Descoperă cele mai frumoase și surprinzătoare locuri de vizitat în Transilvania:

Locuri de vizitat în Transilvania – cele mai frumoase orașe

Sighișoara

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România și printre puținele cetăți medievale din Europa care mai sunt încă locuite. Datorită arhitecturii sale, a poziției dominante și a ambianței geografice, orașul a fost supranumit încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea „Perla Transilvaniei”.

Locuri de vizitat în Transilvania - Sighișoara
Locuri de vizitat în Transilvania – Sighișoara

Oraşul abundă în obiective turistice, în special centrul istoric. Un prim obiectiv este Turnul cu Ceas, cu un veritabil muzeu în interior, iar de pe terasa căruia se dezvăluie oraşul de poveste. Un al doilea obiectiv îl reprezintă Pasajul Scărilor şi Scara Şcolarilor, astăzi cu 175 de trepte. Un al obiectiv este Şcoala din deal, una dintre cele mai vechi şcoli din Transilvania. Al patrulea obiectiv ar putea fi Casa Vlad Dracul, în care se presupune ca s-a născut Vlad Ţepeş, numit Dracula.

Cât valorează viața și suferințele unei femei bătute sau ucise în România: 10.000 de euro daune după ce o femeie a fost omorâtă, 2.000 de euro pentru o bătaie cu nunceakul
Recomandări
Cât valorează viața și suferințele unei femei bătute sau ucise în România: 10.000 de euro daune după ce o femeie a fost omorâtă, 2.000 de euro pentru o bătaie cu nunceakul

Brașov

Brașov - Locuri de vizitat în Transilvania
Brașov

Din lista celor mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania nu poate lipsi orașul Brașov. Este destinația de vacanță preferată de mii de turiști anual datorită obiectivelor turistice pe care orașul le pune la dispoziție. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din România.

Din fericire, indiferent de anotimp, orașul Brașov oferă o mulțime de oportunități de relaxare și distracție. Descoperă cele mai frumoase obiective turistice din Brașov.

Sibiu

Sibiu
Sibiu

Unul dintre orașele turistice importante din România și printre cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania, cu o mulțime de atracții pentru toți vizitatorii. Orașul este plin de muzee, catedrale, biserici și stațiuni montane. Află ce locuri de vizitat sunt în Sibiu.

„Mă întorc la noapte”. Cum arată cazul Justițiarului de Berceni că justiția nu poate fi luată în propriile mâini. Înregistrări video
Recomandări
„Mă întorc la noapte”. Cum arată cazul Justițiarului de Berceni că justiția nu poate fi luată în propriile mâini. Înregistrări video

Alba- Iulia

Locuri de vizitat în Transilvania. Cele mai frumoase destinații de vacanță
Alba Iulia- locuri de vizitat în Transilvania

Situat în inima Transilvaniei, orașul Alba Iulia este vizitat anual de mii de turiști, atât români, cât și străini. Cetatea Alba Carolina este cu siguranță prima în topul celor mai importante locuri de vizitat în Alba Iulia și în Transilvania. Cetatea este împărţită în mai multe trasee turistice şi astfel, cei interesaşi pot să parcurgă Traseul celor Trei Fortificaţii, Traseul Porţilor, Traseul Neamului Românesc, Traseul Sudic, Traseul Estic sau Traseul Nordic.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Alba-Iulia.

Oradea

Oradea
Oradea

De asemenea, printre cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania se numără orașul Oradea. Mai demult numit Oradea Mare, este municipiul de reședință al județului Bihor. Oradea se află pe râul Crișul Repede, în imediata apropiere a frontierei cu Ungaria. Totodată, Oradea este și cel mai important oraș din regiunea istorică Crișana. Descoperă cele mai frumoase obiective turistice din Oradea.

REPORTAJ Băile Herculane riscă să-și piardă singura librărie. Povestea familiei care a deținut-o timp de 50 de ani
Recomandări
REPORTAJ Băile Herculane riscă să-și piardă singura librărie. Povestea familiei care a deținut-o timp de 50 de ani

Cluj-Napoca

Orașul Cluj este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat în Tansilvania, cu numeroase obiective turistice. Grădina Botanică din acest oraș este considerata o destinație turistică importantă a României deoarece se întinde pe o suprafață de 14 Ha și în interior sunt cultivate peste 10.000 de specii de plante, de pe toate continentele. Descoperă cele mai importante locuri de vizitat în Cluj.

