La startul competiției s-au aliniat 12 țări, alături de unii dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume: Lionel Messi (Argentina), Alexis Sanchez (Chile) sau Luis Suarez (Uruguay).

Messi n-a reușit să readucă trofeul în Argentina și rămâne fără nici un titlu cu naționala ”pumelor”. 

Finala

Duminică, 7 iulie (23:00):

Brazilia – Peru 3-1 VIDEO
Everton Soares (15), Gabriel Jesus (45+3), Richarlison (90, pen.) / Paolo Guerrero (44, pen)

Gazdele au rămas în 10 jucători la jumătatea reprizei secunde, după eliminarea lui Gabriel Jesus, pentru cumul de cartonaşe galbene (70).

VIDEO | Copa America 2019. Brazilia, campioană! Argentina, pe 3, cu scandal. Rezultate

Fotbaliștii brazilienii l-au purtat pe brațe pe selecționerul  Tite FOTO: EPA-EFE/Julio Cesar Guimaraes

Finala mică

Sâmbătă, 6 iulie (22:00):
Argentina – Chile 2-1
S. Aguero (12), P. Dybala (22) / A. Vidal (58 – pen)
Messi a fost eliminat în minutul 38, după o dispută cu Medel, trimis și el la vestiare.

Semifinale

3 iulie (03:30): Brazilia – Argentina 2-0 VIDEO
Gabriel Jesus (19), Firmino (71)

4 iulie (03:30): Chile – Peru 0-3 VIDEO
E. Flores (21), Y. Youtun (38), P. Guerrero (90+1)

Sferturi

28 iunie: Brazilia – Paraguay 0-0, 4-3 lov. de dep. VIDEO
28 iunie: Venezuela – Argentina 0-2 VIDEO
29 iunie: Columbia – Chile 0-0, 4-5 lov. de dep.
29 iunie: Uruguay – Peru 0-0, 4-5 lov. de dep.

Grupa A

15 iunie: Brazilia – Bolivia 3-0 VIDEO
15 iunie: Venezuela – Peru 0-0

19 iunie (00:30): Bolivia – Peru 1-3 VIDEO
19 iunie (03:30): Brazilia – Venezuela 0-0

22 iunie (22:00): Peru – Brazilia 0-5
22 iunie (22:00): Bolivia – Venezuela 1-3

Clasament: 1. Brazilia 7p, 2. Venezuela 5p. 3. Peru 4p, 4. Bolivia 0p.

Grupa B

Argentina
Columbia
Paraguay
Qatar

16 iunie (01:00): Argentina – Columbia 0-2 VIDEO
16 iunie (22:00): Paraguay – Qatar 2-2 VIDEO

20 iunie (00:30): Columbia – Qatar 1-0
20 iunie (03:30): Argentina – Paraguay 1-1

23 iunie (22:00): Qatar – Argentina 0-2 VIDEO
23 iunie (22:00): Columbia – Paraguay 1-0 VIDEO

Clasament: 1. Columbia 9p, 2. Argentina 4p, 3. Paraguay 2p (3-4), 4. Qatar 1p.

Grupa C

Uruguay
Ecuador
Japonia
Chile

17 iunie (01:00): Uruguay – Ecuador 4-0 VIDEO
18 iunie (02:00): Japonia – Chile 0-4 VIDEO

21 iunie (02:00): Uruguay – Japonia 2-2 VIDEO
22 iunie (02:00): Ecuador – Chile 1-2

25 iunie (02:00): Chile – Uruguay 0-1 VIDEO
25 iunie (02:00): Ecuador – Japonia 1-1 VIDEO

Clasament: 1. Uruguay 7 p, 2. Chile 6 p, 3. Japonia 2 p (3-7), 4. Ecuador 1 p

În sferturile de finală se califică primele două clasate și cele mai bune două locuri 3.

ACTUALIZARE 13 iunie. Organizatorii competiţiei de fotbal Copa America, turneu care debutează vineri în Brazilia, au anunţat, miercuri, că au vândut 65 la sută din biletele pentru meciurile acestei ediţii, cu 5 la sută mai puţin decât obiectivul fixat iniţial pentru această dată, informează AFP.

„Ca la orice produs, întotdeauna există unele (meciuri) foarte apreciate şi altele care nu stârnesc interes”, a declarat directorul general al Comitetului de organizare, Agberto Guimaraes, în cadrul unei conferinţe de presă la stadionul Morumbi din Sao Paulo.

