Mergi direct la conținut »
Irina Begu - Monica Niculescu, perechea de aur a tenisului feminin românesc. 4 ani și două zile de la un alt succes istoric. Ce a titrat atunci ”Libertatea”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Irina Begu - Monica Niculescu, perechea de aur a tenisului feminin românesc. 4 ani și două zile de la un alt succes istoric. Ce a titrat atunci ”Libertatea”

Irina Begu – Monica Niculescu, perechea de aur a tenisului feminin românesc. 4 ani și două zile de la un alt succes istoric. Ce a titrat atunci ”Libertatea”

Dacă la masculin îi avem pe Horia Tecău și pe Florin Mergea, care au adus României argintul olimpic la Rio de Janeiro 2016, la fete, cuplul de aur al tenisului tricolor este alcătuit din Irina-Camelia Begu (București, 28 de ani, 35 WTA la dublu) și din Monica Niculescu (Slatina, 31 de ani, 51 WTA la dublu).

De Daniel Conțescu,

România s-a calificat astăzi, cu 3-2 la general, în semifinalele Fed Cup, trecând de Cehia, deținătoarea trofeului, urmând să înfrunte Franța. Cu Caroline Garcia și cu Alize Cornet în mare formă, Franța a dispus facil, cu 3-1, de Belgia, la Liege. După primele meciuri de simplu, scorul era 3-0 și s-a trecut direct la jocul de dublu.

Meciurile dintre România și Franța vor avea loc pe 20 și pe 21 aprilie.

În 2015, Begu a câștigat și la simplu

La 4 ani și două zile distanță de victoria care a ajutat România să învingă Spania cu 3-2, la Galați, Begu și Niculescu repetă performanța într-un context mult mai important!

Atunci, pe 8 februarie 2015, începea urcușul în tenisul mare. În urma acelei victorii, echipa de Fed Cup a României și-a asigurat calificarea la barajul pentru promovarea în Grupa Mondială. Acum, România merge în semifinalele Fed Cup. Ultima oară, a făcut-o în 1973, când a luat bătaie de la Africa de Sud, scor 1-2.

Există similitudini între jocuri. Și atunci, Begu și Niculescu, au revenit de la 0-1 la seturi, în fața perechii Muguruza – Garrigues. Begu câștigase și meciul de simplu de dinainte, iar pe deasupra, ignorând oboseala, a pus umărul și la dublu. 

În semn de prețuire pentru efortul Irinei, ”Libertatea” a titrat atunci: ”Trăiască mama care te-a născut”! Familia sportivei, părinții și fratele, a fost prezentă la acel meci.

România – Spania 3-2

Sâmbătă

Simona Halep – Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1
Irina Begu – Garbine Muguruza 3-6, 2-6

Dumincă

Simona Halep – Garbine Muguruza 4-6, 3-6
Irina Begu – Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-4
Begu/Niculescu – Muguruza/Garrigues 5-7, 6-3, 6-2

Close
Închide
  Close