Mergi direct la conținut »
Portarul Buffon e pesimist: ”Dacă ajungem în sferturi, e foarte bine”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Portarul Buffon e pesimist: ”Dacă ajungem în sferturi, e foarte bine”

Portarul Buffon e pesimist: ”Dacă ajungem în sferturi, e foarte bine”

Portarul Gianluigi Buffon (36 de ani), căpitanul naţionalei Italiei, a declarat că obiectivul primordial al Italiei la Mondialul brazilian este să treacă de grupe, dar nu crede că echipa sa este capabilă de o performanţă prea ridicată.

În ultimii opt ani, „Squadra Azzura” a reuşit să câştige un titlul mondial, la ediţia din Germania 2006, să ajungă în finala Campionatului European din 2012 (0-4 în finala cu Spania) şi să ocupe locul trei la Cupa Confederaţiilor din 2012.

„Nu pot să spun sigur că vom ajunge în finală sau în semifinală, dar cred că suntem o echipă destul de bună să putem câştiga meciurile din grupă şi să mergem mai departe. Dar suntem capabili să surprindem în meciuri în care nu suntem favoriţi. Dacă ajungem în sferturi, o să fie o Cupă Mondială foarte bună pentru noi”.

Italienii sunt în grupa D alături de Uruguay, Anglia şi Costa Rica. Gianluigi Buffon are 138 de selecţii în echipa naţională a Italiei, a fost campion mondial în 2006, vice-campion eurpean în 2012 şi locul 3 la Cupa Confederaţiilor în 2013.

 

Close
Închide
  Close