MENIU CAUTĂ

Cristiano Ronaldo a plătit o sumă uluitoare fiscului spaniol, ca să evite orice urmărire judiciară

Distribuie

Cristiano Ronaldo a plătit o sumă uluitoare fiscului spaniol, ca să evite orice urmărire judiciară.

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, vedeta lui Real Madrid, a acceptat să plătească 18,8 milioane de euro fiscului spaniol, astfel ca procurorii să renunţe la orice acţiune penală pentru evaziune fiscală, a indicat vineri o sursă judiciară pentru AFP.

Acest acord preliminar între avocaţii şi Ronaldo şi reprezentanţii administraţiei fiscale, care nu a fost încă ratificat de fisc, prevede şi doi ani de închisoare. În general, în Spania pedepsele de până la doi ani de închisoare nu sunt efectuate.

Cristiano Ronaldo a plătit o sumă uluitoare fiscului spaniol. Câți bani a trimis în paradisuri fiscale

Cu ajutorul unor firme fantomă şi al conturilor off-shore, Ronaldo ar fi disimulat 150 milioane euro în paradisuri fiscale între 2009 şi 2016, cu scopul de a plăti taxe cât mai mici fiscului spaniol.

În decembrie 2014, atacantul şi-a vândut drepturile de marketing pentru perioada 2015-2020 în schimbul a 74,7 milioane euro, cu scopul de a profita de regimul fiscal avantajos ce urma să dispară la finele anului 2014.

AGERPRES


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO/ Tommy Tomescu, medicul român din Londra care luptă pentru discriminații Brexit-ului. A fost în cartierul lui Nigel Farage și a împărțit eugenii

Citește mai multe despre Cristiano Ronaldo, Fisc și Spania pe Libertatea.

Comentarii