De Corina Rob, Luminita Ivan,

Arată atât de îmbietor, încât nu ai cum să le rezişti. Aşa că… îţi urăm „Poftă bună!”

Sursă de vitamina A şi C, dar şi de minerale sau de calciu, vinetele sunt recomandate în perioadele caniculare, pentru că au un efect răcoritor asupra organismului. Vinetele sunt folosite adesea în tratarea naturistă a problemelor osoase şi imunitare. Mai mult, datorită conţinutul mare de apă şi de fibre şi numărului mic de calorii (circa 20 de calorii/100g) vinetele sunt recomandate în curele de slăbire, având efect detoxifiant.

Pacheţele cu carne

Ingrediente: 4 vinete, 500 g de carne tocată (amestec de porc cu vită), o legătură de ceapă verde, două roşii, un ardei gras, 300 g de brânză telemea, câteva fire de pătrunjel, ulei, sare, piper.4079-167282-pachetele.jpg

Preparare: Se spală vinetele, li se scot cozile şi se taie felii, pe lung, apoi se coc pe grătar. Separat, se călesc carnea, ceapa verde tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubuleţe, roşiile decojite şi mărunţiţe, cu sare şi cu piper după gust. Se ia o felie de vânătă şi se acoperă cu un strat subţire din compoziţia călită, după care se îndoaie. Deasupra ei se aşază încă o felie îndoită şi umplută în acelaşi fel, punându-se între ele un strat din compoziţia cu carne. Pacheţelele se aşază în tava de la aragaz, unsă în prealabil cu ulei. Se repetă operaţiunea până se termină feliile de vinete, apoi se presară pe pacheţelele de vinete un strat de telemea rasă. Se bagă la cuptor 30 – 40 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte brânza.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

În saramură, cu ardei copţi

Ingrediente: 4 vinete, 11 ardei graşi (unul pentru tocat), doi ardei iuţi, o legătură de pătrunjel, o căpăţână de usturoi, două-trei roşii, sare, ulei.

4079-167284-saramura.jpgPreparare: Se spală vinetele, li se taie cotoarele şi se feliază pe lung. Se sărează, se lasă la scurs şi apoi se prăjesc puţin într-o tigaie din teflon, cu puţin ulei. Uşor rumenite, feliile de vinete se scot într-un castron şi se acoperă. În acest timp se coc roşiile şi ardeii, se sărează şi se ţin într-un vas acoperit, cam 15 minute, ca să poată fi decojite mai uşor. După ce sunt curăţaţi de coajă şi de seminţe, se aşază într-un castron, ca şi vinetele. Separat, într-un alt vas se pun usturoiul pisat, ardeiul iute, tăiat rondele, pătrunjelul, un ardei copt şi roşiile tocate mărunt. Se pune sare şi se toarnă peste ele circa o jumătate de litru de apă fierbinte. Se amestecă, apoi se toarnă peste ardei şi peste vinete. Înainte de servire, castroanele se ţin acoperite cu un şervet de bucătărie.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

Bărcuţe umplute cu legume

Ingrediente: 4 vinete mari, două cepe, 6 roşii, câteva fire de pătrunjel proaspăt, 300 g de caşcaval, o conservă de ciuperci, 4 – 5 căţei de usturoi, o lingură de bulion, ulei, sare şi piper.4079-167280-barcute.jpg

Preparare: Se spală vinetele, se curăţă de codiţe şi se taie în două, pe lung. Se scoate uşor miezul din ele cu un cuţit, având grijă să nu se strice forma vinetei, apoi se toacă şi se pune la călit împreună cu ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat şi ciupercile spălate. Când e gata, compoziţia se pune în interiorul vinetelor-bărcuţă. Se acoperă cu rondele de roşii, precum şi cu feliuţe subţiri de caşcaval, apoi se introduce la cuptor cel mult o oră. Se ornează cu pătrunjel tocat.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

Cu caşcaval şi mărar

Ingrediente: 3 vinete mari, 1,5 kg de roşii mari, 300 g de caşcaval, un cubuleţ de unt, o legătură de mărar, sare şi piper după gust.

4079-167281-cascavalmarar.jpgPreparare: Se spală vinetele, se taie rondele cu grosimea de un centimetru, se sărează şi se piperează după gust, apoi se pun într-o sită, pentru a se scurge apa, după care se aşază în tava mare de la cuptor, unsă cu unt. Roşiile se spală şi se taie rondele, apoi se pun pe feliile de vinete. Caşcavalul, tăiat în pătrăţele, se pune deasupra roşiilor. Tava se introduce în cuptorul bine încins şi se lasă 30-40 de minute (ca să se coacă bine vinetele). Când sunt gata, se scot pe un platou şi se pun deasupra lor cuibuşoare din mărar proaspăt tocat. Se servesc calde.4079-167285-usturoi.jpg

Rondele pané cu usturoi

Ingrediente: două vinete, 100 g de făină, 300 ml ulei de măsline, o căpăţână de usturoi, o roşie şi o roşie galbenă, sare.

Pont Pentru un plus de gust şi de aspect se ornează cu roşii tăiate rondele şi cu frunzuliţe de pătrunjel

4079-167283-reteta.jpg

Incearca si aceasta reteta de vinete pane

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații