Mergi direct la conținut »
Gorjeanul care a făcut transplant de plămâni la Viena, în 2016, este în comă în România

Gorjeanul care a făcut transplant de plămâni la Viena e în comă. Adrian Lupu, un miner de 35 de ani din comuna Fărcășești, județul Gorj, care în anul 2016 a făcut un transplant de plămâni la clinica AKH din Viena, se află internat, în stare gravă, la Spitalul Județean din Târgu-Jiu.

Mai exact, pacientul este în comă, fiind intubat pentru că nu poate respira singur, iar rudele sale susțin că totul a pornit de la o banală răceală, scrie in-gorj.ro.

Acum, familia a cerut transferul acestuia la București sau Timișoara, apel rămas fără succes, iar acum speră să fie mutat la clinica din Austria, acolo unde merge, oricum, în fiecare lună la control.

„Am solicitat să fie transferat la un spital de specialitate, la Timişoara sau la Bucureşti (Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – n.r.), dar nu a fost primit. Dorinţa noastră este de a fi transferat la Viena, acolo unde merge lunar la analize. Medicii de acolo cunosc foarte bine istoricul medical şi tratamentul pe care îl urmează“, a declarat Ionuţ Lupu, fratele suferindului, pentru Adevărul.

Anul trecut, în luna martie, a avut loc o operație de prelevare de plămâni, realizată în premieră la Oradea.

În schimb, transplantul de plămâni de la porc la om poate deveni posibil.

FOTO – ArhivăCITEȘTE ȘI… REPORTAJ/ Avram Iancu, bibliotecarul care a sfidat Arcticul: “Am vrut să sărbătoresc Centenarul Marii Uniri”/ FOTO 

Close
Închide
  Close