Guimaraes, fost responsabil al Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio, a declarat că organizatorii se aşteptau să vândă 70 la sută din locuri până pe 12 iunie, dar îşi păstrează optimismul, apreciind că debutul competiţiei va genera un interes crescând pentru public.

„Noi sperăm să avem vânzări reuşite”, a adăugat responsabilul brazilian.

Din cele 26 de meciuri disponibile pentru vânzare, inclusiv sferturile de finală, două în mod special, care se vor desfăşura la Belo Horizonte, au atras până acum cel mai puţin interesul: Bolivia – Venezuela (22 iunie) şi Ecuador – Japonia (24 iunie).

Conform presei locale, mai puţin de 5.000 de bilete au fost vândute pentru fiecare din aceste două meciuri programate pe stadionul Mineirao, care poate găzdui 62.000 de persoane.

Meciul de deschidere de vineri, dintre Brazilia şi Bolivia, programat pe stadionul Morumbi, cu o capacitate de 67.000 de locuri, organizatorii contează, în schimb, va fi unul cu casele închise.

Copa America va avea loc în Brazilia în perioada 14 iunie – 7 iulie.

ACTUALIZARE 12 iunie. Brazilienii Ronaldo, Cafu, Roberto Carlos şi Dunga, argentinienii Diego Maradona, Gabriel Batistuta şi Oscar Ruggeri, chilienii Elias Figueroa şi Arturo Vidal, paraguayanul Jose Chilavert şi uruguayanul Enzo Francescoli compun selecţionata ideală din toate timpurile a competiţiei de fotbal Copa America, transmite EFE.

La ancheta care a stabilit ”unsprezecele” ideal al celui mai vechi turneu interţări din lume, care pe 2 iulie va împlini 103 de existenţă, au participat 22 de organizaţii de presă din cele 10 ţări afiliate la Confederaţia Sud-americană de fotbal (CONMEBOL).

Chilianul Vidal este unicul fotbalist încă activ, având în palmares două titluri cu naţionala ţării sale, în 2015 şi 2016, la ediţia centenară.

Cele mai multe voturi le-au obţinut fundaşii laterali brazilieni Cafu şi Roberto Carlos, care au ieşit campioni cu selecţionata Canarinha la ediţiile din Bolivia 1997 şi Paraguay 1999. Roberto Carlos a primit 18 voturi, echivalentul 81,8 la sută, iar Cafu, 17 (77,2%).

Legendarul Maradona a primit 31,8% din voturi, în timp ce alţi fotbalişti care au marcat istoria lumii, precum Pele sau Lionel Messi, deşi au fost candidaţi, nu au primit suficiente voturi pentru a fi incluşi în echipa ideală. Columbianul Carlos Valderrama a fost la un vot de a-i lua poziţia lui Maradona.

Echipa ideală all-time a turneului Copa America: Jose Luis Chilavert (Paraguay – 27,2%) – Cafu (Brazilia – 77,2%), Oscar Ruggeri (Argentina – 36,3%), Elias Figueroa (Chile – 36,3%), Roberto Carlos (Brazilia – 81,8%) – Dunga (Brazilia – 27,2%), Arturo Vidal (Chile – 27,2%), Diego Maradona (Argentina – 31,8%), Enzo Francescoli (Uruguay – 45,4%) – Ronaldo (Brazilia – 77,2%), Gabriel Batistuta (Argentina – 45,4%).

ACTUALIZARE 4 iunie. Federaţia braziliană de fotbal (CBF) a solicitat amânarea unei depoziţii a lui Neymar la comisariatul de poliţie în legătură cu difuzarea mesajelor intime ale tinerei care l-a acuzat de viol, a anunţat, luni, un purtător de cuvânt al CBF, citat de AFP.

„Am cerut amânarea acestei depoziţii”, a declarat un purtător de cuvânt al federaţiei.

Mai multe canale media au relatat despre o convocare a lui Neymar vineri pentru o depoziţie la comisariatul de Represiune a crimelor informatice din Rio de Janeiro.

La acea dată, atacantul echipei Paris Saint-Germain se va afla la Porto Alegre, unde „Selecao” va disputa duminică ultimul său meci de pregătire pentru Copa America, contra Hondurasului.

Conform site-ului Globoesporte.com, depoziţia ar putea fi amânată pentru a doua zi după meci, lunea viitoare.

