Plusuri și minusuri când mergi cu rulota?

Cred că încă n-am călătorit suficient cu ea că să pot vorbi de plusuri și minusuri. Pot spune că sunt anumite dificultăți legate de manevrarea ei în oraș, pe străduțe înguste, și e greu cu parcarea. Dar e fain.

Ce-ți place cel mai mult la acest tip de vacanță?

Cu rulota îți iei “casa” cu tine și într-o dimineață te poți trezi la mare în cântecul repetat al valurilor și al pescărușilor, la marginea unei păduri inspirând aerul tare de munte, într-o vale pe malul unui rău ce susură sau chiar într-o parcare lângă Sagrada Familia. (râde)

Cabral a devenit expert în rulote. Anul trecut, el și Andreea au străbătut Europa

Vacanța cu rulota, “aroganța” hippy a vedetelor. Tot mai multe celebrități își fac concediul în “casa pe roți”

Cabral e una dintre primele vedete rulotiste. S-a plimbat mult cu casa pe roți prin țară, iar vara trecută și-a împlinit un vis mai vechi: și-a urcat nevasta și cei trei căței la “bord” și a făcut turul Europei.

Cabral poate să-ți spună ce tip de rulotă să-ți iei în funcție de nevoi, cât te costă una bună, cum s-o echipezi, ce costuri implică la drum lung, în ce țări e bine să te duci în camping și unde e mai bine în off-camping… Ce mai, omul e expert! Și pentru că nu e un tip egoist, de multe ori a împărtășit pe blog din experiența lui…

Fodorii au încercat rulota luna trecută, la mare: Experiența a fost incredibilă”

Vacanța cu rulota, “aroganța” hippy a vedetelor. Tot mai multe celebrități își fac concediul în “casa pe roți”

Irina Fodor a fost încântată de vacanța petrecută în rulotă cu soțul ei și cu fetița lor

Răzvan Fodor și soția lui și-au făcut vara asta prima vacanță la rulotă, la 2 Mai, iar la întoarcere, Irina a scris pe blogul ei că experiența a fost incredibilă și că se gândesc serios acum să investească în propria rulotă. Vor avea cui să ceară sfaturi, finul lor, Cabral, e proprietar de rulotă de ani bunI!

“Iată-ne la rulotă în 2 Mai, adoptați rapid de o comunitate care vine pe aici de ani de zile. Doamna Mimi, care ne este vecină și are 4 Schnauzeri absolut superbi, își face vacanțele pe plajă de nu mai puțin de 40 de ani. (…) Să ieși din dormitor direct pe plajă mie mi se pare o senzație de nedescris. Fie că iei masa, fie că te relaxezi în balansoar, fie că bei seara un pahar de prosecco, ai tot timpul, la doar câțiva pași în fața ta, marea. Nu trebuie să faci nimic, asculți doar valurile și te relaxezi. (…) Ne-am bălăcit zi-lumină, ne-am bronzat și am lăsat în urmă orice senzație de stres, toate grijile, toate gândurile prăpăstioase. (…) Una peste alta, experiența la rulotă a fost INCREDIBILĂ. Am avut, timp de mai mult de o săptămână, propria noastră căsuță pe plajă, iar sentimentul ăsta ne-a făcut să ne dorim și mai mult să investim în curând în propria rulotă”, a scris Irina pe blogul personal.

Octavian Strunilă își mută familia în rulotă în fiecare vară, cel puțin o lună, și pleacă la 2 Mai. E tradiție!

Vacanța cu rulota, “aroganța” hippy a vedetelor. Tot mai multe celebrități își fac concediul în “casa pe roți”

Octavian Strunilă, Oana și copiii lor, Sasha și Eca, într-o poză făcută în camping, vara aceasta

Octavian Strunilă, recent anunțat ca prezentator al emisiunii “Ultimul trib”, care va fi difuzată la toamnă la Antena 1, e rulotist cu state vechi. De ani buni, el, Oana (soția lui) și copiii lor, Eca (Equazella-Maria) și Sasha, petrec cel puțin o lună de vară la 2 Mai, în rulotă, într-o vacanță lipsită de constrângeri. “2 Mai e un loc foarte drag mie tocmai pentru că este mai aproape de natură, de mare, în sensul ei virgin. Deja sunt patru ani de când mergem la 2 Mai cu rulota, am făcut și nunta anul trecut pe plaja de acolo. Oamenii de acolo sunt foarte prietenoși și, în general, sunt cazați foarte mulți artiști, actori în campingul respectiv”, ne-a explicat Octavian, completând că pentru el vacanța cu rulota este vacanța ideală: “Nu trebuie să car bagajele de la hotel pe plajă și înapoi, în cazul de la 2 Mai suntem chiar pe plajă, copiii se joacă în fața rulotei și stau 24 de ore afară, pe nisip, în briza mării”.

De obicei, cât sunt campați la mare, Octavian face naveta în timpul săptămânii, pentru că are diverse spectacole de susținut, plus alte proiecte, însă în weekend de alături de familie. Anul acesta, și-a întrerupt vacanța; peste doar câteva zile, va pleca în Madagascar, unde se filmează “Ultimul trib”.

