Mergi direct la conținut »
Ce poți face în Duminica Paștelui, în București

Cum muzeele sunt închise, singurele variante pentru bucureșteni rămân parcurile și centrul comercial din zona Cotroceni. Însă printre variantele de petrecere a Paștelui, există câteva evenimente pe care le puteți bifa după masa copioasă în familie: expoziții, târguri și ture cu caiacul sau cu placa.

De Andreea Archip,

În Parcul Herăstrău puteți trece pe la Târgul de Paște – Tradiții și Flori de Sărbători, care se deschide la ora 10.00, unde puteți găsi produse tradiționale, ouă încondeiate, ceramică, dulciuri, dar și produse cosmetice și pielărie.

Și dacă tot ajungeți prin Herăstrău, puțină mișcare nu strică. De la ora 16.00, vă puteți îmbarca în caiac și porni într-o tură de 2-3 ore. N-ai nevoie de pregătire specială, nefiind o activitate foarte solicitantă, asigură organizatorii.

La Muzeul de Artă al României, puteți vizita expoziția de pictură – „Florile sălbatice, între artă și știință”. „De la pictori impresioniști precum Grigorescu, Andreescu și Satmari, și până la exponenți ai fauvismului, precum Țuculescu, expoziția oferă șansa întâlnirii cu lucrări de valoare din patrimoniul MNAR, peisaje și naturi statice care vorbesc despre frumusețea și unicitatea florei sălbatice a României”, își descriu organizatorii evenimentul.

Dacă planificați o ieșire mai târzie, Grădina Eden (Calea Victoriei 107) are muzică bună după ora 17.00. Paul Popa alege muzica pe vinil pentru o după-amiază de relaxare (Easy Sundaze no8 w. Paul Popa).

Creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7) este deschisă mâine, de la ora 10, pentru expoziția artistei Magdalena Pelmuș – „În timp ce vorbim”. „Colecționez diverse obiecte, fetișuri, fotografii, ecografii și haine (cum ar fi rochia de mireasă a mamei mele, salopeta tatălui meu, pe care a scris ultimele sale cuvinte, o carte de sfaturi practice de la bunica mea – trecută prin generații) și le asociez obiectelor pe care le-am țesut din mărgele ca o anatomie prețioasă și fragilă (inimă, stomac, placentă)”, spune artista.

La Berăria H, de la ora 13.00, vine fanfara. Muzică de petrecere și voie bună, la  evenimentul #ToatăZiua cu Fanfara cu Chef de Viață.

Sporturile urbane sunt tot timpul distractive. De urmărit și de practicat. Mâine, de la ora 14.30, pasionații datului cu placa vor porni de la metrou Aviatorilor până la Arenele Romane. Dacă îi prindeți pe traseu, sigur o să aveți cea mai tare poză de Instagram. Unde mai pui că o parte dintre ei vor pleca a doua zi de Paști, cu placa, până la Vama Veche!

 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO / Paște la Jurilovca. Când rămân singure pe lume, bătrânele se retrag în căsuțele din curtea bisericii. Schitul babicilor, locul unde opt femei se roagă pentru noi

Mica Românie din Spania vă urează Paște fericit! Reportaj alături de 30.000 de români din Castellon, Valencia

 
 
Close
Close
Închide