Mulți dintre cei care vor un animal de companie aleg rase de câini mici, mult mai potrivite atunci când vrei să-i ții în casă sau în apartament. Cățeii mici sunt jucăuși și afectuoși, dar este bine să știm la ce să ne așteptăm atunci când alegem să-i transformăm în noi membri ai familiei. Iată care sunt cele mai apreciate rase de câini de talie mică:

Cele mai frumoase rase de câini mici

Papillon - rase de câini mici (Foto: Pixabay)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Yorkshire Terrier

Rasa Yorkshire Terrier este una foarte veche, de peste 100 de ani și se află printre cele mai apreciate rase de câini mici. Adorabil de pufos și jucăuș, micuțul Yorkshire Terrier poate ajunge la 20 de centimetri înălțime și aproximativ 4-6 kilograme. Acesta este un câine inteligent și independent, potrivit pentru familie, indiferent că locuiți la curte sau într-un apartament. Fiind o rasă de câini mici foarte prietenosă, aceștia sunt perfecți dacă mai aveți și alte animale de companie, putând să accepte, cu răbdare, chiar și o pisicuță.

FOTOREPORTAJ Plecarea la război a rușilor, în imagini. Primii rezerviști au fost trimiși la antrenament înainte de plecarea pe front
Recomandări
FOTOREPORTAJ Plecarea la război a rușilor, în imagini. Primii rezerviști au fost trimiși la antrenament înainte de plecarea pe front
Rase de câini mici Yorkshire Terrier
Rase de câini mici – Yorkshire Terrier

Este bine de știut însă că jucăușul Yorkshire Terrier are un sistem digestiv destul de pretențios, așa că este nevoie de o atenție deosebită la hrana lui. În cazul în care refuză un anumit tip de mâncare, este bine să nu insiști.

Pomeranian

Un alt reprezentat de seamă în top rase de câini mici este Pomeranianul. Este extrem de drăgălaș și pufos, mai ales când este pui, dar și la maturitate rămân afectuoși și jucăuși. Greutatea lui, de cele mai multe ori, nu depășește 3 kilograme, iar înălțimea maximă este în jur de 20-30 de centimetri.

Dacă ții cont de faptul că rasa Pomeranian este o minge de puf și are nevoie frecvent de îngrijirea blăniței, acesta poate devenit animalul de companie perfect atât într-un apartament mic, cât și la casă.

Rase de câini mici - Pomeranian
Pomeranian
Jurnalist român din Cernăuți: ce ”naivitate a Occidentului” e timpul să dispară pentru ca discursul lui Putin de vineri să nu se transforme într-un război total
Recomandări
Jurnalist român din Cernăuți: ce ”naivitate a Occidentului” e timpul să dispară pentru ca discursul lui Putin de vineri să nu se transforme într-un război total

Și Pomeranianul are un sistem digestiv sensibil și, mai ales la maturitate, are tendința de a deveni obez. Așadar, alimentația lui necesită o atenție deosebită.

Bichon Frise

Printre cele mai frumoase rase de câini mici se numără și Bichon Frise. Haioși și pufoși, aceștia nu depășesc 30 de centimetri la maturitate. Pe cât sunt de jucăuși și iubitori, pe atât sunt de încăpățânați și deloc ușor de dresat.

Totuși, sunt adesea preferați de familiile cu copii mici, pentru că sunt foarte protectori cu micuții din familie.

Câini de talie mică Bichon-Frise
Bichon Frise

În ceea ce privește alimentația, cățeii de talie mică din rasa Bichon Frise nu sunt foarte pretențioși. Desigur, ca în cazul oricărui animal de companie, și aceștia au nevoie de o hrană echilibrată, mai ales că au tendința să mănânce mai mult decât le este necesar.

Rase de câini mici potrivite pentru apartament

Shih Tzu

Printre cei mai frumoși câini de talie mică, Shih Tzu are o atitudine de-a dreptul regală. Este frumos și foarte blând și, dacă îngrijirea frecventă a blăniței nu reprezintă o problemă, este perfect chiar și pentru un apartament mic.

De aproape doi ani, zeci de oameni locuiesc într-o sală de sport, în timp ce dincolo de geamuri se joacă meciuri. Primăria le promite că se rezolvă „Săptămâna asta”
Recomandări
De aproape doi ani, zeci de oameni locuiesc într-o sală de sport, în timp ce dincolo de geamuri se joacă meciuri. Primăria le promite că se rezolvă „Săptămâna asta”

Este prietenos și iubitor cu copiii, însă nu este genul de cățel ce poate fi smotocit după bunul plac al micuților, el preferând să fie respectat și lăsat în pace atunci când dorește asta.

