MENIU CAUTĂ
12 Aug. 2018 00:05 , de Florin Ghioca

Filmul islandez „Under the Tree” a câştigat Trofeul Anonimul 2018

Distribuie

Sâmbătă, 11 august, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent "Anonimul", în cadrul căreia publicul a hotărât câștigătorii.

La secțiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii: Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului "Retouch", în regia lui Kaveh Mazaheri (Iran).

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului „Totul e foarte departe”, în regia lui Emanuel Pârvu. Premiul a fost decernat de actorul Vlad Ivanov.

Emanuel Pârvu, câştigător la secţiunea scurtmetraj românesc Foto: Florin Ghioca

Emanuel Pârvu, câştigător la secţiunea scurtmetraj românesc    Foto: Florin Ghioca

Premiul „Ovidiu Bose Paștină”, oferit de Fundația „Anonimul”, pentru filmul „Madre”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen (Spania).

În cadrul secțiunii de lungmetraj, Trofeul Anonimul 2018 s-a acordat filmului „Under the Tree”, în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson (Islanda-Danemarca). Trofeul a fost decernat de Miruna Berescu, directorul festivalului, în prezența regizorului.

Echipa Festivalului

Echipa Festivalului „Anonimul” 2018      FOTO: Florin Ghioca

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent „Anonimul” debutează vineri, 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român. Publicul bucureștean va putea vedea, în perioada 31 august- 2 septembrie, o selecție a filmelor din Competiția de lungmetraj, Competiția de scurtmetraj, cât și din secțiunile non-competitive ale Festivalului.

 

Comentarii