Mergi direct la conținut »
Meciul săptămânii în sportul românesc: Marius Copil - Tomas Berdych. Românul a pierdut strâns
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Meciul săptămânii în sportul românesc: Marius Copil - Tomas Berdych. Românul a pierdut strâns

Meciul săptămânii în sportul românesc: Marius Copil – Tomas Berdych. Românul a pierdut strâns

Meciul săptămânii în sportul românesc: Marius Copil - Tomas Berdych, ora 20.30, la Rotterdam (Olanda).

De Daniel Conțescu,

ATP ROTTERDAM – primul tur

MARIUS COPIL – TOMAS BERDYCH 6-7 (3), 4-6

ACTUALIZARE 22.16. Berdych a câștigat și setul doi.

ACTUALIZARE 21.58. În loja lui Marius Copil, antrenorul Andrei Mlendea stă lângă olandezul Jean Julien Rojer, partenerul de dublu al lui Horia Tecău.

ACTUALIZARE 21.40. După ce a câștigat primul set, Berdych a cerut intrarea medicului. Cehul revine după o perioadă de inactivitate.

Marius Copil a început la serviciu. La scorul de 3-3, pe popriul serviciu, cehul a salvat două mingi de break.

S-a ajuns în tie-break, unde Copil a condus cu 2-0, 3-1, dar a cedat, scor 3-7.

Un român și-a făcut loc, aproape miraculos, pe tabloul principal al turneului ATP 500 de la Rotterdam. Competiția de tenis din Olanda strânge la start nume mari, având premii totale de 1.724.930 euro.

Pentru tenismenul român Marius Copil (26 de ani și locul 130 ATP), turneul a început cu două zile mai devreme, în calificări. El a acces pe tabloul principal de simplu după două tururi preliminare.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

Arădeanul a învins, în calificări, adversari mai buni ca el

A trecut de doi germani, ambii mai bine clasați decât el. După ce l-a învins, sâmbătă, pe Tobias Kamke (30 de ani, locul 122 ATP), scor 6-7 (1), 7-6 (3), 6-1, duminică a trecut de Jan-Lennard Struff (26 de ani și locul 58 APT), cu 6-3, 6-4. Copil și-a asigurat astfel un premiu de 12.770 euro și 20 puncte ATP.

Pentru Marius Copil, adversarul din primul tur, programat astă-seară, este unul de speriat: Tomas Berdych (31 ani, 13 ATP), al patrulea favorit al întrecerii. Românul a fost învins de Berdych în ambele meciuri directe, în 2014, în primul tur la Dubai, cu 6-3, 6-4, și în sferturi la Stockholm, cu 6-2, 6-2.

La casele de pariuri, Copil are șanse mici de victorie (cota 6,25, față de 1,13 – cât are cehul). Meciul de astăzi începe la ora 20.30, în România.

Românul evoluează bine contra granzilor

Un amănunt face meciul și mai interesant. Marius Copil susține că se simte mai bine în turneele mari decât la challengeruri. Are victorii la croatul Marin Cilici, francezul Gilles Simon și la Marcel Granollers. ”Din Top 10 am jucat cu Wawrinka, Berdych, Dimitrov, Almagro, când era acolo…Cu niciunul n-am avut impresia că n-am nicio șansă”, declara arădeanul, în noiembrie 2014.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

Și explica de ce preferă turneele mari: ”Joc bine în circuitul ATP, nu-mi place să câștig fără luptă, în timp ce în circuitul challenger mă relaxez prea mult. În plus, la challengeruri dai peste niște vestiare oribile, condițiile sunt mai proaste decât în ATP Tour”.

În octombrie 2016, la turneul de la Anvers, Marius Copil a luptat cu David Goffin, locul 12 ATP, la ora respectivă. Românul i-a luat un set belgianului, meciul terminându-se cu scorul 5-7, 6-1, 6-3.

 

Close
Închide
  Close