Atacantul se va deplasa la Rio de Janeiro înainte de a se alătura restului echipei la Sao Paulo, unde Brazilia îşi va face debutul la competiţia continentală pe 14 iunie, cu Bolivia.

Selecţionerul Tite consideră că Neymar este „indispensabil” pentru „Selecao” în planul jocului, dar nu de „neînlocuit”.

„Nu-mi pot permite să-l judec”, a afirmat Tite, luni, într-o conferinţă de presă.

Atacantul brazilian Neymar, superstarul echipei de fotbal Paris Saint-Germain şi al „Selecao”, a contraatacat duminică după plângerea de viol depusă de o tânără la Sao Paulo pentru presupuse fapte survenite la Paris, clamându-şi inocenţa şi denunţând o „capcană”.


„M-au acuzat de viol, dar este ceva foarte murdar, este trist, pentru că cine mă cunoaşte ştie ce fel de om sunt, ştie că nu aş face niciodată asta”, a transmis jucătorul într-o înregistrare video postată de jucătorul brazilian pe contul său de Instragram.

În acest răspuns video, „Ney” a prezentat, pentru a se disculpa, un lung schimb de mesaje pe care l-a avut cu tânăra în cauză între martie şi mai pe messengerul reţelei WhatsApp, inclusiv fotografii cu femeia dezbrăcată pe care le-a primit.

Reclamanta, a cărei identitate nu a fost făcută publică deocamdată, l-a acuzat pe decarul „Selecao” că a fost „agresiv” şi că a folosit „forţa pentru a întreţine o relaţie sexuală” fără consimţământul său.

Denunţătoarea este o tânără din Brazilia, care a depus o plângere în acest sens la un comisariat din Santo Amaro, în apropiere de Sau Paulo, susţinând că faptele s-au petrecut pe 15 mai, într-un hotel din capitala Franţei.

Tatăl fotbalistului a negat însă acuzaţiile, afirmând că Neymar „este victima unei tentative de şantaj financiar”. „Avem toate documentaţia pentru a demonstra asta”, a mai spus el.

ACTUALIZARE 3 iunie. Atacantul brazilian Neymar, superstarul echipei de fotbal Paris Saint-Germain şi al „Selecao”, a contraatacat duminică după plângerea de viol depusă de o tânără la Sao Paulo pentru presupuse fapte survenite la Paris, clamându-şi inocenţa şi denunţând o „capcană”, informează AFP.

„M-au acuzat de viol, dar este ceva foarte murdar, este trist, pentru că cine mă cunoaşte ştie ce fel de om sunt, ştie că nu aş face niciodată asta”, a transmis jucătorul într-o înregistrare video postată de jucătorul brazilian pe contul său de Instragram.

În acest răspuns video, „Ney” a prezentat, pentru a se disculpa, un lung schimb de mesaje pe care l-a avut cu tânăra în cauză între martie şi mai pe messengerul reţelei WhatsApp, inclusiv fotografii cu femeia dezbrăcată pe care le-a primit.

„Sunt momente intime, este adevărat, dar am fost nevoit să le prezint pentru a dovedi că nimic nu este adevărat din ce susţine”, a adăugat jucătorul.

Reclamanta, a cărei identitate nu a fost făcută publică deocamdată, l-a acuzat pe decarul „Selecao” că a fost „agresiv” şi că a folosit „forţa pentru a întreţine o relaţie sexuală” fără consimţământul său.

Poliţia Civilă din Rio de Janeiro a anunţat că va deschide o investigaţie la adresa lui Neymar pentru divulgarea unor imagini intime cu femeia care l-a acuzat de viol.

În Brazilia se consideră delict publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuirea sau divulgarea de imagini sau înregistrări video cu conţinut sexual fără consimţământul victimei, pedeapsa fiind cuprinsă între unul şi cinci ani de închisoare.

Denunţătoarea este o tânără din Brazilia, care a depus o plângere în acest sens la un comisariat din Santo Amaro, în apropiere de Sau Paulo, susţinând că faptele s-au petrecut pe 15 mai, într-un hotel din capitala Franţei

Conform procesului verbal, consultat de L’Equipe, presupusa victimă susţine că a comunicat cu Neymar pe reţelele de socializare, iar jucătorul i-a oferit, prin intermediul unui prieten, un bilet de avion pentru Paris. Sosită la hotel, tânăra femeie s-a întâlnit cu vedeta lui PSG pe 15 mai, în jurul orei 20,00, fotbalistul devenind ulterior agresiv, după ce a consumat alcool, agresând-o sexual. Tânăra a revenit în Brazilia două zile mai târziu, „perturbată emoţional”, şi cu „teama de a depune plângere”.