Câini mici - Shih-Tzu
Câini mici potriviți pentru apartament -Shih Tzu

În ceea ce privește hrana, Shih Tzu preferă mai degrabă hrana uscată, așa că din punct de vedere al alimentației, este ușor de întreținut.

Dachshund

Este un câine de talie mică perfect pentru cei care vor un animal de companie în apartament. Liniștit și ascultător, acesta va fi mereu atașat de stăpânii săi și ușor de întreținut.

Câinele Dachshund este, în general, afectuos și blând, însă destul de reticent și uneori chiar ușor agresiv cu persoanele pe care nu le cunoaște.

Rase de câini mici - Dachshund
Rase de câini mici – Dachshund

În cazul lui, este nevoie de o atenție deosebită la mâncare, pentru că din cauza conformației sale este predispus la obezitate.

Pug

Poate una dintre cele mai haioase rase de câini mici, reprezentanții Pug nu au cum să nu te cucerească cu aspectul lor ridat și cu fața lor ce pare mereu bosumflată.

Este ușor de îngrijit și dresat, așadar este perfect pentru a fi crescut în apartament. Este mai degrabă un câine căruia îi priește viața în interior, pentru că răcește foarte ușor. Asta nu înseamnă că nu este energic și mereu cu chef de joacă.

Cainii Pug sunt foarte grijulii cu familia din care fac parte, blânzi și afectuoși.

Câini de talie mică - Pug in pat, cu jumatate de corp acoperita de pilota
Câini de talie mică-Pug

Un aspect important în ceea ce privește hrana este temperatura pe care aceasta o are. Unui Pug nu este bine să-i dăm niciodată mâncare direct de la frigider, ci întotdeauna la temperatura camerei.

Câini mici de buzunar

Chihuahua

Cei mai mici și mai cunoscuți câini de buzunar sunt, cu siguranță, cei din rasa Chihuahua. Aceștia nu depășesc 15 centimetri și aproximativ 2 kilograme la maturitate. Sunt foarte iubitori, dar și foarte geloși, inclusiv pe ceilalți membri ai familiei. Așadar, persoana de care se atașează va fi mereu ”apărată” de oricine. Bineînțeles că se pot dresa, pentru a deveni mai sociabili și mai toleranți.

Câini mici de buzunar - Chihuahua cu o laba pe o minge roz
Câini mici de buzunar -Chihuahua

Este important de menționat totuși că nu sunt potriviți pentru cei cu un program încărcat, pentru că devin extrem de gălăgioși atunci când se simt singuri.

Bichon Maltez

Bichonul Maltez este jucăuș, foarte inteligent și afectuos, fiind una dintre cele mai apreciate rase de câini mici. Înălțimea lui nu depășește 20-25 de centimetri la maturitate, de aceea este considerat reprezentantiv pentru așa numitele rase de câini de buzunar.

Adorabil de pufos și sociabil, Bichonul Maltez este și foarte ascultător, ideal pentru o familie cu copii. Este prietenos și iubitor, dar are momente în care este bine să-i oferim spațiu și să nu-l deranjăm. Mai ales atunci când doarme.

Câini mici de buzunar - Bichon Maltez alb cu maro
Câini mici de buzunar – Bichon Maltez

Pentru că face parte dintre câinii de talie mică cu părul destul de lung, are nevoie de îngrijire frecventă. În ceea ce privește hrana, micuțul pufos nu are nevoi speciale, însă trebuie să aibă o alimentație echilibrată pentru a se menține sănătos.

Pechinez

Rasa Pechinez este, de asemenea, una dintre cele mai populare rase de câini mici. Nici ei nu depășesc 20-25 de centimetri la maturitate și aproximativ 3-4 kilograme.

Jucăuș și inteligent, Pechinezul este foarte curajos pentru cât de mic este și adesea poate intra în conflict cu câini mai mari. În plus, este destul de încăpățânat și cu greu îl convingi să facă un lucru pe care nu-l vrea. Altfel, este afectuos și vioi, fiind perfect pentru familiile cu copii.

Câini de talie mică - Pechinez cu căciulă de Mos Crăciun
Pechinez

Un câine de talie mică tare simpatic, atunci când vine vorba de hrană însă, Pechinezul este destul de mofturos. Poate să stea destul de mult nemâncat, dacă este ceva nu-i convine în privința mâncării.

