Mergi direct la conținut »
Rețetă de post specială: Bezele din cartofi
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > Rețetă de post specială: Bezele din cartofi

Rețetă de post specială: Bezele din cartofi

Postul Paștelui a început pe 19 februarie, dar asta nu înseamnă că nu mai putem fi creative în bucătărie. Mai jos, o rețetă de post care sună pretențios, dar se prepară ușor și este și foarte ieftină. INGREDIENTE • 4 cartofi mari, • 50 g caşcaval vegetal ras, • 50 g margarină, • sare, piper

 

CUM SE PREPARĂ
Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare timp de 30 de minute. Se scurg de apă, dar zeama se păstrează într-o cană, se adaugă caşcavalul ras şi margarina şi se amestecă până se obţine o pastă. Se sărează şi piperează după gust, adăugând, dacă este nevoie, un pic de zeamă pentru a obţine un piure mai tare. Se tapetează tava cuptorului cu hârtie de copt. Se pune pireul într-un poş, şi se spriţează mici bezele pe hârtia de copt. Se introce tava în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute, la temperatură medie până devin aurii.
Se servesc fierbinţi, cu puţin pătrunjel tocat deasupra.
Află mai multe despre postul Paștelui și rețete de post din cartea Rețete de post economice si usor de preparat, scrise de Sanda Marin. Află peste 200 de retete de post, culese din toate regiunile României și invataturi ale sfintilor, pentru perioada postului. Cumpără cartea de la chioșcurile de ziare.

Retete pentru postul Pastelui

Retete pentru postul Pastelui, culese de Sanda Marin

Close
Închide
  Close