MENIU CAUTĂ
05 Dec. 2018 16:47

Managerul Maternității Giulești, despre închiderea spitalului pentru renovare: „Dacă în zece zile nu dăm drumul, Bucureștiul explodează”

Distribuie

Maternitatea Giulești a fost închisă și a început renovarea saloanelor, după ce mai mulți copii au fost infectați cu stafilococ auriu. Nu se mai face nicio internare, dar managerul Spitalului Clinic "Prof. Dr. Panait Sirbu (Maternitatea Giulești)", Marcel Moisa, spune că "nimic nu este prea scump pentru sănătate", iar renovările ar trebui să fie gata până la finalul săptămânii.

„Nouă ni s-a solicitat să închidem și, pe măsură ce se eliberează compartimentele, să facem curățenie, ignenizare, dezinfecție terminală, nebulizare și atât. Oricum trebuia să facem o zugrăvire, ne-a venit mănușă că e închis spitalul. Este în plus această zugrăvire, care se face cu substanță lavabilă acreditată de Ministerul Sănătății. Este biocidă, omoară germenii, dar nu pe vecie. După ce terminăm zugrăveala, după ce vom face curățenie, vom face dezinsecție. Apoi prelevăm probe, le punem la dispoziție. Nimic nu e prea scump pentru sănătate, nu despre asta a fost vorba. Dacă în zece zile nu dăm drumul, Bucureștiul explodează. Sunt mulți prematuri. În România, a devenit o mare problemă prematuritatea”, spune Marcel Moisa, manager al Spitalului Clinic „Prof. Dr. Panait Sirbu (Maternitatea Giulești)”, citat de Antena 3.

Întrebat când vor fi gata renovările, Marcel Moisa a spus că „asigurările date de șefii echipei de constructori… vineri seara, sâmbătă seara (7, 8 decembrie – n.r.)”.

De la sfârşitul lunii noiembrie, mai mulți copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după ce au fost infectaţi cu stafilococ auriu rezistent la antibiotice.

Între timp, Ministerul Sănătăţii continuă ancheta care ar trebui să stabilească cine se face responsabil de contaminarea bebeluşilor. Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali.

Maternitățile din București ar putea fi închise câte o lună pe an. Prefectura Capitalei propune închiderea fiecărei maternități pentru o perioadă de câte o lună pe an, pentru igienizare, măsură venită în contextul în care, inițial, 20 de bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu.

Recent, încă doi bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost internați cu suspiciune de stafilococ auriu. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 23.

Iar stafilococul auriu, responsabil de îmbolnăvirea a zeci de bebeluși născuți la Maternitatea Giulești, a fost găsit șii la Neonatologia Buzău.

Află ce este stafilococul auriu și cum se manifestă la copii. „Superbacteria” care a devenit rezistentă la antibiotice!


Citește și… Doctorul Ciomu al femeilor – După ce a uitat două foarfeci într-o femeie, chirurgul Ștefan din Constanța a cusut defectuos o pacientă, astfel încât „Trei ani nu am putut să fac nici măcar un control ginecologic”!


 

Comentarii