Mergi direct la conținut »
Cazul băiatul mort într-un spital Sanador din București. Ministerul Sănătăţii: S-au respectat procedurile igienico-sanitare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cazul băiatul mort într-un spital Sanador din București. Ministerul Sănătăţii: S-au respectat procedurile igienico-sanitare

Ministerul Sănătăţii informează că raportul preliminar al controlului efectuat la spitalul din rețeaua Sanador, unde a murit copilul în vârstă de un an şi 10 luni, arată că au fost respectate procedurile igienico-sanitare. A fost sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificată conduita terapeutică.

„Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătăţii a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz”, informează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ștefan Alexandru fusese operat de hernie inghinală, la un spitalul Sanador din București. După trezirea din anestezie, copilul s-a simțit tot mai rău și după câteva ore a făcut stop cardiac. Părinții sunt în stare de șoc, iar spitalul refuză să le dea vreo explicație.

Sanador a făcut mai multe precizări despre acest caz. „Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale”.

Totodată, clinica a spus că nu va face alte declarații privind acest caz până când expertiza medico-legală de la INML nu va stabili cauzele decesului.


Balaci și-a prevestit sfârșitul: „Toți o să murim de inimă”! Amintiri fabuloase de la familia Cernăianu despre „golănașul” Ilie


 

Close
Închide
  Close