Omul politic este un apropiat al Stelei, dar şi un fost conducător al grupării din Ghencea. „Hrebe” a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al „roş-albaştrilor” la mijlocul anilor 90, când patron era Viorel Păunescu. Deputatul a fost mereu un invitat al „roş-albaştrilor” în delegaţia oficială la meciurile internaţionale. Chiar şi când şi-a pierdut orice calitate oficială, Hrebenciuc a fost mereu lângă echipă. Depsre el se spune că este eminenţa cenuşie care l-a sfătuit din umbră pe Gigi Becali atât în afaceri, cât şi în fotbal.

A ajutat clubul să scape de o pedeapsă de la UEFA

Hrebenciuc a ajutat Steaua şi după ce prietenul său Gigi Becali a ajuns după gratii. Anul trecut, când UEFA a deschis un dosar împotriva clubului din Ghencea după ce Gigi Becali a primit o sentinţa cu executare pentru dare de mită în sport, celebrul caz „Valiza”, Hrebenciuc şi-a pus avocaţii să întocmească dosarul cu care Steaua s-a prezentat la UEFA. Şi a scăpat echipa campioană de excluderea din cupele europene! După arestarea lui Becali s-a vorbit chiar de posibilitatea ca Hrebenciuc să devină patronul din umbră al clubului, dar acesta a spus că n-are cu ce să cumpere pachetul de acţiuni de la Gigi Becali şi nici bani suficienţi să investească într-un club de talia grupării din Ghencea.

„Steaua nu va mai avea probleme din punct de vedere financiar. O să avem peste 20 de milioane de euro în două luni. Am mai spus, dar nimeni nu ma crede. Nu sunt implicat financiar la Steaua”, spunea Hrebenciuc în august 2013, când zvonul că ar prealua campioana României era la modă.

 

Hrebenciuc

3 stelişti sunt deja după gratii. Gigi Becali a luat 3 ani şi 6 luni cu executare în dosarele „Valiza”, „Schimbul de terenuri cu MApN” şi „Sechestrarea de persoane”. Mihai Stoica va sta 3 ani şi 6 luni pentru matrapazlâcurile din „Dosarul Transferurilor”, iar Gheorghe Mustaţă, fostul lider al galeriei de la „Peluza Nord”, a luat 7 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor, violenţă, şantaj.