Mergi direct la conținut »
Musicalul ”We Will Rock You”, o distopie despre controlul tehnologiei pe muzica Queen , a avut premiera în România
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Musicalul ”We Will Rock You”, o distopie despre controlul tehnologiei pe muzica Queen , a avut premiera în România

Musicalul ”We Will Rock You”, o distopie despre controlul tehnologiei pe muzica Queen , a avut premiera în România

Unul dintre cele mai excepționale musicaluri, "We Will Rock You", libretul lui Ben Elton montat pe muzica trupei Queen, a avut premiera, miercuri seara, la Sala Palatului.

„We Will Rock You” este o poveste distopică despre controlul tehnologiei și efectele malefice ale acesteia într-un viitor nu foarte îndepărtat în care muzica live a fost interzisă.

Musicalul spune povestea lui Killer Queen, jucată de Loredana Groza, CEO-ul corporației GlobalSoft companiei globale ce îi dirijează pe pământeni și a interzis muzica live, și a unei grupări de rebeli care i se opun.

Killer Queen a comandat dispariţia rebelilor, 10 tineri actori și cântăreți – Boemii – care încearcă să adune informații despre marile trupe live care activau în trecut, o epocă recunoscută în istorie drept The Rhapsody

Întregul musical, într-o versiune românească, regizată, coregrafiată şi „costumată“ de Răzvan Mazilu este montat pe marile hituri Queen, din perioada în care Freddy Mercury a fost solistul iconic al trupei, înainte ca SIDA să îl răpună în 1991.

Personajele din piesă poartă nume din melodiile legendarei trupe sau ale unor artiști celebrii: Regina (Loredana) este Killer Queen, rebelul şef (Lucian Ionescu) este Galileo, iubita lui (Mara Captaru), Scaramouche, bibliotecarul care păstrează o casetă-totem din epoca rock-ului (Ionuţ Burlan/Răzvan Vasilescu) răspunde la numele părintelui rockului din anii 50, Buddy Holly, iar rebelii boemi sunt Ozzy Osbourne (Ana Bianca Popescu), Britney Spears (Ciprian Teodorescu), Marilyn Manson (Maria Alexievici), Bruce Springsteen (Luiza Cobori), Mick Jagger (Cristina Danu), Madonna (Radu Mitrea), Paul McCartney (Alex Ştefănescu) etc.

Loredana Groza joacă și în musicalul „Mamma Mia”, unde interpretează rolul Donna, rol care în filmul hollywoodian a fost interpretat de marea actriță Meryl Streep.


Citește și: EXPERIMENT ȘOCANT. Cum reacționează românii când sunt martori la o situație de discriminare și hărțuire – VIDEO


 

Close
Închide
  Close