MENIU CAUTĂ

111 morţi din cauza gripei. În România, sunt înregistrate peste 1.500 de cazuri de gripă

Distribuie

111 morţi din cauza gripei. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a confirmat încă două decese cauzate de gripă, cele mai recente victime fiind doi bătrâni, un bărbat și o femeie , de peste 70 de ani.

  • Bărbatul era din judeţul Arad şi a fost confirmat cu virusul gripal de tip A. În plus, nu era vaccinat antigripal şi avea şi alte probleme de sănătate, informează Mediafax, care citează INSP.
  • Femeia avea 72 de ani şi era din judeţul Bihor. În cazul ei a fost confirmat virusul gripal tip B. Şi ea avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinata antigripal.

De asemenea, Institutul Naţional de Sănătate Publică precizează că, la nivel naţional, au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri de gripă.

Până la dată de 11 martie a.c., au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Numărul cazurilor de gripă a crescut alarmant în București, Iași și Constanța, acolo unde sunt zonele de focar.

Cu toate acestea, există și o pastilă care te vindecă de gripă… într-o singură zi.CITEȘTE ȘI… Libertatea lansează HARTA INTERACTIVĂ #salvatipipera

#salvatipipera | Ce soluții au propus angajații din zonă pentru descongestionarea celui mai aglomerat cartier de afaceri din România

#salvatipipera | Stația de metrou din zonă rămâne cu un singur acces

#salvatipipera / Unde se vor construi stațiile de metrou Pipera 2 și Pipera 3 

Citește mai multe despre gripa, viral și virus pe Libertatea.

Comentarii