Mergi direct la conținut »
Stephen Hawking a prezis apariția unei rase de super-oameni
Lifestyle Libertatea > Lifestyle

Ce cărți a publicat Stephen Hawking și de unde le cumperi

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 14 martie 2018, 19:08

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți fizicieni la nivel mondial și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani. El și-a dedicat viața științei și a fost considerat de mulți a fi urmașul lui Einstein grație geniului său, dar și multelor excentricități în comportament. Pentru a-i înțelege mai bine convingerile și teoriile este necesar să citești ce cărți a publicat Stephen Hawking pe parcursul carierei sale.

Dacă nu știi exact ce cărți a publicat Stephen Hawking, dar ai vrea să răsfoiești măcar una dintre ele, ți-am pregătit, mai jos, o listă cu unele dintre cele mai bune lucrări ale cosmologului care s-a stins din viață pe 13 martie.

Ce cărți a publicat Stephen Hawking. Recomandări de lectură pentru pasionații de știință

Cărți de Stephen Hawking în limba română

Deși cele mai multe volume care poartă semnătura lui Stephen Hawking nu au fost traduse în limba română, există și unele excepții. Printre acestea se numără „Universul într-o coajă de nucă”, carte care ne poartă către frontierele fizicii actuale, unde realitatea este de multe ori mai stranie ca ficțiunea.

Prin intermediul acestei cărți, Stephen Hawking explică publicului larg principiile care guvernează universul și elementele care au dat naștere universului și omului. Volumul este disponibil aici.

ce cărți a publicat Stephen Hawking. Universul într-o coajă de nucă este una dintre cele mai bune cărți publicate de Stephen Hawking

Ce cărți a publicat Stephen Hawking? „Universul într-o coajă de nucă” este una dintre cele mai bune cărți care îi poartă semnătura.

Dacă vrei să afli mai multe despre viața lui Stephen Hawking, îți recomandăm să răsfoiești volumul „Scurtă istorie a vieții mele”, o scriere memorialistică în care cosmologul se privește pentru prima oară pe sine, își trece în revistă viața și munca și oferă detalii despre grava maladie cu care s-a luptat și care nu l-a împiedicat să rămână optimist și să își atingă obiectivele.

ce cărți a publicat Stephen Hawking. află mai multe despre fizician din volumul Scurtă istorie a vieții mele

Ce cărți a publicat Stephen Hawking? Poți afla mai multe despre fizicianul britanic din volumul „Scurtă istorie a vieții mele”.

În plus, această carte publicată de Stephen Hawking este bogat ilustrată cu fotografii mai puțin cunoscute. Poți comanda online aici acest volum.

Cărți de Stephen Hawking în limba engleză

Dacă preferi să citești în limba engleză, îți sugerăm următoarele cărți de Stephen Hawking: „Black Holes and Baby Universes” și „The Grand Design”.

Primul volum recomandat de noi dă detalii despre găurile negre și despre cum s-au străduit oamenii de știință să descopere o teorie unică care să le permită să prezică totul în univers. Găsești aici cartea.

ce cărți a publicat Stephen Hawking. ce cărți de stephen hawking găsești în limba engleză

Ce cărți a publicat Stephen Hawking pe care poți să le citești în engleză? Noi îți recomandăm „Black Holes and Baby Universes”.

Volumul „The Grand Design” îi confruntă pe cititori cu unele dintre cele mai profunde întrebări pe care și le-au pus, de-a lungul timpul, oamenii: Când a apărut Universul? De ce ne aflăm aici?

ce cărți a publicat Stephen Hawking. îți recomandăm volumul the grand design scris de stephen hawking

Ce cărți a publicat Stephen Hawking? Iată recomandarea noastră, dacă preferi lectura în limba engleză.

Răspunsurile sunt date de Stephen Hawking și de Leonard Mlodinow, fizician și scenarist al seriarului SF Star Trek. Cartea este disponibilă aici.

Cine a fost Stephen Hawking și ce contribuții a avut el în lumea științei

Stephen Hawking s-a născut în Oxford, Marea Britanie, pe 8 ianuarie 1942. El a crescut în Londra și St Albans și a absolvit cursuri în fizică la Oxford pentru ca mai apoi să își continue studiile universitare la Cambridge în domeniul cosmologiei.

Omul de știință a descoperit fenomenul care îi și poartă numele – radiația Hawking, care se referă la faptul că din găurile negre se eliberează energie care se estompează și tinde spre nimic.

Acesta și-a câștigat, totodată, renumele prin capacitatea sa extraordinară de a vizualiza soluții științifice fără a face calcule sau experimente. Află mai multe despre realizările sale aici.

O parte din viața personală a lui Stephen Hawking a fost transpusă pe ecrane în 2014, în filmul ”The Theory of Everything”.

Filmul prezintă drama cu care s-a confruntat fizicianul, alături de logodnica sa, atunci când a aflat despre scleroza laterală amiotrofică, boala incurabilă și degenerativă de care a suferit pe parcursul vieții.

Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
PARTENERI - GSP.RO
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close