Tatăl fotbalistului a negat însă acuzaţiile, afirmând că Neymar „este victima unei tentative de şantaj financiar”. „Avem toate documentaţia pentru a demonstra asta”, a mai spus el.

Neymar, căruia selecţionerul brazilian Tite i-a retras banderola de căpitan al echipei naţionale, se pregăteşte pentru Copa America, turneu care va debuta pe 15 iunie.

ACTUALIZARE 30 mai. Selecţionerul Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, a anunţat joi un lot de 23 de fotbalişti pentru Copa America, în care se află şi Luis Suarez, atacantul echipei FC Barcelona, care se reface după o operaţie de menisc la genunchiul drept, scrie EFE.

Suarez s-a operat în urmă cu câteva săptămâni, iar procesul de refacere a decurs bine, astfel că jucătorul se va alătura peste câteva zile naţionalei ţării sale pentru competiţia ce va avea loc în Brazilia între 14 iunie – 7 iulie.

Tabarez va conta şi pe celelalte vedete ale Uruguayului, fundaşul Diego Godin, căpitanul echipei, care şi-a anunţat despărţirea de Atletico Madrid, şi atacantul Edinson Cavani (PSG).

Cei mai cunoscuţi fotbalişti din linia mediană sunt Lucas Torreira (Arsenal), Federico Valverde (Real Madrid), Matias Vecino (Inter Milano) şi Rodrigo Bentancur (Juventus). Singurul jucător din campionatul intern este Giovanni Gonzalez, tânărul fundaş al lui Penarol.

La Copa America, Uruguayul va înfrunta în grupe selecţionatele Ecuadorului (17 iunie), Japoniei (21 iunie) şi Chile (25 iunie).

Iată lista convocaţilor:
portari: Fernando Muslera (Galatasaray/Turcia), Martin Silva (Libertad/Paraguay), Martin Campana (Independiente/Argentina).
fundaşi: Diego Godin, Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid/Spania), Sebastian Coates (Sporting Lisabona/Portugalia), Giovanni Gonzalez (Penarol/Uruguay), Martin Caceres (Juventus/Italia), Marcelo Saracchi (RB Leipzig/Germania), Diego Laxalt (AC Milan/Italia).
mijlocaşi: Nahitan Nandez (Boca Juniors/Argentina), Lucas Torreira (Arsenal/Anglia), Matias Vecino (Inter Milano/Italia), Rodrigo Bentancur (Juventus/Italia), Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders/SUA), Federico Valverde (Real Madrid/Spania), Giorgian de Arrascaeta (Flamengo/Brazilia), Gaston Pereiro (PSV Eindhoven/Olanda).
atacanţi: Jonathan Rodriguez (Cruz Azul/Mexic), Maximiliano Gomez (Celta Vigo/Spania), Cristian Stuani (Girona/Spania), Edinson Cavani (PSG/Franţa), Luis Suarez (FC Barcelona/Spania).

ACTUALIZARE 28 mai. Selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Tite, i-a retras banderola de căpitan atacantului-vedetă Neymar, 27 de ani, şi a încredinţat-o experimentatului fundaş Dani Alves, 36 de ani, colegul acestuia de la campioana Franţei, Paris Saint-Germain, cu trei săptămâni înaintea startului turneului Copa America 2019.

„Decizia i-a fost comunicată lui Neymar de către selecţionerul Tite, în cursul zilei de sâmbătă”, a anunţat luni seara Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) într-un comunicat.

Rolul de lider al lui Neymar în cadrul Selecao a fost pus sub semnul întrebării după ce a lovit un spectator la finala Cupei Franţei, pierdută de PSG în faţa formaţiei Rennes.

În urmă cu zece zile, în momentul anunţării listei jucătorilor convocați, Tite a afirmat că Neymar „a comis o greşeală” şi doreşte să aibă o discuţie „faţă în faţă” înainte de a lua decizia finală în privinţa rolului acestuia de căpitan.

Neymar, în vârstă de 27 ani, a preluat banderola naţionalei Braziliei la finalul Cupei Mondiale 2018 din Rusia, unde atacantul a fost ridiculizat pentru simulările sale, Selecao părăsind prematur competiţia, după ce a fost învinsă de Belgia în sferturile de finală.

