Mergi direct la conținut »
Alina Dumitru şi-a amânat luna de miere şi e prezentă la Centenarul COSR
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Alina Dumitru şi-a amânat luna de miere şi e prezentă la Centenarul COSR

Alina Dumitru şi-a amânat luna de miere şi e prezentă la Centenarul COSR

Campioană olimpică la judo la Beijing, medaliată cu argint la JO de la Londra, Alina Dumitru (32 de ani) a participat, astăzi, la ceremonia de comemorare a principelului George Gh. Bibescu, primul român membru al CIO (1899-1901), şi fiul acestuia, George Valentin Bibescu, confondator al COSR şi preşedinte al acestui for în perioada 1920-1923.

La trei zile după ce a avut nuntă, în Săftica, fosta sportivă s-a numărat printre personalităţile invitate la Palatul Mogoşoaia, din localitatea aflată lângă Bucureşti. Ea ne-a spus că şi-a amânat luna de miere, pe care o va petrece în Turcia, cu câteva zile pentru că mai are de rezolvat anumite probleme personale. Alături de alţi mari campioni olimpici ai României, Alina Dumitru s-a recules la cripta lui George Gh. Bibescu, iar apoi a intrat şi în biserica unde este înmormântat George Valentin Bibescu.

Comemorarea de la Mogoşoaia face parte dintr-o serie de acţiuni prin care Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) sărbătoreşte o sută de ani de existenţă. Vineri seară, la Ateneul Român din Capitală va avea loc un spectacol omagial la care va participa şi preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

Close
Închide
  Close