MENIU CAUTĂ
11 Aug. 2018 15:59 , de Florin Ghioca

VIDEO/ Organizatorii „Anonimul”, în negru pe scenă: „O parte din noi este acum în Piaţa Victoriei”

Distribuie

Un moment inedit, primit cu ropote de aplauze, a avut loc vineri seara la Festivalul Internaţional de Film "Anonimul", care se desfăşoară la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

În semn de solidaritate cu manifestaţiile care aveau loc în acelaşi timp în Piaţa Victoriei, organizatorii au decis să se îmbrace în negru.

Gestul, deşi unul simbolic, a fost împărtăşit cu entuziasm de spectatorii prezenţi în acel moment la proiecţia în aer liber. "Noi ne-am îmbrăcat aşa, adică în negru, pentru că o parte din noi - oricât de mult îmi doresc eu să fim aici - o parte din noi (sau să vorbesc doar pentru mine) este acum în Piaţa Victoriei", a declarat pe scenă Miruna Berescu, directorul festivalului, în aplauzele şi uralele publicului. "Bănuiesc că şi o parte din voi", a adăugat aceasta, văzând reacţia celor prezenţi.

Festivalul Internaţional de Film Independent „Anonimul” a ajuns la ediţia a 15-a şi se desfăşoară la Sfântu Gheorghe, în Green Village, aducând în satul din Delta Dunării filme de scurt şi lungmetraj, regizori şi actori consacraţi, pelicule prezentate în premieră mondială şi concerte pentru publicul cinefil. Invitatul de onoare al festivalului de anul acesta este regizorul Emir Baigazin din Kazahstan, premiat cu Ursul de Argint la Berlinale, în același an în care Ursul de Aur a fost câștigat de „Poziția copilului', în regia lui Călin Peter Netzer.

Festivalul Internaţional de Film Independent „Anonimul” se va încheia sâmbătă seară cu anunţarea câştigătorilor secţiunilor „cel mai bun scurtmetraj românesc”, „cel mai bun scurtmetraj străin” şi Trofeul „Anonimul” (cel mai bun lungmetraj), desemnaţi în baza votului publicului. Filmul care va încheia festivalul de anul acesta va fi „BlacKkKlansman' (2018), regizat de Spike Lee.

Citește mai multe despre festival, Negru, scena, solidaritate și video pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii