MENIU CAUTĂ

Costel Gâlcă, la Vejle BK. Debut greoi: echipa lui a egalat acasă, în prelungiri!

Distribuie

Vejle Boldklub este pe ultimul loc în prima ligă din Danemarca, cu 19 puncte în 24 de etape. Vejle are numai eșecuri în ultimele trei jocuri de campionat. Costel Gâlcă a fost prezentat pe site-ul oficial al nordicilor. Superligaen are 14 formații, dintre care primele 6 merg în play-off, iar restul - în play-out. 

ACTUALIZARE 9 martie. Vejle, formația antrenată de Costel Gâlcă, a terminat la egalitate, scor 1-1, contra lui Vendsyssel, în campionatul danez. Vendsyssel a deschis scorul în minutul 8. Golul egalizator a fost marcat de suedezul Gustaf Nilsson, în minutele prelungire. Atacantul în vârstă de 21 de ani a reluat cu capul, pe spate, după o acțiune prelungită de atac. Velje rămâne ultima în Danemarca. Formația lui Gâlcă are 20 de puncte cu două etape înainte de finalul sezonului regular.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Vejle BK este un nume cu rezonanță pentru români. A fost primul adversar al Stelei, în traseul european din 1986, încununat cu câștigarea Cupei Campionilor Europene. A fost 1-1 și 4-0. 

Gălcă îi va avea alături pe Dumitru Uzunea (antrenor secund), cu care a colaborat la FCSB când a luat titlul în 2015, dar și pe Valentin Covaciu (antrenor cu portarii).

Cadou de ziua lui

În vârstă de 47 de ani, pe care o va împlini pe 8 martie, Gâlcă, care a adus ultimul titlu de campioană pentru FCSB, în 2015, la finalul căruia a cucerit, de asemenea, Cupa României şi Cupa Ligii. Cu toate acestea, contractul nu i-a fost prelungit.

După despărţirea de roş-albaştri, le-a mai pregătit pe Espanyol, Al-Taawoun şi Al-Fayha.

Vejle BK are 5 titluri de campioană în Danemarca, ultimul cucerit în 1984. În anul următor, a fost eliminată de Steaua, în primul tur din Cupa Campionilor Europeni, roş-albaştrii câştigând ulterior trofeul.

De asemenea, noua echipă a lui Gâlcă are în palmares 6 Cupe ale Danemarcei.

În Danemarca joacă și atacantul Adrian Petre, ex-UTA. În prezent, Petre, internațional de tineret, este legitimat la Esbjerg fB, locul 4, la 22 de puncte de liderul FC Copenhaga (57 puncte).

Comentarii