Locuri de vizitat în Transilvania – cele mai frumoase sate

Râmetea

Locuri de vizitat în Transilvania. Cele mai frumoase destinații de vacanță
Satul Râmetea- locuri de vizitat în Transilvania

Râmetea este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Alba și este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România și printre cele mai importante locuri de vizitat în Transilvania.

Situată în nordul Depresiunii Trascăului, la o altitudine medie de 550 de metri, localitatea Râmetea este înconjurată de masive montane mai înalte cu 500 – 600 de metri și este străbătută de la nord la sud de râul Râmetea. Frumusețea peisajelor se îmbină perfect cu arhitectura caselor, iar Cetatea Trascăului este un obiectiv important în zonă.

Şirnea

Şirnea e un sătuc din Braşov, amplasat la poalele Munţilor Piatra Craiului, la o altitudine de aproape 1.400 m. În 1960 Şirnea a fost declarat primul sat turistic din România, iar în prezent acolo se întâmplă o mulţime de evenimente interesante precum Focul lui Sumedru, care are loc în fiecare an în 25 octombrie.

Atunci copiii din sat se îmbracă în portul popular specific locului, fac un foc mare şi dansează în jurul lui. Cei mai curajoşi dintre ei sar prin foc sau sar peste focul lui Sumedru, cum spun sătenii.

Viscri

Viscri -Sate din Transilvania
Viscri -Sate din Transilvania

Localitatea Viscri se află în comuna Bunești și își are originile în sec.al XII-lea, când aici au fost aduși secui, pentru a păzi granița estică a regatului. Aceștia au ridicat o biserică de calcar alb-verzuie, de la care s-a dat numele localității în maghiară și germană.

Satul a făcut obiectul mai multor reportaje apărute în presa britanică, după ce prințul Charles și-a cumpărat o casă aici. Localitatea practic a înflorit şi a devenit unul dintre locurile preferate de turiştii din întreaga lume. În plus, în ultimii ani s-au construit pensiuni şi restaurante care îi întâmpină pe turişti cu produse tradiţionale.

Saschiz

Saschiz este cu siguranță printre primele în topul celor mai frumoase sate din România și cele mai apreciate locuri de vizitat în Transilvania.

Micuța comuna Saschiz aflată la poalele unor dealuri împădurite din județul Mureș abundă de istorie, cultură și tradiție mureșeană. Aerul medieval se simte încă la Saschiz. Încă de la început, comuna s-a dezvoltat însă destul de repede, spun istoricii, Saschiz-ul fiind cunoscut drept un sat cu multe bresle – cizmari, olari, zugravi, tâmplari – celebru pentru ceramica sa, smălțuită de obicei în verde.

Biertan

Biertan- Sate din Transilvania
Biertan- Sate din Transilvania

Biertan, în graiul local Ghiertan, este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Sibiu. Comuna Biertan este așezată la sud de Târnava Mare, de-a lungul unui lanț de dealuri având înălțimi cuprinse între 388 și 750 m altitudine.

Localitatea și-a păstrat farmecul, cu case vechi construite în stil baroc transilvănean, cu ziduri groase, fundaţii din piatră, fațade în culori pastel și decoraţii cu motive viticole. Ansamblul arhitectural cu frumoasa cetate fortificată au determinat includerea comunei pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În sezonul turistic, artizani și apicultori din zonă își expun creațiile si produsele spre vânzare, în piațeta localitații, în fața intrării în cetate. Cu siguranță este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Transilvania.

Breb

Satul Breb din Maramureş atrage anual pe fotografii străini care doresc să imortalizeze una dintre rarele amprente ale trecutului. În localitate, sunt mai multe puncte de belvedere: Creasta Cocoşului, Lacul Morărenilor şi Taul Chendroaie, toate rezervaţii naturale.

În localitate se găseşte o Biserică veche de lemn, din anul 1300. Se mai pot vedea aici şi porţile masive din lemn, vechi sau mai noi, care se găsesc în toate cele patru localităţi ale comunei. Poarta din lemn reprezintă cel mai important element de arhitectură tradiţională a ţăranului din Maramureş. Breb este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase sate din România.

Botiza

Locuri de vizitat în Transilvania. Cele mai frumoase destinații de vacanță
Sate din Transilvania – Botiza

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, se află un ţinut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată.

Botiza a fost atestată documentar în 1373 sub denumirea de Batizha şi, pe lângă frumuseţea locurilor care te va încânta cu siguranţă, aici poţi vizita şi mănăstirea Botiza sau izvorul cu ape minerale Borcut. Odată ajuns aici, mai poţi vedea şi Bârsana, alt sătuc de care maramureşenii sunt mândri şi care e la fel de pitoresc ca Botiza, ambele fiind unele dintre cele mai frumoase sate din România.

