Vă propunem rețete de ouă cu pate de ficat și diverse combinații de gusturi, care vă vor ușura munca în bucătărie dacă aveți de gând să preparați de Paște, de Crăciun sau pur și simplu de poftă!
Cuprins:
Ouă umplute cu pate și măsline
Ingrediente pentru ouă umplute cu pate și măsline:
- 10 ouă
- 1 pate de pui sau porc mare (aproximativ 180 grame)
- 100 grame unt
- 100 grame măsline verzi sau negre (după gust)
- 2 lingurite muștar
- sare
- piper
- un castravete mic, crud
Mod de preparare ouă umplute cu pate și măsline:
Se fierb ouăle tari. După ce le decojiți, le tăiați în două jumătăți, pe lung, și scoateți într-un bol gălbenușurile. Gălbenușurile se freacă cu pateul, untul, muștarul și măslinele fără sâmburi, tăiate mărunt. Înainte de a umple jumătățile de ou cu pate și măsline, gustați compoziția și potriviți-o de sare și piper, după gust.
Puteți orna ouăle umplute cu pate și măsline cu rondele de măsline și cubulețe de castravete tăiate mărunt.
Ouă umplute cu pate și maioneză
Ingrediente ouă umplute cu pate și maioneză:
- 10 ouă
- un pate de porc sau pasăre
- smântână
- ulei pentru maioneză
- o lingurița muștar
Mod de preparare ouă umplute cu pate și maioneză:
Fierbi ouăle bine. Le cureți, le tai în două, scoți gălbenușul și îl pui într-un bol separat. Amesteci apoi toate gălbenușurile cu pateul, apoi umpli jumătățile cu aceasta pastă. Separat, faci o maioneză în care pui la început o linguriță de muștar pentru a nu se tăia și la final o amesteci cu smântâna. Torni amestecul într-un vas întins și începi să aranjezi ouăle cu umplutura în jos.
Ouă umplute cu pateu și muștar
Ingrediente pentru ouă umplute pateu și muștar:
- 10 ouă
- 1 pate de pui sau porc mare
- 50 grame unt
- 2 lingurite muștar (iute sau dulce, după gust)
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare ouă umplute pateu și muștar:
Se fierb ouăle tari. După ce le decojiți, le tăiați în două jumătăți, pe lung, și scoateți într-un bol gălbenușurile. Gălbenușurile se freacă cu pateul, untul și muștarul. Înainte de a umple jumătățile de ou cu pate și muștar, gustați compoziția și potriviți-o de sare și piper, după gust.
Puteți orna ouăle umplute cu pate și muștar cu frunze de pătrunjel.
Ouă umplute cu pate de ficat și roșii uscate
Ingrediente pentru ouă umplute cu pate și roșii uscate:
- 10 ouă
- 1 pate de ficat pui sau porc
- 30 grame unt
- 100 grame roșii uscate de la borcan
- 1 linguriță muștar
- sare
- piper
Mod de preparare ouă umplute cu pate și roșii uscate:
Se fierb ouăle tari. După ce le decojiți, le tăiați în două jumătăți, pe lung, și scoateți într-un bol gălbenușurile. Gălbenușurile se freacă cu pateul, untul, muștarul și se adaugă roșiile uscate tăiate mărunt. Înainte de a umple jumătățile de ou cu pate și roșii uscate, gustați compoziția și potriviți-o de sare și piper, după gust.
Puteți orna ouăle umplute cu pate și roșii uscate cu piper negru măcinat mai mare.
- Pont pentru ouă fierte tari: cât fierbi ouăle ca să îți iasă gălbenușul așa cum îți place!
Ouă umplute cu pate de ficat de gască, stafide și coniac
Ingrediente pentru ouă umplute cu pate de gască, stafide și coniac:
- 10 ouă
- 1 pate de ficat gâscă
- 25 grame unt
- 100 grame stafide aurii
- 100 ml coniac
- 1 linguriță muștar iute
- sare
- piper alb măcinat
- boabe de piper roz pentru ornat
Mod de preparare ouă umplute cu pate de ficat de gască, stafide și coniac:
Cu o zi înainte de preparare, puneți stafidele la înumitat în coniac. A doua zi, se fierb ouăle tari. După ce le decojiți, le tăiați în două jumătăți, pe lung, și scoateți într-un bol gălbenușurile. Gălbenușurile se freacă cu pateul de gâscă, untul și muștarul. Stafidele și coniacul se pun într-un ibric și se pun pe foc mic 2 minute, ca alcoolul din coniac să se evapore. Atenție să nu dea coniacul în foc! După ce se răcesc stafidele, le tocași mărunt și le adăugați peste gălbenușuri, unt și muștar. Adăugați și o lingurișă din coniacul fiert și răcit. Înainte de a umple jumătățile de ou cu pate și măsline, gustați compoziția și potriviți-o de sare și piper alb, după gust.
Puteți orna ouăle umplute cu pate pate de gască, stafide și coniac cu boabe de piper roz, 2-3 bobițe pe fiecare jumătate.
Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză cu hrean
Ingrediente pentru ouă umplute cu pate de ficat și maioneză cu hrean:
- 10 ouă
- 1 pate de pui sau porc
- 30 grame unt
- 150 grame maioneză
- 1 linguriță muștar
- 2 lingurițe hrean ras (proaspăt sau conservat)
- sare
- piper
- 1 gogoșar murat
Mod de preparare ouă umplute cu pate și maioneză cu hrean:
Se fierb ouăle tari. După ce le decojiți, le tăiați în două jumătăți, pe lung, și scoateți într-un bol gălbenușurile. Gălbenușurile se freacă cu untul, pateul, muștarul și se adaugă 1-2 linguițe de maioneză. Înainte de a umple jumătățile de ou, gustați compoziția și potriviți-o de sare și piper, după gust. După umplere, se „îmbracă partea cu umplutura cu maioneza în care am adăugat hreanul ras.
Puteți orna ouăle umplute cu pate și maioneză cu hrean cu pătrățele de gogoșar murat.
Cât costă să faci ouă umplute cu pate – preţul ingredientelor în 2024
Dacă nu ştii cât te-ar costa să faci ouă umplute cu pate, îţi prezentăm în continuare o listă de preţuri ale ingredientelor. Preţurile sunt orientative şi sunt pentru principalele ingrediente, cele cu valoarea cea mai ridicată.
- Ouă: 1,2-2 lei bucata;
- Pate porc sau pasăre: 4-10 lei conserva de 200 grame;
- Pate ficat de gâscă: 10-25 lei conserva de până la 200 grame;
- Unt: 8-15 lei 200 g;
- Măsline: 3-5 lei 100 g;
- Muştar: 5-10 lei borcanul de 300 grame;
- Maioneză: 10-20 de lei borcanul de 400 ml;
- Smântână: 9-15 lei 300-400 ml;
- Ulei: 5-8 lei l;
- Roşii uscate: 16-26 de lei borcanul de 300 g;
- Stafide: 2-4 lei 100 g;
Vezi mai multe rețete de ouă umplute!
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!