Cuprins:
Cum se prăjesc corect chiftele. Sfaturi importante
Masează carnea
Bagă-ți mâinile în castronul de amestec de carne și combină ingredientele pentru chiftelele tale folosind degetele. Căldura de la mâinile tale va ajuta la eliberarea proteinelor din carne, ceea ce va ajuta la rândul său amestecul să stea închegat atunci când se gătește. Nu amesteca prea mult, doar câteva minute sunt suficiente. Carnea tocată va deveni ușor lipicioasă atunci când este gata.
Adaugă pesmet
Adaugă pesmet în amestec, dar nu prea mult pesmet. Pesmetul acționează ca o umplutură și, de asemenea, împiedică chiftelele să devină prea uscate, absorbind o parte din sucurile de carne eliberate în timpul gătitului.
Totuși, prea mult pesmet poate strica textura chifteluțelor, transformându-le mai degrabă în ceva asemănător cu un miez de pâine vechi decât cu o chiftea. De asemenea, poate face ca amestecul finit să fie lejer și să se destrame în timpul gătitului. Unii oameni pun pâine veche înmuiată în apă și stoarsă.
Prea puțin pesmet, pe de altă parte, nu va da efectul de umplutură dorit. Ar trebui să folosești în jur de 3 linguri de pesmet proaspăt pentru fiecare kilogram de carne tocată.
Ouă
Adaugă un ou ușor bătut, dar nu prea mult. Oul acționează ca un liant pentru ingrediente, dar ai nevoie doar de o cantitate mică. Un ou mic va fi suficient pentru un kilogram de carne tocată.
Alternativ, poți înmuia pâinea proaspătă în lapte, storcând excesul de lapte, pentru a o folosi ca liant. Acest lucru va avea ca rezultat o chiftea cu textură mai moale, dar funcționează.
Nu pune prea multe ingrediente
Nu adăuga prea multe ingrediente în afara cărnii la chiftelele tale. Ierburile și condimentele pentru carne de porc sunt bune, dar odată ce începi să adaugi o mulțime de legume tocate, vei crea tot felul de dificultăți atunci când vine vorba de a face ca totul să se stea împreună. Pune legumele în sos sau servește-le alături.
Făină
Rulează chiftelele în făină simplă înainte de a le prăji. Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai ușoare metode pentru a preveni ca chiftelele să se destrame la gătit.
Nu pune prea multe chiftele în tigaie
Nu supraaglomera tigaia. Lasă spațiu chifteluțelor să se miște pe măsură ce se gătesc. Dacă pui prea multe chiftele în tigaie, temperatura va scădea și nu vor avea loc să se prăjească uniform.
Scutură chiftelele
Scutură chiftelele din tigaie pe măsură ce se gătesc, nu le întoarceți. Acest lucru va da acea formă frumoasă de chifteluță rotundă, cu un exterior crocant și rumenit.
Alternativ, coace chiftelele în cuptor timp de 15-20 de minute, în funcție de mărimea lor.
Rumenește chiftelele înainte
Nu adăuga chiftelele crude în sos fără să le rumenești mai întâi. Acest lucru va da, de asemenea, un plus de aromă chifteluțelor.
Cât timp poți păstra chiftelele în frigider?
Carnea tocată proaspătă, nefiartă, poate fi păstrată în frigider timp de până la două zile, așa că, dacă folosești carne tocată proaspăt cumpărată, poți păstra chiftelele nefierte în cea mai rece parte a frigiderului timp de până la două zile. Chiftelele făcute cu carne tocată decongelată trebuie folosite și gătite cât mai repede posibil. Chiftelele gătite pot fi păstrate în frigider până la patru zile.
Cum se congelează chiftelele
Odată ce ai un lot de chifteluțe congelate gata de gătit, îți va ușura foarte mult mesele din timpul săptămânii.
Pregătirea de chiftele nu necesită mult mai mult efort, așa că vei economisi timp pe termen lung. Pentru a congela chifteluțele nefierte, iată ce trebuie să faci:
Așează chiftelele într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le în congelator.
Odată ce chiftelele sunt tari și congelate, pune-le într-un recipient etanș stratificat între hârtii de copt sau pune-le într-o pungă mare cu fermoar și congelează-le timp de până la 2 luni.
Dezgheață chiftelele în frigider peste noapte sau până la 24 de ore.
Rețete chiftele. 10 rețete de chiftele care îți lasă gura apă
Sursa foto: 123rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!