Mergi direct la conținut »
Alegeri la Federația Română de Tenis. Scandal ca pe stadion, la Adunarea Generală de joi, cu Ilie Năstase în rol de cameraman! Nu s-a ales noul președinte, vineri e conferință de presă ”de clarificare”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis

Alegeri la Federația Română de Tenis. Scandal ca pe stadion, la Adunarea Generală de joi, cu Ilie Năstase în rol de cameraman! Nu s-a ales noul președinte, vineri e conferință de presă ”de clarificare”

De Daniel Conțescu, . Ultimul update Vineri, 03 noiembrie 2017, 09:23

Alegeri cu scandal la Federația Română de Tenis. Votează 53 sau 362 de cluburi? George Cosac, actualul președinte, se duelează cu Marius Vecerdea, finul lui Klaus Iohannis.

Ad placeholder

ACTUALIZARE 3 noiembrie. Federatia Română de Tenis a anunțat că vineri, 3 noiembrie 2017, de la ora 14.00, va avea loc o conferință de presa pentru a clarifica evenimentele petrecute în data de 2 noiembrie 2017 la Adunarea Generală. Evenimentul are loc la ”Ramada Parc Hotel&Ramada Plaza Hotel”, unde a avut loc tărăboiul de joi. Din partea FRT vor participa președintele George Cosac și vicepreședintii Adrian Marcu și Razvan Itu.

ACTUALIZARE 20.02. Adunarea Generală a Federației Române de Tenis a fost considerată nestatutară, alegerile au fost reprogramate. Forul riscă să rămână fără finanțare. 

Adunarea Generală ordinară și de alegeri a FR de Tenis s-a desfășurat joi la Hotel Ramada din Capitală, fără însă ca membrii afiliați să aleagă noua conducere, în frunte cu președintele, vicepreședinții și membrii Comitetului Director.

Ședința s-a desfășurat timp de 7 ore și jumătate și a avut multe momente tensionate după ce directorul direcției juridice a MTS, Dacian Vicențiu Stan, a anunțat că din punctul de vedere al ministerului la adunare au drept de vot doar cei 54 de membri afiliați înscriși în registrul sportiv al MTS și în registrul asociațiilor și fundațiilor, care au rămas 53 după pierderea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) de către unul dintre membrii fondatori.

Directorul direcției juridice i-a informat pe cei 143 de membri prezenți din cei 172 convocați la Adunarea Generală că FR de Tenis riscă să piardă finanțarea de la MTS, dacă nu vor ține cont de solicitarea ministerului ca toate punctele de pe ordinea de zi să fie votate doar de cei 53 membri afiliați.

Ad placeholder
Radu Tudor, ode în direct pentru Raed Arafat: „Din martie până astăzi, dormiți 4-5 ore pe noapte… Deciziile luate sunt impresionante”
Recomandări
Radu Tudor, ode în direct pentru Raed Arafat: „Din martie până astăzi, dormiți 4-5 ore pe noapte… Deciziile luate sunt impresionante”
 

După ce la un moment dat a vrut să dea curs solicitării Ministerului Tineretului și Sportului, președintele George Cosac, al cărui mandat a expirat în opinia MTS, s-a răzgândit și a cerut membrilor prezenți să voteze punctele de pe ordinea de zi, fără a ține cont de avertismentul MTS. Cosac a anunțat că până la viitoarea adunare de alegeri va încerca să rezolve problema afilierii membrilor care nu sunt trecuți în registrul sportiv al MTS.

În finalul ședinței, în contextul în care nu mai exista cvorum, George Cosac a anunțat că alături de Comitetul Director va convoca o nouă adunare de alegeri. Atât Cosac cât și Comitetul Director au primit votul celor prezenți pentru a-și continua activitatea până la viitoarele alegeri. Noua adunare de alegeri se va convoca într-un termen de 30 zile, în care vor fi aleși președintele, vicepreședinții, membrii Comitetului Director, membrii Comisiei de Apel și ai Comisiei de Cenzori.

Ad placeholder
O firmă din Sibiu tratează textile care apoi omoară COVID-19, după patent elvețian. Au vrut să le ofere celor care livrează echipamente pentru spitale, dar au fost refuzați
Recomandări
O firmă din Sibiu tratează textile care apoi omoară COVID-19, după patent elvețian. Au vrut să le ofere celor care livrează echipamente pentru spitale, dar au fost refuzați
 

ACTUALITATE 18.12. Tărăboi la alegerile pentru șefia FR Tenis. În timp ce Marius Vecerdea, cel mai dur adversar al actualei conduceri, dădea un interviu pentru postul Telekomsport, un individ a năvălit peste el și l-a atacat cu vorbe dure. 

”Cine ești tu, mă, în ce calitate ești aici?”, i s-a adresat, pe un ton nepotrivit, respectivul celui care conduce clubul de tenis din Sibiu în care ia lecții șeful statului. De asemenea, jurnalistul Marius Mărgărit, de la Gazeta Sporturilor, a fost înjurat, după ce i s-a atras atenția că nu are voie să filmeze și să fotografieze în locația în care se țin alegerile.

Candidații pentru șefia FR Tenis sunt George Cosac, Răzvan Itu, Dumitru Hărădău și Marius Vecerdea. Acesta din urmă, s-a retras din cursă, scârbit de scandal, dar și sictirit că nu sunt respectate recomandările MTS, anume ca președintele să fi ales de către 53 de cluburi. Federația riscă să piardă finanțarea de la stat, ca urmare a faptului că a nesocotit normele ministerului.

