MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2017 23:30

EXCLUSIV. După fiecare epilare cu ceară, încep să îmi apară nişte coşuleţe, iar firele de par îmi cresc pe sub piele. Ce trebuie să fac? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre epilarea cu ceară, foliculită și epilarea definitivă.

După fiecare epilat cu ceară, câteva zile totul este minunat. Apoi încep să îmi apară nişte coşuleţe şi firele de par îmi cresc pe sub piele. Este foarte inestetic. Practic, chiar dacă nu am par, am coşuri, şi tot aşa! Ce pot să fac?

Răspunsul la întrebare este epilarea definitivă.

Epilarea prin metodă IPL este foarte eficientă şi, după un număr variabil de epilări funcţie de zona, se obţine un rezultat permanent.

Practic orice zona a corpului care e acoperită de par poate fi epilată. Rezultatele sunt cu atât mai bune cu cât contrastul dintre pielea cât mai deschisă la culoare şi firul de par cât mai închis la culoarea, este mai mare.

Tratamentul trebuie aplicat în clinicile de specialitate, cu aparate puternice. În caz contrar se va produce adaptarea firului de par la această tehnică, adică părul se va albi şi nu va mai putea fi îndepărtat prin această tehnică.

Tehnică se aplică astfel: părul se rade apoi se aplică pe piele un gel. Aparatul va descarcă câte un impuls luminos pe fiecare zona. Energia luminoasă va fi captată de foliculul de par şi ghidată către interior arzând astfel rădăcina părului.

După aproximativ 10-14 zile de la tratament, tot părul va cădea, pielea rămânând perfect curată'.

Deoarece nu toate rădăcinile firelor de par au fost arse definitiv, după încă 2 săptămâni vor apărea firele de par, fără să mai crească pe sub piele, fără coşuri sau alte imperfecţiuni.

Este momentul pentru aplicarea celei de-a două şedinţe de epilare.

Treptat timpul în care reapar firele de par după fiecare epilare, este din ce în ce mai lung…până când acestea nu mai apar. Dacă primele şedinţe de epilare le veţi face la interval de 4-6 săptămâni, după 6 luni, acest interval creşte la 3-4 luni.

Este foarte important de ştiut că;

  • pe toată perioada tratamentului de epilare să nu va expuneti cu zona tratată la soare;
  • să nu va prezentaţi la clinică cu pielea bronzată;
  • să nu va prezentaţi la clinică cu părul îndepărtat prin smulgere; trebuie să va prezentaţi la fiecare şedinţa de epilat cu părul crescut aproximativ 1 cm;
  • zonele care răspund cel mai repede sunt zonele unde pielea este cât mai albă şi părul cât mai gros şi negru, deci inghinal, gambe, barbie. Pentru aceste zone numărul de şedinţe este de 5-7;
  • foliculită va dispărea odată cu dispariţia firelor de par.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Comentarii