Mergi direct la conținut »
Codul de Etică al FRF permite federalilor să accepte cadouri de până la 200 de euro
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Codul de Etică al FRF permite federalilor să accepte cadouri de până la 200 de euro

Codul de Etică al FRF permite federalilor să accepte cadouri de până la 200 de euro

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, ieri, cu unanimitate de voturi Codul de Etică al FRF, care va intra în vigoare la data de 1 martie 2019.

De Viorel Tudorache,

Potrivit „Codului”, la capitolul „Beneficii necorespunzătoare”, federalii sunt avertizați în privința corupției.

  • Oficialii FRF nu trebuie ca, direct sau indirect, să solicite, să accepte sau să ofere vreo formă nepotrivită de remunerație sau comision, orice avantaj ascuns sau serviciu de orice natură, în legatură cu organizarea oricărui eveniment de fotbal sau de alegeri sau numire în funcție.
  • Cadourile și alte avantaje de valoare nominală de până la 200 EUR sau echivalent în RON pot fi date sau acceptate de un oficial al FRF ca semn de respect sau amiciție. Acordarea sau acceptarea oricărui alt cadou sau a unui avantaj de către un oficial al FRF este interzisă. În orice situație, este interzisă acordarea sau acceptarea de numerar de către un Oficial FRF în orice sumă.
  • Ospitalitatea acordată oficialilor FRF și persoanelor care le însoțesc nu trebuie să fie excesivă.

De asemenea, Codul de Etică prevede un capitol intitulat „Alegeri corecte”, care l-ar fi dezavantajat pe președintele Răzvan Burleanu în campania electorală agresivă dusă împotriva contracandidatului Ionuț Lupescu, la alegerile FRF din data de 18 aprilie.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

  • Candidații pentru funcțiile alese ale FRF trebuie să-și desfășoare candidațura cu onestitate, demnitate și respect față de adversarii lor, în conformitate cu regulile de procedură stabilite pentru desfășurarea alegerilor.

În timpul campaniei electorale, Răzvan Burleanu a lansat mai multe atacuri împotriva lui Ionuț Lupescu și a susținătorilor săi.

Burleanu se răzbună pe cei care au ”îndrăznit” să anunțe că merg pe mâna lui Lupescu: ”Să vă fie rușine!”.

Burleanu a oferit explicații halucinante despre controversatele ”Centre de excelență”: ”Sunt ca loturile naționale”. Atacuri incredibile la adresa lui Lupescu.

Reacția lui Ionuț Lupescu după ce Răzvan Burleanu l-a acuzat că staff-ul său electoral i-ar fi interceptat o ședință secretă înainte de alegeri.

Răzvan Burleanu a publicat episodul 5 al atacului asupra lui Lupescu: ”A plătit firmei SEG un milion de euro pentru izolare fonică, băuturi alcoolice, servicii de telefonie mobilă și eșarfe”

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică
Recomandări

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică

Răzvan Burleanu a publicat episodul 6 din serialul dezvăluirilor împotriva lui Ionuț Lupescu.

Răzvan Burleanu, episodul 7. Cum l-a depășit Lupescu pe Mircea Sandu (SEG – partea III).

Răzvan Burleanu a prezentat în ședința Comitetului Executiv contractele lui Ionuț Lupescu.

De ce face Burleanu ACUM dezvăluirile despre Lupescu: ”Vom sesiza Parchetul. E vorba de abuz în serviciu și delapidare”.


Citește și: Trei bebeluși decedați cu infecție intraspitalicească la Suceava, în 2016, și un dosar peste care s-a lăsat tăcerea. Nici măcar expertiză medico-legală în 2 ani și jumătate! Răspunsul incredibil al procurorilor

Close
Închide
  Close