Ad placeholder
Directorul de la Guvern, după furtuna de acuzații: “Neg total acuzațiile de hărțuire sexuală. Tot SGG-ul o cunoaște pe doamna Oanță, sunt fabulații!”
Recomandări
Directorul de la Guvern, după furtuna de acuzații: “Neg total acuzațiile de hărțuire sexuală. Tot SGG-ul o cunoaște pe doamna Oanță, sunt fabulații!”
 

Ilie Năstase, fost șef la FR Tenis, a filmat cu propriul telefon mobil tot scandalul iscat pe holuri și în sală, nu doar incidentele dezvăluite mai sus, promițând în gura mare că îi va trimite imaginile Simonei Halep, ca să vadă ”din ce federație face parte”, anunță telekomsport.ro!

ACTUALIZARE 02 noiembrie: Fostul tenismen Mihai Rusu acuză actuala conducere a FRT de management catrasftrofal.

ACTUALIZARE 11.46. EXPLICITARE CONVOCATOR pentru ADUNAREA GENERALA A FEDERATIEI ROMANE DE TENIS din data de 02.11.2017, potrivit frt.ro.

1.Avand in vedere ca Adunarea Generala convocata pentru data de 06.04.2017 a fost amanata prin Ordin al Ministrului Tineretului si Sportului, Adunarea Generala convocata pentru data de 02.11.2017 va avea aceeasi ordine de zi cuprinsa in Adunarea Generala amanata, cu toate efectele ce decurg potrivit amanarii. 2.Cvorumul necesar pentru desfasurarea Adunarii Generale se raporteaza la numarul de 362 de membri cu drept de vot, convocati pentru data de 02.11.2017, astfel:

Ad placeholder

a)In cazul in care pe data de 02 noiembrie 2017 nu va fi intrunit cvorumul de catre AG, pentru punctele (4), (5), (6), (7), (8), (9) (10) de pe ordinea de zi, respectiv 242 de membri afiliati cu drept de vot, se aplica art. 30 alin 1 si 2 din Statutul FRT , motiv pentru care se va convoca o noua Adunare Generala a doua zi, pe data de Vineri, 03 noiembrie 2017, ora 12,00 in aceelasi loc (RAMADA PARC HOTEL &RAMADA PLAZA HOTEL, situat in Bucuresti , bld. Poligrafiei nr.3-5, sector 1 – Sala Terra, cu aceeasi ordine de zi, din care se elimina, punctele (11),(12), (13), (14).

b)In cazul in care pe data de 02 noiembrie 2017 nu va fi intrunit cvorumul de catre AG pentru punctele (11), (12), (13), (14) de pe ordinea de zi, respectiv 242 de membri afiliati cu drept de vot, se aplica art. 30 alin 3 din Statutul FRT , motiv pentru care se va convoca o noua Adunare Generala, avand ca ordine de zi punctele (1), (2), (3), (11), (12), (13),(14),(15),(16), data si locul desfasurarii acesteia urmand a fi comunicate conform art. 27 si art. 30 alin 3 din Statutul FRT.

Ad placeholder

ACTUALIZARE 9.30. Către, Toti Membrii Afiliati ai Federatiei Romane de Tenis In urma sedintei din data de 25 septembrie 2017, Comitetul Director al Federatiei Romane de Tenis( denumita in continuare „Federatia”), cu sediul in Bucuresti, str. Vasile Conta, nr. 16, sector 2, a hotarat in unanimitate, in conformitate cu prevederile art. 27, art. 29, art.30 din Statutul Federatiei Romane de Tenis, CONVOCAREA ADUNARII GENERALE ORDINARE SI ALEGERI (denumita in continuare „AG”) A FEDERATIEI ROMANE DE TENIS , dupa cum urmeaza: A. Data desfasurarii AG: JOI, 02 NOIEMBRIE, ORA 12,00 . B. Locul desfasurarii AG: RAMADA PARC HOTEL &RAMADA PLAZA HOTEL, situat in Bucuresti , bld. Poligrafiei nr.3-5, sector 1 – Sala Terra. C. Ora 9.30: verificarea prezentei delegatilor cu mandate scrise in original emise de membri afiliati ai FRT, in conformitate art. 27 alin. 5 din Statutul FRT.

Ad placeholder

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

În baza unei hotărâri definitive și irevocabile a Tribunalului București, la alegeri de la FR Tenis ar trebui să participe 53 de cluburi, și nu 362 (multe dintre ele, cluburi de apartament, fictive), câte ar dori să convoace George Cosac, actualul președinte, și echipa lui.

Un raport al unei comisii din cadrul MTS, evaluare aprobată de ministrul Marius Alexandru Dunca, arată că drept de vot dețin doar 54 de cluburi (între timp, unul a fost radiat). Diferența până la 362 ar reprezenta așa-numitele ”cluburi de apartament”, entități fictive, controlate de către cei care organizează alegerile, adică de către cei aflați la putere.

Rivalii lui Cosac la alegeri (principalul adversar este Marius Vecerdea, finul președintelui Klaus Iohannis și președintele Asociației CSTC Pamira Sibiu) atrag atenția că încălcarea unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile atrage răspunderea penală.

Apoi, în caz că MTS va valida rezultatul alegerilor, va urma chemarea în judecată a ministerului și chiar a ministrului Dunca.

Ad placeholder

Citește și:

Alegerile de la Federația Română de Tenis. MTS, somat să nu accepte cluburile de apartament / ACTE

Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
PARTENERI - GSP.RO
Ce alegere! Ce antrenor din strainatate vrea Hagi in locul lui la Viitorul: "Da, recunosc"
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Andreea Esca, un nou gest șocant. Ce face acum, după ce s-a vindecat. I-a uluit pe toți
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close