Lansat plenar în studiourile Antenei 3, unde ani întregi a fost invitat pentru a vorbi competent publicului despre abuzurile din justiție, avocatul Aurelian Bădulescu a ajuns, în 2016, unul dintre viceprimarii Capitalei, fiind ales pe lista de consilieri a PSD.

Aurelian Bădulescu mai făcuse parte din Consiliul General al Municipiului București, din partea partidului lui Gigi Becali, în mandatul 2008-2012, și l-a reprezentat pe patronul FSCB în mai multe dosare, inclusiv acela în care Becali a fost condamnat la închisoare pentru sechestrarea celor care i-au furat una dintre mașini.

Cum a ajuns Aurelian Bădulescu viceprimar?

Greu de spus. Pentru că mecanismele interne ale partidelor, care duc la promovarea unor anumite personaje, rămân adeseori ascunse alegătorilor.

Lista PSD a produs mai mulți consilieri generali în umbra candidaturii Gabrielei Firea, care a câștigat primăria. Majoritatea dată de PSD și ALDE a permis ca reprezentanți ai celor două partide să ajungă viceprimari. Asta însă nu lămurește ascensiunea domnului Bădulescu.

Cu ce s-a remarcat, în cei doi ani și jumătate, acest viceprimar al Capitalei?

În general prin modul grobian în care s-a manifestat în nenumărate ocazii. Nu știm dacă a pus umărul la realizarea vreunui proiect important pentru bucureșteni, nu știm care sunt atribuțiile lui de serviciu, dar știm, cu siguranță, că a importat de pe maidan limbajul, aducându-l la vârful instituției în care lucrează.

N-o fi Capitala României un mare campus universitar, dar nici să lași golanii să comunice în numele primăriei nu este acceptabil.

PSD s-a trezit zilele astea că lui Aurelian Bădulescu ar trebui să i se retragă sprijinul politic al partidului care l-a promovat în CGMB și în funcția de viceprimar. Pentru că a vorbit urât despre Liviu Dragnea și despre partid, el fiind mai degrabă un apropiat al Gabrielei Firea. Serios?

Asta înțelege un partid, încă cel mai mare din România, despre comportamentul public al membrilor săi?

Îi pedepsește doar atunci când vorbesc urât, în public, despre partid?

Lui Aurelian Bădulescu trebuia să i se retragă sprijinul politic atunci când i-a jignit prima dată pe cetățenii Bucureștiului.

Trebuia să i se retragă sprijinul politic (ceea ce duce și la pierderea locului din CGMB și a funcției de viceprimar) atunci când, ca un marinar de-abia descins de pe covertă, îi înjura pe consilierii Opoziției.

În decembrie 2018, atunci când Aurelian Bădulescu a așternut în scris, pe hârtie, o jalnică înjurătură la adresa consilierei Ana Maria Ciceală, de la USR, ba a mai și semnat-o, Aurelian Bădulescu trebuia să rămână de urgență fără sprijin politic. Dar nu s-a întâmplat.

Se întâmplă acum, pentru că a zis două-trei nasoale de șeful partidului.

După mișcarea asta, geniile politice din PSD București se vor uita pe sondaje și nu vor înțelege de ce li se arată o pierdere a alegerilor.

Pur și simplu, ei nu pot pricepe că alegătorii nu sunt prea interesați de certurile din interiorul unui partid, dar că le pasă al naibii de mult dacă ei înșiși sunt înjurați, disprețuiți și tratați cu superioritate în numele partidului și al conducătorilor săi supremi.

OPINIE/ "Avocatul nimănui". PAH, despre cum a ajuns Aurelian Bădulescu viceprimar

Citește și:

OPINIE/ „Repetarea istoriei prea recente”. PAH, despre uitarea ororilor făcute de Securitate înainte de Revoluția din 1989

PAH spune că „politicienii trebuie să-și asume, de când candidează, că viața lor și a membrilor familiei nu le mai aparține”. Editorial despre subiectul adopției făcute de Dăncilă