MENIU CAUTĂ

ANALIZĂ / Cine va fi racheta numărul 2 a României la Fed Cup. Mihaela Buzărnescu joacă deplorabil, va risca Florin Segăceanu cu Irina Begu?

Distribuie

Mai sunt două luni până duelul Franța - România, 20-21 aprilie, din semifinalele Fed Cup, dar pentru căpitanul nejucător Florin Segărceanu s-a născut și capătă proporții o dilemă dificil de rezolvat. Pe cine să trimită în teren, la simplu, în afară de Simona Halep?

Prima rachetă a României este, fără dubii, Simona Halep (27 de ani, 2 WTA), care, dacă își va păstra forma din acest moment, pare destinată să aducă două puncte în Franța, la fel cum a făcut-o și contra deținătoarei trofeului, Cehia, la Ostrava.

Probleme apar în privința celei de-a doua rachete. Mihaela Buzărnescu, 30 de ani, 29 WTA, este, pe hârtie, prima după Simona Halep. Dar, sportiva cu rezultate impresionante la apusul carierei contabilizează eșec după eșec. Are 11 înfrângeri la rând, ultima chiar azi (3-6, 0-6 cu Sofia Kenin, la Dubai), iar în 2019 n-a obținut vreun succes la simplu. Utilizarea ei la Fed Cup pare un risc. Forma sportivă a Mihaelei este îngrijorătoare.

Irina, preferată Simonei

Conform clasamentului, Irina-Camelia Begu este a treia rachetă a României (28 de ani, 72 WTA). Begu are avantajul de a fi prietenă la cataramă cu Simona Halep, putând și preferată și pentru că, la Fed Cup, a mai evoluat de două ori într-o singură zi. S-a întâmplat în 2015, cu Spania, când Begu a trecut de Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-4, apoi, la jocul imediat următor, a avut o contribuție majoră la Begu/Niculescu – Muguruza/Garrigues 5-7, 6-3, 6-2. România și-a asigurat atunci calificarea la barajul pentru promovarea în Grupa Mondială.

Doar că folosirea Irinei ar însemna riscul de a strica minunata echipă de dublu, unde face pereche cu Monica Niculescu, care a adus punctul decisiv contra Cehiei. S-a văzut asta la Ostrava: Katerina Siniakova a evoluat la simplu, unde a trecut de Buzărnescu, dar a pierdut, apoi, la dublu. Fizic, este greu de purtat două bătălii atât de intense, într-o singură zi, la interval de numai o oră.

Forțează revenirea Soranei?

Ana Bogdan (26 de ani, 104 WTA) și Monica Niculescu (31 de ani, 136 WTA), ultima fiind prevăzută să evolueze la dublu, nu par soluții viabile pentru simplu. Astfel, Segărceanu va trebui să aleagă între Buzărnescu și Begu. Un risc va trebui să-și asume, oricare i-ar fi alegerea. Ideal ar fi ca racheta numărul 2 a României să joace duminică în deschiderea zilei, pentru a avea la dispoziție mai mult timp pentru odihnă, în perspectiva duelului de la dublu, care se dispută mereu ultimul, după cel de-al doilea meci de simplu.

O altă soluție, una fantezistă însă, ar putea fi revenirea Soranei Cârstea (28 de ani, 108 WTA), retrasă din echipă. Are ușa deschisă, după a susținut oficial Simona Halep, însă este greu de crezut că sportiva va accepta întoarcerea, mai ales că este cunoscută ca o persoană orgolioasă.

Comentarii