Descoperă o selecție a celor mai frumoase orașe medievale din Europa și din lume:

Cele mai frumoase orașe medievale din Europa

Europa este bogată în orașe și cetăți medievale, iar țara noastra se poate bucura de un loc de cinste în lista țărilor bogate din acest punct de vedere.

Orașe precum Sighișoara, Brașov sau Sibiu te îmbie cu aerul lor medieval încă de la intrarea în acestea și reprezintă principalele puncte de atracții turistice când vine vorba de arhitectură și istorie. Evul Mediu și-a pus adânc amprenta pe multe dintre aceste orașe. Acestea au reușit să mențină vii elementele medievale și să păstreze și astăzi farmecul acelor vremuri demult apuse.

Orașe medievale din Europa și din lume - cele mai frumoase destinații de vacanță
Orașe medievale din România – Sighișoara

Multe dintre marile orașe ale Europei de astăzi prosperau deja în Evul Mediu. Florența, Milano, Granada în Spania, Sevilla, Napoli, Köln și Genova aveau toate populații considerabile. Istanbulul, numit pe atunci Constantinopol, era o putere economică și politică. Veneția a fost un oraș-stat și mai târziu, un imperiu. Parisul a fost sediul regilor Franței și un centru de educație și cultură.

Europa este presărată și de orașe medievale mai mici, de la San Gimignano în Toscana, puțin mai mult decât un sat în zilele noastre, până la Obidos aproape perfect conservat, lângă Lisabona.

Șeful Serviciului de Medicină Legală din Argeș, despre crima multiplă din Bascov: „Victimele, ucise cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte”
Recomandări
Șeful Serviciului de Medicină Legală din Argeș, despre crima multiplă din Bascov: „Victimele, ucise cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte”

Descoperă cele mai frumoase orașe medievale din România.

Carcassonne, Franța

Carcassonne - Orașe medievale din Europa
Carcassonne – Orașe medievale din Europa

Carcassonne este locul perfect cu iz medieval unde poți scăpa de agitația orașului. Acest oraș este acoperit de verdeață și de clădiri arhaice vechi de sute de ani.

În interiorul zidurilor cetății La Cité de Carcassonne puteți explora și vedea priveliști extraordinare ale aleilor înguste și clădirilor vechi din piatră asimetrice. Toată această întindere oferă o experiență minunată ancorată în Evul Mediu. Este, de asemenea, o zonă excelentă și pentru fotografie.

Pentru a explora istoria, puteți să faceți un tur cu ghid la Château Comtal. În acest fel, veți ști cum oamenii au construit fortificații în jurul acestui oraș medieval.

Siena, Italia

Orașe medievale din Europa și din lume - cele mai frumoase destinații de vacanță
Siena -orașe medievale din Italia

O vară toscană este visul multor călători. Și cel mai bun loc pentru asta este Siena, Italia.

Siena este un oraș medieval, plin de clădiri de modă veche și atracții istorice mărețe, cum ar fi palate și biserici. În plus, este un rai și pentru pasionații de mâncare.

DOCUMENTE. Într-o comună argeșeană, în pandemie, când cursurile erau online, microbuzele școlare au continuat să facă 750 km pe zi. Explicația primarului
Recomandări
DOCUMENTE. Într-o comună argeșeană, în pandemie, când cursurile erau online, microbuzele școlare au continuat să facă 750 km pe zi. Explicația primarului

Când sunteți în Siena, nu uitați să vizitați minunatul Duomo din Siena. Arhitectura sa spectaculoasă se deosebește de toate celelalte clădiri. În plus, interiorul este la fel de frumos, cu podele de mozaic și un tavan impresionant. De asemenea, vă puteți relaxa în piața Piazza Del Campo și vă puteți bucura de cafenelele și barurile din jurul acesteia.

Dacă v-ați săturat de priveliștea orașului, puteți face o scurtă călătorie cu mașina sau drumeții în zona rurală toscană și vă puteți bucura de frumusețea sa naturală.

Oviedo, Spania

Oviedo - Spania
Oviedo – Spania

Orașul a fost fondat în secolul al VIII-lea și încă mai are biserici medievale uimitoare, mănăstiri, fântâni și alte clădirivechi. Fiind capitala Asturiei, Oviedo este protejată de UNESCO și este una dintre cele mai populare destinații turistice din Spania.

Aeroportul Asturias este la 40 km de Oviedo.

Bruges, Belgia

Orașe medievale din Europa - Bruges
Orașe medievale din Europa – Bruges

Bruges s-a bucurat de o perioadă de glorie ca centru comercial sofisticat între secolele al XII-lea și al XV-lea, căzând în declin la începutul secolului al XIX-lea. Reînvierea sa ulterioară ca unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa a fost impresionantă.

De unde vine explozia de șoferi depistați „drogați la volan” cu care se laudă ministrul Bode
Recomandări
De unde vine explozia de șoferi depistați „drogați la volan” cu care se laudă ministrul Bode

Inima medievală a orașului Bruges este ușor de explorat. Alei pietruite mărginite de case vechi de secole, văruite în alb, duc la piețe pline de flori, în timp ce o rețea de canale liniștite străbate orașul. O croazieră pe una dintre acestea este o modalitate minunată de a vedea frumusețea orașului.

