MENIU CAUTĂ
09 Ian. 2019 18:30

Alertă pe piața cosmeticelor! O cremă disponibilă deja pe piață conține substanţe active medicamentoase

Distribuie

O cremă notificată ca produs cosmetic, disponibilă pe piaţă, conține în realitate substanţe active medicamentoase, avertizează Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Produsul este folosit pentru vindecarea tăieturilor sau zgârieturilor, dar urmează să fie retras de la comercializare şi apoi distrus.

Astfel, potrivit sursei citate, produsul „Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis” conţine substanţe active medicamentoase.

„Crema a fost notificată ca şi produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conţinând în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens”, se arată într-o informare a Agenţiei, citată de Mediafax.

De asemenea, ANMDM atenţionează pacienţii, dar şi publicul, să nu achiziţioneze produsul care se află pe piaţă până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare. Ulterior, produsul va fi distrus.

Recent, o tânără din Franța a fost desfigurată de un produs banal. Aproape toate femeile îl folosesc!


Citește și… VIDEO | Când studenţii nu-s acasă, joacă şobolanii şi gândacii pe masă. La propriu! Imagini dezolante din căminele din București


 

Citește mai multe despre cosmetice și medicamente pe Libertatea.

Comentarii