Bodo de la Proconsul își duce băieții înfiați în campingul de la Năvodari

Vacanța cu rulota, “aroganța” hippy a vedetelor. Tot mai multe celebrități își fac concediul în “casa pe roți”

Bodo nu s-a apropiat doar de Dumnezeu (s-a pocăit prin 2010), ci și de natură. De ani buni, solistul de la Proconsul și soția lui, Loredana, își petrec vacanțele de vară pe litoral, dar nu în luxul hotelurilor din nordul stațiunii Mamaia, ci într-o rulotă mare cât o garsonieră, campată în Năvodari. Iar cei doi băieței pe care i-au adoptat, Daniel (6 ani) și Filip (5 ani), nici nu puteau fi mai fericiți! Cei patru își petrec timpul pescuind, cântând la lumina focului de tabără, jucându-se ori participând, cu mic, cu mare, la pregătirea mesei.

Jojo și Paul Ipate, prima dată la rulotă: “Am stat acolo cu copiii, ei s-au distrat foarte tare”

 Vacanța cu rulota, “aroganța” hippy a vedetelor. Tot mai multe celebrități își fac concediul în “casa pe roți”

Jojo și Paul Ipate au vrut să încerce ceva diferit vara asta, în materie de vacanță, și au plecat cu copiii la 2 Mai, într-un camping de rulote. Achim, care are 7 ani, s-a simțit minunat, dar și Zorei, fetița lor de numai un an și jumătate, i-a priit sejurul. “Am fugit un weekend la 2 Mai și deși toate site-urile de specialitate spuneau că o să plouă și o să fie și fulgere, nu a fost așa, ci dimpotrivă, a fost extraordinar de frumos! Am stat în rulotă. Am fost o gașcă mai mare și într-un loc preferat de-al nostru. Este un complex cu rulote, foarte fain și foarte boem. Am stat acolo cu copiii, ei s-au distrat foarte tare”, a povestit actrița.

Dezbrăcatu își ia băiatul de 9 ani peste tot, cu rulota

DezbracatuIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Codruț Kegheș, Dezbrăcatu de la “Cronica Cârcotașilor”, și-a adaptat e ani buni vacanțele la modul său de viață discret și pleacă prin țară “cu casa”, însoțit de băiatul lui de 9 ani, Ștefan. Puștiul pare în elementul lui în mijlocul naturii și e deopotrivă fericit când celebrul său tată campează la malul mării sau prin munți.


EXCLUSIV/ Horațiu Mălăele, sărbătorit la teatru cu slană, ceapă și prosecco! (VIDEO)

Shakira, agresată de mama lui Pique? Imaginile controversate care fac înconjurul presei internaționale. Ce i-a făcut soacra și cum a reacționat fostul fotbalist. VIDEO
GSP.RO
Shakira, agresată de mama lui Pique? Imaginile controversate care fac înconjurul presei internaționale. Ce i-a făcut soacra și cum a reacționat fostul fotbalist. VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Momentul în care Camilla a fost fotografiată în costum de baie! A ieşit scandal în Familia Regală, Charles şi Regina nu au fost deloc încântaţi
Playtech.ro
Momentul în care Camilla a fost fotografiată în costum de baie! A ieşit scandal în Familia Regală, Charles şi Regina nu au fost deloc încântaţi
Îl recunoști? Oamenii treceau pe lângă el în aeroport, fără să aibă habar că este chiar unul dintre cei mai importanți bărbați din România
Viva.ro
Îl recunoști? Oamenii treceau pe lângă el în aeroport, fără să aibă habar că este chiar unul dintre cei mai importanți bărbați din România
Cutremurător: Medicul care a consultat-o pe Ştefania ar fi spus că "nu are nimic, e isterică şi obeză". Fata avea de fapt o infecţie masivă în corp
Observatornews.ro
Cutremurător: Medicul care a consultat-o pe Ştefania ar fi spus că "nu are nimic, e isterică şi obeză". Fata avea de fapt o infecţie masivă în corp
Un rechin alb uriaș a ucis un bărbat. Animalul i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri. Este primul atac mortal din acest an
Știrileprotv.ro
Un rechin alb uriaș a ucis un bărbat. Animalul i-a smuls capul și l-a mușcat de umeri. Este primul atac mortal din acest an
Filmul românesc de pe Netflix care se bate cu orice poveste de dragoste de la Hollywood. A strâns deja zeci de mii de vizualizări. E cu Dragoș Bucur de la Românii au Talent
FANATIK.RO
Filmul românesc de pe Netflix care se bate cu orice poveste de dragoste de la Hollywood. A strâns deja zeci de mii de vizualizări. E cu Dragoș Bucur de la Românii au Talent
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Orangesport.ro
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Horoscop 28 ianuarie 2023. Vărsătorii au nevoie de rădăcini solide, dar acestea nu apar de la sine, e nevoie de o investiție emoțională serioasă
HOROSCOP
Horoscop 28 ianuarie 2023. Vărsătorii au nevoie de rădăcini solide, dar acestea nu apar de la sine, e nevoie de o investiție emoțională serioasă
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află
PUBLICITATE
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află