Mergi direct la conținut »
Adam Svoboda s-a spânzurat. A fost campion mondial la hochei cu naționala Cehiei. Blestemul care s-a abătut asupra sportivilor din această țară
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Adam Svoboda s-a spânzurat. A fost campion mondial la hochei cu naționala Cehiei. Blestemul care s-a abătut asupra sportivilor din această țară

Adam Svoboda s-a spânzurat. A fost campion mondial la hochei cu naționala Cehiei. Blestemul care s-a abătut asupra sportivilor din această țară

Adam Svoboda, un portar de legendă din hocheiul din Cehia, s-a sinucis ieri, spânzurându-se. Adam Svoboda avea doar 41 de ani și suferea de depresie.

Cehul care s-a sinucis ieri a jucat la HC Sparta Praga, HC Pardubice, Nurnberg Ice Tigers, Lada Togliatti (Rusia), Timra IK (Suedia), HC Slavia Praga, Avangard Omsk, HC Plzen, HC Hradec Kralove, Beibarys Atyrau (Kazahstan).

Cu naționala Cehiei, Svoboda a fost campion mondial în 2005 și a luat argintul în 2006. S-a retras în 2017, la 39 de ani. El suferea de depresie și avea probleme cu băutura, a notat blesk.cz. În urmă cu câteva luni, el a fost prins beat la volan și a fost concediat de la naționala Under 18 a Cehiei. 

Blestemul cehilor

Adam Svoboda completează o listă cu sportivi sau foști sportivi care și-au pus capăt zilelor în ultima vreme. Pe 24 aprilie 2017, s-a spânzurat Frantisek Rajtoral. Pe 4 mai 2018, Pavel Pergl a decis și el să-și încheie conturile cu viața.

Ultima dramă care a lovit sportul din Cehia a fost moartea lui Josef Sural, într-un accident auto petrecut în Turcia.


În Țăndărei este cea mai mică rată a vaccinării din România! Reportaj în localitatea celebră pentru traficul de minori, la campania pentru imunizare la care a participat și ministrul Sănătății. „Este prima dată când ne vorbește cineva de vaccinare”

Close
Închide
  Close