Mergi direct la conținut »
Cauza decesului copilului de 2 ani, care a murit după o operație la Sanador. Ce au aflat medicii legiști după efectuarea autopsiei
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness

Cauza decesului copilului de 2 ani, care a murit după o operație la Sanador. Ce au aflat medicii legiști după efectuarea autopsiei

Ștefan Alexandru, un băiețel de 1 an și 10 luni, a murit sămbătă noaptea, pe 20 octombrie, după o operație efectuată la Sanador, un spital privat din Capitală. După câteva ore de la intervenția chirurgicală, starea de sănătate a băiețelului s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator, nemaiputând fi resuscitat.

Marți, 23 octombrie, a avut loc autopsia, în urmă căreia s-a aflat cauza decesului copilului: şoc hemoragic, cauzat de o hemoragie internă, informează Pro TV.

Băiatul în vârstă de 1 an și zece luni a suferit o operație de testicul necoborât, conform certificatului IML. Până în prezent, s-a vehiculat că a fost operat de hernie inghinală.

Rezultatul autopsiei lui Ștefan Alexandru, copilul de nici 2 ani mort la Sanador

FOTO – Pro TV

Anterior, clinica privată a făcut unele precizări, dar a spus că nu va face alte declarații, privind acest caz, până când expertiza medico-legală de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML) nu va stabili cauzele decesului.

„Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale”, se preciza, printre altele, în comunicatul Sanador.

Potrivit Ministerului Sănătății, în acest caz, „s-au respectat procedurile igienico-sanitare”. A fost sesizat Colegiul Medicilor, pentru a fi verificată conduita terapeutică.


Citește și… INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ / Țiriac a luat o țeapă de 25 de milioane de euro! Caracatiţa terenurilor de la Aeroportul Otopeni – VIDEO


 

Close
Închide
  Close