York, Anglia

Orașe medievale din lume - York- Anglia
Orașe medievale din lume – York- Anglia

Deși o mulțime de clădiri medievale s-au pierdut de-a lungul veacurilor, York este renumit pentru bisericile medievale și Micklegate – zidurile orașului medieval. Ghizii spun povești despre capete tăiate, care au fost puse pe stâlpi și așezate la Micklegate pentru a avertiza oamenii.

Pentru a admira o arhitectură uimitoare, nu uitați să vizitați York Minster. Este o destinație turistică de top, cu vitralii și în aer liber. Dacă doriți, puteți urca și 275 de trepte pentru o vedere panoramică asupra orașului York.

Dubrovnik, Croația

Dubrovnik - Croația
Dubrovnik – Croația

Numit „Perla Adriaticii”, orașul vechi Dubrovnik este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Croația. Situat în vârful sudic al Croației, lângă Marea Adriatică, Dubrovnik a fost înființat în secolul al VII-lea pe comerțul maritim.

În ciuda amenințărilor teritoriale constante din partea Veneției și a Imperiului Otoman, Dubrovnik a înflorit în Evul Mediu ca centru al literaturii, artei, științei și educației. Cu case cu acoperiș portocaliu, în contrast cu cerul albastru, Dubrovnik este considerat o comoară datorită obiectivelor turistice. Cartierul istoric are vechile ziduri de apărare, străzi pietruite, palate magnifice și biserici uimitoare. O vizita obligatorie este minunea ingineriei din secolul al XV-lea, Fântâna lui Onofrio. Noaptea, Orașul Vechi este iluminat din abundență, oferindu-i o ambianță romantică.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Croația

Hallstatt, Austria

Orașe medievale din Europa și din lume - cele mai frumoase destinații de vacanță
Orașe medievale din lume – Hallstatt

Construcția orașului Hallstatt datează din epoca timpurie a fierului. De fapt, întreaga cultură Hallstatt a fost numită după acest oraș. Orașul a crescut din ce în ce mai mult și s-a îmbogățit după descoperirea salinelor.

Are cea mai veche mină de sare din întreaga lume. Când vizitați orașul, veți putea chiar să faceți o plimbare cu trenul în interiorul acelei mine de sare. Cu siguranță merită experiența.

Odată ce intri în oraș, vei simți vibrații de basm. Orașul este plin de clădiri medievale care arată ca niște castele mici. Vă veți bucura să vă plimbați pe străzile înguste pietruite și să urmăriți cutiile de flori care decorează aproape fiecare fereastră.

Minunații munți Salzkammergut înconjoară fiecare colț al orașului. Mai mult, orașul are chiar și propria sa cascadă.

Descoperă mai multe locuri de vizitat în Austria

Praga, Cehia

Praga , Cehia
Praga , Cehia

Praga este o destinație turistică populară datorită atracțiilor sale interesante și atractivității medievale.

De la castele impresionante, la mâncăruri minunate, Praga are de toate! Nu uitați să vizitați Castelul Praga, cel mai mare castel antic din lume în prezent. Sau, puteți explora partea artistică a acestui oraș vizitând zidul John Lennon, plin de graffiti și vopsele.

Iar când obosești prea mult, faceți o plimbare peste Podul Carol pentru a te bucura de priveliști

Rodos, Grecia

Rodos- Grecia
Rodos- Grecia

Rodos, cunoscut și sub numele de insula Cavalerilor, este unul dintre cele frumoase orașe din Grecia. Este plin de monumente, clădiri medievale, conace uimitoare, alei pavate cu piatră și mai multe priveliști uluitoare.

Plimbarea pe străzile acestui oraș îți va da senzația că încă trăiești în epoca cavalerilor. Palatul Marelui Maestru a fost construit de Cavalerii Sfântului Ioan și este un castel atât de frumos de vizitat.

Mănăstirea Filerimos este un alt palat care a fost construit de Cavalerii Sfântului Ioan. Întreaga clădire este acoperită de plante și flori, care îi conferă un aspect unic.

Vă recomandăm, de asemenea, să faceți un tur cu ghid în jurul celebrei Acropole din Lindos, Muzeul Arheologic, Kamiros Antic, Sfânta Treime și Panagia ou Bourgou.

Berna, Elveția

Berna - Orașe medievale
Berna – Orașe medievale

Berna, cunoscută și ca orașul fântânilor sau capitala Elveției, este un oraș medieval de vizitat obligatoriu.

Orașul vechi din Berna este înconjurat de râul Aare, care oferă liniște și confort. Puteți pur și simplu să stați aici în liniște sau să mergeți pentru un tur al orașului vechi. Există multe atracții în orașul vechi, cum ar fi turnul cu ceas, numeroase fântâni și biserici.