Rase de câini mici foarte inteligenți

Papillon

Papillon este una dintre cele mai frumoase rase de câini mici, apreciată mai ales pentru cât de inteligenți sunt reprezentanții ei. Foarte iubitori și blânzi cu copiii, micuții Papillon sunt ideali pentru a fi crescuți în apartament. Totuși, este bine de știut că sunt foarte jucăuși și au nevoie să-și consume energia, în caz contrar ar putea face multe pozne. În plus, pe cât sunt ei de afectuoși, pe atât de mare este și nevoia lor de atenție.

Câini mici inteligenți -Papillon stand in sezut pe un covor alb
Câini mici inteligenți -Papillon

Cățeii din rasa Papillon nu sunt pretențioși la mâncare, însă o atenție deosebită trebuie acordată faptului că nu trebuie să mănânce dulciuri. Potrivit specialiștilor, în cazul micuților Pappilon ciocolata poate să fie fatală.

Scottish Terrier

Foarte atenți și receptivi la tot ce se întâmplă în jurul lor, câinii Scottish Terrier sunt printre cei mai inteligenți căței de talie mică. Este foarte iubitor, dar are o personalitate puternică și adesea poate deveni încăpățânat. Dacă poți să accepți faptul că este un câine idependent ce are tendința să facă pe șeful în familie, atunci poate fi un animal de companie de nădejde.

Câini inteligenți de talie mică- Scottish Terrier negru
Câini inteligenți de talie mică- Scottish Terrier

În ceea ce privește hrana, dacă vreți un Scottish Terrier în familia voastră, este bine să știți că el are nevoie de altfel de hrană decât cea pe care o gătiți pentru voi. Pentru că este predispus la probleme digestive, este bine să consume doar mâncare special concepută pentru căței.

Poodle pitic

Simpatici și grijulii, cățeii din rasa Poodle sunt și foarte inteligenți. În cazul lor dresajul nu va fi deloc complicat, fiind receptivi și înțelegători atunci când știi să le comunici ceva ferm, dar blând.

Rase de câini mici - Poodle pitic pe un pat cu asternut alb
Poodle Pitic

Poodle-ul pitic nu este doar printre cei mai inteligenți câini de talie mică, dar sunt uimitor de ușor adaptabili. Este genul de cățel care poate fi foarte energic atunci când copiii vor să se joace cu el și de-a dreptul liniștit, atunci când atmosfera o cere.

Poodle-ul nu este pretențios la mâncare, dar trebuie să știi că devine foarte vocal atunci când îi este foame. Un alt aspect important în cazul acestei rase de câini este îngrijirea frecventă de care are nevoie blana sa pufoasă.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Dezvăluire șoc în divorțul momentului. Suma uriașă cerută ca pensie alimentară face înconjurul lumii. A ameninţat că poate distruge zeci de familii
GSP.RO
Dezvăluire șoc în divorțul momentului. Suma uriașă cerută ca pensie alimentară face înconjurul lumii. A ameninţat că poate distruge zeci de familii
ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL
Playtech.ro
ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL
Ferrari-ul de 300.000 de euro al lui Tzancă Uraganu, făcut praf după ce a sfârşit într-un copac. Fratele său, Miraj, se afla pe locul din dreapta
Observatornews.ro
Ferrari-ul de 300.000 de euro al lui Tzancă Uraganu, făcut praf după ce a sfârşit într-un copac. Fratele său, Miraj, se afla pe locul din dreapta
A fost descoperit un craniu care ar putea aparține unui băiețel omorât acum 58 de ani. Mama sa venea adesea în zonă. FOTO
Știrileprotv.ro
A fost descoperit un craniu care ar putea aparține unui băiețel omorât acum 58 de ani. Mama sa venea adesea în zonă. FOTO
O femeie a decis să-și filmeze pe ascuns soțul. A fost șocată de ce a descoperit că făcea în dormitor
FANATIK.RO
O femeie a decis să-și filmeze pe ascuns soțul. A fost șocată de ce a descoperit că făcea în dormitor
Toţi au fost în stare de şoc. Ce au găsit nemţii pe un super iaht confiscat de la un oligarh rus, prieten cu Vladimir Putin
Orangesport.ro
Toţi au fost în stare de şoc. Ce au găsit nemţii pe un super iaht confiscat de la un oligarh rus, prieten cu Vladimir Putin
Horoscop 1 octombrie 2022. Leii vor avea ocazia să se elibereze de o povară grea și inutilă pe care o duc pe umeri de mai mult timp
HOROSCOP
Horoscop 1 octombrie 2022. Leii vor avea ocazia să se elibereze de o povară grea și inutilă pe care o duc pe umeri de mai mult timp
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase
PUBLICITATE
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase