Descoperă lucruri interesante despre Cascada Clocota:

Despre Cascada Clocota

Cascada Clocota se formează pe râul Clocota și impresionează prin cădere și amplasament. Căderea de apă are aproximativ 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri.

Interesant este faptul că apa din Cascada Clocota nu îngheață niciodată. Asta pentru că ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă, dar și un râuleț. Potrivit specialiștilor, apa cascadei este una pură, plată.

Impresionat la Cascada Clocota este felul în care ea arată. Aspectul este unul deosebit întrucât beneficiază de formațiuni verticale realizate pe întreaga înălțime și care sunt acoperite de diferite plante sau de mușchi. În plus, pot fi observate striații care sunt, de fapt, rădăcinile mai multor copaci căzuți și ulterior acoperiți de calcar.

Cascada Clocota

Unde se află Cascada Clocota și cum ajungi la ea

Cascada Clocota se află la 379 kilometri depărtare de Capitala României, București, la o altitudine de circa 350 de metri la confluența dintre râul Geoagiu cu Mureșul.

Situată în stațiunea balneară Geoagiu-Băi, din județul Hunedoara, cascada este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din regiune. La cascadă se poate ajunge fie pe poteca ce coboară din drumul ce duce spre oraşul Geoagiu – cascada se vede din drum, ori din staţiune, pe o străduţă ce porneşte din drumul care face legătura între Hotelul Diana şi centrul civic al staţiunii.

Legenda Cascadei Clocota

Cascada Clocota legendă

Legenda Cascadei se crede că a luat naștere în perioada Imperiului Austro-Ungar, atunci când un ofițer se pare că s-a îndrăgostit de fata unui morar din această zonă. Părinții fetei au obligat-o pe aceasta să se căsătorească cu ofițerul, însă tânăra iubea pe altcineva. Povestea de dragoste dintre fata morarului și ofițer se pare că nu a avut un final fericit. Tânăra a ales să își pună capăt zilelor chiar aici, aruncându-se de pe stânci în Cascada Clocota. Cu toate că legenda ce învăluie aceasta cascadă nu este una cu final fericit, locul este unul care merită cu siguranță vizitat.

Despre stațiunea Geoagiu Băi

Stațiunea Geoagiu este situată la confluența râului Geoagiu cu râul Mureș, într-o depresiune formată în interiorul Munților Metaliferi.

Localitatea este cunoscută de pe timpul romanilor când a purtat numele de Gemisara și ulterior Termele Dodonei.

Clima este moderată , cu ierni blânde (o temperatură medie în ianuarie de -2 grade Celsius) și cu veri plăcute. Temperatura medie anuală este de 9,8 grade Celsius.

Punctele de atracție sunt reprezentate de traseele montane marcate pentru turism și monumente istorice ce își au originea în antichitate (vechi edificii,bazine pentru băi, inscripții și statui dedicate zeilor tămăduitori). Pe lângă vestigiile istorice și frumusețea munților Metaliferi stațiunea este recomandată pentru apele mezotermale minerale folosite pentru cura internă (gastrite cronice, afecțiuni cronice hepatobiliare și diabet, alergii, anemii și convalescente după boli infecțioase) și externă (afecțiuni ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic, în tulburări circulatorii și afecțiuni ginecologice).

Urmărește-ne pe Google News