Dacă vă place mai mult arta și știința, faceți un tur la Muzeul Einstein sau Kunstmuseum (Muzeul de Artă). Apoi, vă recomandăm să faceți drumeții către muntele Gurten, să explorați pajiștile cu flori și să vă bucurați de priveliștile ideale pentru iubitorii de natură.

Cele mai frumoase orașe medievale din lume

Ghardaia, Algeria

Orașe medievale din Europa și din lume - cele mai frumoase destinații de vacanță
Orașe medievale din lume

Situat în deșertul Sahara, orașul, care a fost inclus pe lista patrimoniului mondial, are o arhitectură medievală foarte bine conservată. Orașul fortificat a fost înființat în secolul al XI-lea. Multe influențe istorice, culturale și arhitecturale sunt prezente.

Istanbul, Turcia

Orașe medievale  - Istanbul
Orașe medievale – Istanbul

Nu putem vorbi despre cele mai frumoase orașe medievale din Europa fără a aminti Istanbul din Turcia. Este unul dintre cele mai mari orașe din istorie cu o cultură bogată. De asemenea, este al optulea oraș ca mărime din lume și cel mai mare oraș din Turcia.

Acest oraș a trăit prin multiple civilizații succesive care au conferit orașului caracterul său medieval deosebit.

Acesta găzduiește celebra Moschee Sultanahmet (Moscheea Albastră), cunoscută pentru arhitectura sa uluitoare. De asemenea, puteți vizita Moscheea Hagia Sofia, care este o capodopera arhitecturală. Vă recomandăm o croazieră cu barca pe Bosfor pentru a vă împrospăta mintea!

Nu uitați să vizitați orașul Beylikdüzü dacă sunteți iubitor de natură. Orașul se bucură de o vedere perfectă asupra Mării Marmara, cu multe grădini publice și zone verzi pe care turiștii le iubesc.

Pingyao, China

 Pingyao - Orașe medievale din lume
Pingyao – Orașe medievale din lume

În secolul al XIV-lea orașul era centrul financiar al Chinei. Astăzi este inclus în Patrimoniul Mondial datorită zidurilor sale antice. Străzile și piețele medievale înguste te fac să crezi în călătoria în timp – Pingyao este un oraș cu adevărat autentic de vizitat.

Urmărește-ne pe Google News
Răducioiu a divorțat în 2018 după 23 de ani de căsnicie, dar cu cine se iubește acum a surprins pe toată lumea. Cine este femeia care l-a cucerit pe fostul atacant al naționalei
GSP.RO
Răducioiu a divorțat în 2018 după 23 de ani de căsnicie, dar cu cine se iubește acum a surprins pe toată lumea. Cine este femeia care l-a cucerit pe fostul atacant al naționalei
Pozele pe care Monica Gabor le-ar vrea şterse! Cum poza înainte să îl întâlnească pe Irinel... Dumnezeule!
Playtech.ro
Pozele pe care Monica Gabor le-ar vrea şterse! Cum poza înainte să îl întâlnească pe Irinel... Dumnezeule!
Filmul crimei multiple din Bascov: 5 oameni au murit măcelăriţi sub ploaia de lovituri a unui bărbat bolnav psihic. Nici nepoata de 5 ani nu a scăpat de atacul fatal
Observatornews.ro
Filmul crimei multiple din Bascov: 5 oameni au murit măcelăriţi sub ploaia de lovituri a unui bărbat bolnav psihic. Nici nepoata de 5 ani nu a scăpat de atacul fatal
Horoscop 10 august 2022. Vărsătorii nu trebuie să se lase duși de valul de asprime care îi poate cuprinde astăzi
HOROSCOP
Horoscop 10 august 2022. Vărsătorii nu trebuie să se lase duși de valul de asprime care îi poate cuprinde astăzi
Momentul în care un tânăr de 18 ani fost prins în flagrant vrând să obțină bani de la o fată pe care o șantaja, la Timișoara
Știrileprotv.ro
Momentul în care un tânăr de 18 ani fost prins în flagrant vrând să obțină bani de la o fată pe care o șantaja, la Timișoara
Ce li s-a întâmplat unor bucureşteni după ce s-au dus în zona etnicilor maghiari! "Ne-am speriat, am fost avertizaţi. Lumea asta ne-a spus". Uluit, unul dintre ei a spus ce s-a petrecut
Orangesport.ro
Ce li s-a întâmplat unor bucureşteni după ce s-au dus în zona etnicilor maghiari! "Ne-am speriat, am fost avertizaţi. Lumea asta ne-a spus". Uluit, unul dintre ei a spus ce s-a petrecut
'Următoarele 365 de zile', mai multă dramă în povestea Laurei și a lui Massimo. Vezi un trailer sclipitor
PUBLICITATE
'Următoarele 365 de zile', mai multă dramă în povestea Laurei și a lui Massimo. Vezi un trailer sclipitor
Mii de mărci și stiluri de top pentru un stil de vară excepțional
PUBLICITATE
Mii de mărci și stiluri de top pentru un stil de vară excepțional
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.