Mergi direct la conținut »
”A spart” coșurile în finala din Estonia! MVP, jucătorul anului, Dream Team
Sport Libertatea > Sport > ”A spart” coșurile în finala din Estonia! MVP, jucătorul anului, Dream Team

”A spart” coșurile în finala din Estonia! MVP, jucătorul anului, Dream Team

După sezoane la echipe din Franta (Le Havre), Italia (Benetton Treviso), internationalul român Vlad Moldoveanu (26 ani, 2.09 m, 101 kg) a obținut  primul său titlu de campion din cariera sa profesionistă, cucerind cu estonii de la BC Kalev/Cramo, din Tallinn, laurii din ”Alexela Korvpalli Meistriliiga”.

Moldoveanu, absolvent al Universității George Mason (SUA) a contribuit decisiv la rezultatele echipei din Estonia, evoluțiile sale fiind apreciate de specialiști și prin acordarea mai multor distincții individuale. BC Kalev și-a trecut în palmares al șaptelea trofeu național din istorie, ultimele patru consecutive (75-72, 87-84 și 80-64  cu Tartu Rock).

”Moldo” a fost declarat MVP-ul finalei campionatului Estoniei, dar și “Jucătorul anului” în ”Alexela Korvpalli Meistriliiga”. Baschetbalistul român a fost inclus în “Dream Team-ul” sezonului din campionatul Estoniei, fiind “cea mai valoroasă extremă din AKM” și a fost declarat “cel mai valoros străin – legitimat pe legea Bosman – din campionatul Estoniei”.

La Kalev a mai jucat un important baschetbalist român, Cătălin Burlacu.

Extrema de forță a fost desemnat și cel mai bun jucător român în 2012 și 2013.

Close
Închide
  Close