MENIU CAUTĂ

Ajax Amsterdam a doborât recordul de goluri marcate de o echipă olandeză într-un sezon

Distribuie

Ajax Amsterdam, echipa momentului în fotbalul european, a câștigat cu 4-2 meciul de marți cu Vitesse, din etapa a 32-a a campionatului Olandei, rezultat în urma căruia a stabilit o nouă bornă în istoria sportului-rege din Țara Lalelelor.

„Lăncierii” au ajuns la 160 de goluri înscrise în sezonul actual în toate competițiile, depășind vechiul record care îi aparținea lui AZ Alkmaar și care data din stagiunea 1980-1981 (158 de goluri).

Ajax mai are la dispoziție minimum patru partide (două în campionat, două în semifinalele Ligii Campionilor și una în finala Cupei Olandei), maximum cinci (dacă se va califica în finala Ligii Campionilor) pentru a-și îmbunătăți recordul.

Trupa antrenată de Erik Ten Hag are parte de un sezon de vis, fiind angrenată într-o luptă ”umăr la umăr” cu PSV Eindhoven pentru câștigarea titlului în Olanda, urmând să joace finala Cupei Olandei (pe 5 mai, cu Willem II) și semifinalele Ligii Campionilor (cu Tottenham, pe 30 aprilie și 8 mai).

Ajax a devenit revelați stagiunii în Liga Campionilor datorită jocului practicat, cu ajutorul căruia a reușit să elimine doi „monștri sacri” ai fotbalului european: Real Madrid (1-2 și 4-1, în optimi) și Juventus (1-1 și 2-1, în sferturi).

192 de goluri au marcat împreună în actualul sezon primele trei echipe din campionatul României (CFR Cluj, FCSB și Craiova)

Poate te interesează și Voleibalista Jaqueline Carvalho, dublă campioană olimpică, a leșinat în timpul unui interviu în direct | VIDEO și GALERIE FOTO

Comentarii