Cuprins:
Condimente pentru carnea de porc pe care să le folosești în rețete
Cu cât gătești mai mult carne de porc și cu cât îi apreciezi mai mult aroma, cu atât vei înțelege mai bine ce se potrivește cel mai bine cu ea.
Sarea și piperul sunt întotdeauna o opțiune de bază, dar poți încerca și una dintre opțiunile de mai jos.
Combinație de cinci mirodenii chinezești
Carnea de porc și cele cinci mirodenii chinezești au fost făcute una pentru cealaltă. Cinci mirodenii chinezești sunt cunoscute pentru că îmbină cinci gusturi distincte: dulce, acru, amar, sărat și umami. Acest lucru provine de la cele cinci ingrediente și anume anasonul stelat, feniculul, cuișoarele, scorțișoara și boabele de piper Sichuan.
Amestecul de arome se leagă bine cu carnea de porc. Carnea de porc are un gust distinct, dar funcționează foarte bine ca o pânză albă pentru ca mirodeniile să își facă treaba. Prin urmare, cele cinci mirodenii chinezești pot fi folosite în aproape toate rețetele cu carne de porc, de la marinate și ciorbe până la amestecuri și rulade.
Pentru a folosi cinci condimente chinezești într-un mod elementar, freacă-le pe carnea de porc înainte de a o găti. Amestecă cu sare și piper și vei avea o masă gustoasă în cel mai scurt timp. În timp ce condimentul este favorit în marinate, îl poți prepara și rapid, cum ar fi în noodles la wok.
Scorțișoară
Scorțișoara – poate unul dintre cele mai folosite condimente din lume – este un instrument uimitor pentru a spori alte arome. Atunci când este amestecată cu alte mirodenii și cu carne, cum ar fi carnea de porc, poate adăuga noi profunzimi unui fel de mâncare.
S-ar putea să vezi scorțișoara ca pe o asociere ciudată pentru carnea de porc, dar, mai ales atunci când este gătită lent, produce un amestec apetisant de dulce și sărat.
Pentru o rețetă care scoate în evidență întreaga aromă a scorțișoarei, poți încerca pulled pork cu scorțișoară și ghimbir. Atunci când sunt gătite lent, scorțișoara și carnea de porc par a fi o pereche ideală.
Chimen
Chimenul este un favorit în curry, dar funcționează, de asemenea, incredibil de bine cu carnea de porc. Este un condiment sărat de nădejde pentru un motiv: aroma sa distinctă, pământie.
Nu ai condimenta neapărat doar carnea de porc cu chimen, dar amestecarea acestuia cu alte condimente, cum ar fi ghimbirul și lămâia, poate spori semnificativ aroma.
Folosește chimenul măcinat în rețete precum kebab de porc marinat în portocale și chimen, unde chimenul poate scoate bine în evidență aromele de citrice și de carne de porc.
Ardei iute
Ardeiul iute uscat se combină bine cu toate tipurile de preparate din carne de porc, fiind ideal pentru curry, pentru amestecuri picante și pentru orice altceva între ele.
Pentru a folosi fulgi de ardei iute uscat, freacă bine fulgii în carnea de porc înainte de a o găti. Alternativ, pune-i într-o marinată cu ardei iute uscat măcinat sau fulgi de ardei iute pentru mai multă aromă.
Poți încerca rețeta de porc piri-piri pentru a scoate în evidență toată bunătatea ardeiului iute uscat.
Usturoi
Oamenii gătesc cu usturoi tot timpul. Este uimitor cum o legumă atât de mică este esențială în numeroase feluri de mâncare – uneori nu ne-am putea imagina să gătim fără ea!
Când vine vorba de carnea de porc, aroma umami bogată a usturoiului funcționează foarte bine. Poți folosi usturoi proaspăt, fulgi de usturoi sau praf de usturoi, în funcție de rețetă.
Alternativ, poți folosi paprika, fulgi de ceapă, boabe de muștar sau semințe de fenicul. Nu te teme nici de curcuma sau condimente precum piperul cayenne.
Condimente pentru carnea de pui pe care să le folosești în rețete
Sursa foto: 123rf.com