Copa America 2019

Neymar are 96 de selecții și 60 de goluri pentru naționala Braziliei FOTO: EPA-EFE

Sâmbătă, starul brazilian şi-a făcut apariţia la centrul de pregătire al naţionalei Braziliei la bordul unui elicopter pe care erau imprimate iniţialele numelui său (NJR). Noul elicopter al lui Neymar este un Airbus H-145,  în valoare de 13 milioane euro, cu o capacitate de unsprezece persoane, un model lansat pe piaţă în acest an şi cu ajutorul căruia brazilianul evită aglomeraţia de pe şoseaua care leagă metropola Rio de Janeiro de centrul sportiv al Confederaţiei braziliene de fotbal, situat la aproape 1.000 de metri deasupra nivelului mării.

Elicopterul are o lungime de 13,64 m şi o înălţime de 3,95 m, iar în interior are finisaje VIP, realizate de marca Mercedes Benz. Viteza de croazieră este de 284 km/h, iar autonomia sa este de 2 ore şi 39 minute. Aparatul vedetei naţionalei Braziliei este complet negru, având imprimate iniţialele acestuia NJR (Neymar Junior).

Nu este pentru prima oară când Neymar vine în cantonamentul Selecao cu elicopterul, dar este pentru prima oară când o face cu un aparat aflat în proprietatea sa.

Neymar trebuia să se prezinte sub comanda lui Tite încă de marţi, însă a sosit cu trei zile mai târziu, după ce a lipsit joi de la ultimul antrenament al lui PSG, fără acordul antrenorului Thomas Tuchel.

Dani Alves (36 de ani), selecţionat de 108 ori în reprezentativa Braziliei, a mai fost căpitanul naţionalei ţării sale în patru rânduri, după ce Tite a pus în aplicare, în 2016, un sistem de rotaţie a căpitanilor la fiecare meci, până la Mondialul 2018.

Neymar a mai fost, la rândul său, căpitan al Selecao între 2014 şi 2016, când naţionala braziliană a fost condusă de Dunga.

VIDEO | Copa America 2019. Brazilia, campioană! Argentina, pe 3, cu scandal. Rezultate

Neymar a aterizat la Granja Comary, centru de pregătire al echipei naționale de fotbal a Braziliei, din Teresopolis FOTO: EPA-EFE/MARCELO SAYAO


Eurosport a anunțat semnarea acordului pentru drepturile TV și digitale exclusive de difuzare a Copa America 2019 în România.

Acordul de difuzare a Copa America consolidează angajamentul Eurosport și vine în completarea anunțurilor recente cu privire la extinderea parteneriatului cu Premier League în România pentru încă trei sezoane, începând din 2019-2020 și difuzarea în exclusivitate a Cupei Angliei până în 2021.


Citește și: VIDEO / Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. S-a aruncat cu hârtie igienică spre el când a ajuns acolo. Anunțul poliției

       
Povestea timișoreanului care s-a mutat în 2004, în mijlocul Atlanticului. Ce spune acum, după 17 ani, despre țara care i-a atras mereu pe români
PARTENERI - GSP.RO
Povestea timișoreanului care s-a mutat în 2004, în mijlocul Atlanticului. Ce spune acum, după 17 ani, despre țara care i-a atras mereu pe români
BOMBĂ! Anamaria Prodan a primit lovitura de grație chiar azi. Ce a aflat impresara sâmbătă, 4 decembrie
Playtech.ro
BOMBĂ! Anamaria Prodan a primit lovitura de grație chiar azi. Ce a aflat impresara sâmbătă, 4 decembrie
Fetiță de 8 ani din Grecia, ”moarte lentă și dureroasă” după ce a fost strivită de poarta metalică a unei fabrici. Martorii au rămas nepăsători
Observatornews.ro
Fetiță de 8 ani din Grecia, ”moarte lentă și dureroasă” după ce a fost strivită de poarta metalică a unei fabrici. Martorii au rămas nepăsători
Horoscop 5 decembrie 2021. Peștii au unele impresii greșite sau exagerate, destul de departe de realitate
HOROSCOP
Horoscop 5 decembrie 2021. Peștii au unele impresii greșite sau exagerate, destul de departe de realitate
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Știrileprotv.ro
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Telekomsport
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!
PUBLICITATE
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!