MENIU CAUTĂ
, de Miruna Darcovici

Remedii naturale pentru candidoza vaginală

Distribuie

Remedii naturale pentru candidoza vaginală pot fi: iaurtul, uleiul de cocos, acidul boric sau oțetul de mere, dar și anumite modificări ale stilului de viață. Candidoza vaginală reprezintă o infecție fungică des întâlnită localizată la nivelul vaginului care se manifestă prin mâncărimi și secreții vaginale anormale. Candidoza vaginală nu face parte din categoria bolilor cu transmitere sexuală. 

Care sunt simptomele candidozei vaginale?

Simptomele constau în  mâncărimi, înroșirea zonei, inflamarea acesteia, senzație de usturime la urinare, secreție vaginală consistentă de culoare albicioasă. Candidoza vaginală poate fi tratată medicamentos, dar există remedii naturale foarte eficiente care pot fi utilizate și care, de obicei, previn recurența acestei afecțiuni, spre deosebire de unele medicamente împotriva candidozei.

Care sunt cauzele apariției candidozei vaginale?

În zona vaginală există un echilibru între bacterii și ciuperci „bune” și nocive. Dacă unul dintre aceste microorganisme se înmulțește în exces, echilibrul este afectat și apare infecția vaginală. În cazul candidozei vaginale este vorba despre ciuperca Candida albicans. Bacteriile din vagina produc acid care previne înmulțirea necontrolată a ciupercilor, dar diverși factori pot determina modificări ale florei vaginale, cum ar fi:

Citește mai departe în DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre candidoza vaginala pe Libertatea.

Comentarii