Mergi direct la conținut »
VIDEO / Cea mai mare furtună văzută vreodată a întrerupt derby-ul Congo - DR Congo, din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni. ”Parcă ne lua fluviul Congo”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > VIDEO / Cea mai mare furtună văzută vreodată a întrerupt derby-ul Congo - DR Congo, din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni. ”Parcă ne lua fluviul Congo”

VIDEO / Cea mai mare furtună văzută vreodată a întrerupt derby-ul Congo – DR Congo, din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni. ”Parcă ne lua fluviul Congo”

Cea mai mare furtună văzută vreodată a întrerupt derby-ul Congo - DR Congo, din Cupa Africii pe Națiuni. Partida de pe stadionul Alphonse Massamba, din Brazzaville, contând pentru grupa G, s-a terminat 1-1.

De Mihai Toma,

O furtună violentă a transformat suprafața de joc într-o albie de râu. A fluviului Congo, 4.400 km, al doilea fluviu ca lungime din Africa și pe locul doi în lume după debitul de apă!

”A fost cea mai mare furtună pe care am văzut-o. Tunete și fulgere! Ploua atât de tare, încât nu se mai vedea nimic și am crezut că vine fluviul peste noi”, a spus Kabongo Kasongo, marcatorul oaspeților.

E, nici chiar așa! Dar, pentru a reuși să desfunde terenul, jucătorii și suporterii gazdelor au folosit găleți și tot ce aveau la îndeamână! Ba chiar și pungi de rafie!

Actul secund a început cu o întârziere de trei sferturi de ceas.

Jandarmii s-au ocupat de fanii nervoși, dar nu au fost accidente.

Meciul dintre ”diavolii roșii” și ”leoparzi”, care, culmea, a început pe un teren bun, a fost urmărit de un stadion arhiplin.

Cele două goluri au fost marcate în prima repriză (Bifouma 38/ Kasongo 25), când gazonul era încă practicabil. La reluare, n-a mai fost fotbal, ci un soi de fotbal-polo!

Pe teren au fost jucători precum Oniangue (Caen), Bifouma (Ankaraguku), Mabolou (Nancy) – Congo, Luyindama (Standard), Bolasie (Aston Villa), Mubele (Toulouse) sau Mbemba (Porto) – pentru RD Congo.

Partida s-a jucat duminica trecută. Grupa G e foarte echilibrată. Cu o etapă înainte de final, Zimbabwe are 8 puncte, Liberia – 7, RD Congo – 6 și Congo – 5. Toate echipele au șanse de calificare.

Close
Închide
  Close