Câlnic

Comuna Câlnic este situată în partea sud-estică a judeţului Alba, în zona dealurilor subcarpatice, la o distanţă de 28 km de municipiul Alba Iulia şi la 15 km de Sebeş.

Aşezată pe culoarul depresionar Sebeş – Apold, are un relief specific de dealuri desfăşurat pe o altitudine cuprinsă între 300 şi 600 m.

Atestată documentar pentru prima dată în anul 1269, localitatea Câlnic este cunoscută prin vechi aşezări neolitice din cultura Coţofeni. În sec. XII au fost colonizaţi aici saşii care au construit cetatea ţărănească Câlnic, cea mai reprezentativă dintre fortificaţiile Transilvaniei din sec. al XIII-XIV-lea. Localitatea Câlnic, cu biserica ei fortificată este inclusă în Patrimoniul UNESCO din România.

Prejmer

Prejmer, mai demult Prajmar, Preșmer este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Brașov.

Localitatea Prejmer este adesea vizitată de turiști, atât pentru frumusețea naturală, cât și pentru Cetatea și Biserica fortificată, care sunt unele dintre cele mai apreciate obiective turistice din zonă.

Locuri de vizitat în Transilvania – cele mai frumoase obiective turistice

Castelul Bran

Locuri de vizitat în Transilvania. Cele mai frumoase destinații de vacanță
Castelul Bran

Castelul Bran este unul dintre cele mai populare castele din România, vizitat atât de turiștii români, dar și de cei străini. Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai căutate obiective turistice de la noi din țară.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Hunedoare este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. În plus este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în top 10 destinații de basm din Europa.

Salina Turda

Obiective Turistice în Transilvania - Salina Turda
Obiective Turistice în Transilvania – Salina Turda

Pe lângă aerul curat din Salina Turda, aici poți face diverse activități de relaxare. Găsești de la teren de minigolf, până la masă de biliard, de tenis sau te poți plimba cu barca pe lacul mina Terezia. Zăcămintele de sare de aici s-au format în urmă cu 13,5 milioane de ani, într-o mare cu adâncime redusă și sub un climat tropical. Aerul de aici, dar și de la alte saline, cum ar fi Salina Praid, face foarte bine la câteva boli precum bolile tractului respirator. Aerul sărat este ideal pentru infecțiile cronice ale aparatului respirator.

Cheile Turzii

O destinație populară printre amatorii de drumeții de munte și nu numai, Cheile Turzii reprezintă o arie naturală protejată, aflată la circa 40 de minute de mers cu mașina. Odată ajunși aici, vă puteți bucura de un peisaj de neuitat, dar puteți vizita și alte obiective turistice apropiate, cum ar fi Cheile Turului, Cascada Ciucaș și Cheile Borzești. Zona este ideală pentru cei pasionați de alpinism și escaladă, iar cei curajoși pot inclusiv să se dea pe tiroliană.

Peștera Urșilor

Obiective turistice în Transilvania- Peștera Urșilor
Obiective turistice în Transilvania- Peștera Urșilor

Descoperită în septembrie 1975, Peștera Urșilor este unul dintre principalele obiective turistice din județul Bihor. Aflată la 80 de kilometri de Oradea, Peștera se află printre principalele locuri de vizitat în zonă. Numele peșterii vine de la multitudinea de fosile de urs de cavernă (specie dispărută), dar și a fosilelor de capră neagră, leu și hienă de peșteră. Este împărțită în două nivele, dintre care al doilea nivel e rezervat pentru cercetări științifice. Galeria superioară însă este deschisă publicului și amenajată corespunzător.

Află mai multe despre Peștera Urșilor și despre alte obiective turistice din zonă

Padiș

Zona turistică Padiș face parte din Parcul Natural Apuseni și este perfectă pentru iubitorii de munte. Zona include obiective turistice naturale precum Poiana Florilor, Poiana Vărăsoaia sau Cetățile Ponorului. Parcul Natural Apuseni se întinde pe suprafața a trei județe (Bihor, Cluj și Alba). Zona este una perfectă pentru camping și trasee montane.

Peștera Scărișoara

Peștera Scărișoara găzduiește gheţarul de la Scărişoara, primul gheţar ca mărime din ţară şi al doilea din lume şi se bucură de o mulţime de vizitatori care coboară până în inima peşterii pentru a vedea cu ochii lor acest mare gheţar.

Peștera Vânatarele Ponorului

Peştera Vânătarele Ponorului oferă probabil cel mai impunător peisaj din județ deoarece vizitatorii care ajung la această peșteră pot vedea o cascadă lungă de 100 m, ape repezi care se pierd sub stânci și zeci de metri de pereți vineți care compun în totalitate peisajul de la Vânătarele Ponorului.

Cheile Râmețului

Cheile Râmeţului reprezintă cel mai mare obiectiv natural al părţii centrale a Trascăului, această zonă fiind declarată rezervaţie naturală complexă ce se întinde pe o suprafaţă de 150 hectare.

Pădurea Hoia Baciu

Pădurea Hoia Baciu
Pădurea Hoia Baciu

În inima Ardealului se găsește una din cele mai misterioase atracții turistice din România: Pădurea Hoia Baciu. Legendele vorbesc despre fenomene paranormale care se petrec în această pădure, atrăgând și atenția străinilor. Presa din SUA și Marea Britanie au numit-o una din cele mai înfricoșătoare păduri din lume. Este printre cele mai populare locuri de vizitat în Transilvania.

Castelul Banffy din Bonțida

Castelul Banffy din Bonțida a devenit un important punct de atracție turistică din Cluj odată cu festivalul Electric Castle, organizat an de an în acest loc. Castelul Banffy a luat locul unui fost conac, reședință nobiliară, iar în prezent se află în plin proces de restaurare, dar cu porțiuni deschise vizitatorilor.

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

O recunoști? Cea mai frumoasă jucătoare a anilor '90 a făcut senzație la un eveniment recent. Incredibil cum arată acum, la 52 de ani! FOTO
GSP.RO
O recunoști? Cea mai frumoasă jucătoare a anilor '90 a făcut senzație la un eveniment recent. Incredibil cum arată acum, la 52 de ani! FOTO
Tragica moarte a unui artist complet: de ce ar fi fost ucis, de fapt, Ioan Luchian Mihalea, fondatorul Song și Minisong
Playtech.ro
Tragica moarte a unui artist complet: de ce ar fi fost ucis, de fapt, Ioan Luchian Mihalea, fondatorul Song și Minisong
Ce s-a ales de Ovidiu Cuncea, după ce a apucat-o pe calea bisericii și s-a despărțit de soție.S-a aflat totul chiar din gura lui: 'M-am...'
Viva.ro
Ce s-a ales de Ovidiu Cuncea, după ce a apucat-o pe calea bisericii și s-a despărțit de soție.S-a aflat totul chiar din gura lui: 'M-am...'
Justiţiarul din Berceni a încălcat ordinul de restricţie la câteva ore după montarea brăţării de monitorizare. Era la mai puţin de 200 de metri de fosta iubită
Observatornews.ro
Justiţiarul din Berceni a încălcat ordinul de restricţie la câteva ore după montarea brăţării de monitorizare. Era la mai puţin de 200 de metri de fosta iubită
O femeie a găsit un pește otrăvitor pe plajă. Este de „1.200 de ori mai puternic decât cianura”, dar se vinde în restaurante
Știrileprotv.ro
O femeie a găsit un pește otrăvitor pe plajă. Este de „1.200 de ori mai puternic decât cianura”, dar se vinde în restaurante
Un nou film rupe topul pe Netflix. Producția ciudată pentru luna noiembrie are deja 38 de milioane de ore de vizionare
FANATIK.RO
Un nou film rupe topul pe Netflix. Producția ciudată pentru luna noiembrie are deja 38 de milioane de ore de vizionare
ŞOC | Ţara Galilor vrea să-şi schimbe denumirea după Cupa Mondială. Care ar putea fi noul nume
Orangesport.ro
ŞOC | Ţara Galilor vrea să-şi schimbe denumirea după Cupa Mondială. Care ar putea fi noul nume
Horoscop 26 noiembrie 2022. Vărsătorii au parte de un moment bun, care vine însă cu o condiție: să fie ei cei care netezesc drumul pentru ceilalți
HOROSCOP
Horoscop 26 noiembrie 2022. Vărsătorii au parte de un moment bun, care vine însă cu o condiție: să fie ei cei care netezesc drumul pentru ceilalți
AVON LIVE SHOPPING! Beneficiază de ultimele oferte de Black Friday
PUBLICITATE
AVON LIVE SHOPPING! Beneficiază de ultimele oferte de Black Friday